Як підключити Триколор ТБ самостійно до телевізора

Anonim

Компанія Триколор надає своїм клієнтам набори з різноманітною комплектацією. У стандартному наборі користувач виходить необхідні пристрої та елементи, які вловлюватимуть телевізійний сигнал, а потім транслюватимуть його на приладі.

Що входить до комплекту підключення Триколор ТВ

Таким чином, до базової комплектації Триколор входять такі деталі:

  • Смарт-картка для доступу. Її вставляють у спеціальний слот, який знаходиться у корпусі приставки. Без цієї карти прийматися канали не будуть, а приставка не зможе правильно функціонувати;
  • Приставка, завдяки якій розпізнається телевізійний сигнал. Сигнал, проходячи через приставку, декодується, а потім відправляється на телевізор, звідки користувач може переглядати канали;
  • Супутникова тарілка, яка використовується для встановлення з'єднання із супутниками. Завдяки цьому користувачу надається велика кількість телевізійних каналів;
  • Кронштейн. Він використовується для прикріплення супутникової тарілки до даху або стіни житлового будинку.
Крім того, для використання телебачення від Триколор, буде потрібно пульт для дистанційного керування, який також часто входить у стандартний комплект, а також коаксіальний кабель. Він потрібний для з'єднання ресивера з супутниковою тарілкою.

Як зібрати комплект - схема підключення Триколор ТВ

Клієнт Триколор може самостійно зібрати необхідний комплект для підключення телебачення. Для того, щоб зробити це, йому потрібно просто купити вище перелічені деталі, орієнтуючись на більш перевірені та надійні моделі та бренди.

Як підключити тарілку Триколор до покрокового телевізора

Як встановити тарілку

Встановлювати супутникову тарілку слід за напрямком передавального пристрою. Проходження сигналу не повинні заважати будь-які перешкоди, наприклад, високі будівлі або дерева. У протилежному випадку телевізійний сигнал дуже сильно спотворюватиметься. Всі необхідні деталі для кріплення також необхідно докупити, а розрахунки проводяться, ґрунтуючись на вазі супутникової тарілки та вітрі.

Встановити супутникову тарілку можна так:

  1. Спершу кріпиться кронштейн на рівну поверхню за допомогою пари болтів. Заглушки необхідно вставити в спеціальну дугу тримача конвертера, а потім потрібно пригвинтити опору. На зібрану конструкцію необхідно встановити саму антену. Дуже важливо затягнути всі гайки максимально настільки, щоб антена зовсім не рухалася;
  2. Кімната, в якій встановлюватиметься телевізор, повинна бути якомога ближче до антени. Рекомендується ставити телевізор саме з того боку, де монтувалася антена. Крім цього, потрібно встановити конвертер у його власник. Це необхідно робити саме роз'ємом вниз для того, щоб уникнути попадання снігу або крапель дощу в нього;
  3. На даному етапі буде потрібне використання коаксіального кабелю, який користувач повинен приєднати до конвертера за допомогою F-роз'єму. Щоб з'єднати ці дві деталі, потрібно очистити кінець коаксіального кабелю від ізоляції, а також потрібно відігнути фольгу і обплетення.Після цього необхідно зняти внутрішній шар ізоляції проводу. Далі можна прикріплювати роз'єм та зрізати центральну жилу. Як тільки це буде зроблено, користувач може прикріплювати коаксіальний кабель до конвертера;
  4. В кінці необхідно прикріпити кабель до дуги конвертера, використовуючи ізоленту. Роз'єм можна надійніше зафіксувати за допомогою герметика. Провід прикріплюється до кронштейна також за допомогою ізоленти, а після цього його приєднують до телевізійного приймача.

Як підключити приставку Триколор до телевізора

Абсолютно всі приставки під'єднуються до телевізора за допомогою спеціальних кабелів. Практично у всіх ресиверах є такі роз'єми: RCA, USB, HDMI. Саме завдяки цим роз'ємам користувач може з'єднати телевізор із приставкою.

Користувач може визначитися з необхідним типом кабелю, просто подивившись, які роз'єми є в телевізорі. Найчастіше на панелі роз'ємів у телевізорі є всі порти. Однак, на певних старих моделях приладів можуть бути відсутні разъемы.

Кожен провід має свої особливості:

  • USB – це сучасний роз'єм, який зараз є майже в кожній просунутій моделі ресівера. Завдяки цьому роз'єму можна транслювати телевізійні канали у досить високій якості. Однак, цей роз'єм є не у всіх телевізорах, оскільки часто він використовується тільки для роботи з мобільними пристроями;
  • Порт HDMI присутній як на більш старих, так і на новіших моделях телевізорів. Завдяки цьому кабелю телевізійний сигнал передається без будь-яких збоїв чи перешкод. Після підключення необхідних пристроїв за допомогою кабелю HDMI клієнт помітить те, що всі канали транслюються в дуже хорошій якості. Крім цього, кабель виділяється тим, що він щільніший і товстіший, ніж інші. У зв'язку з цим такі дроти дуже рідко виходять з ладу;
  • Кабель RCA – це вид проводів, які найчастіше називають «тюльпан».Такий вид проводів є дуже старим, тому він є на всіх моделях телевізорів. Кабель не може передавати сигнал у дуже високій якості. Більше того, багато користувачів відзначали різні перешкоди в переданому зображенні, а також замикання звуку. Цей кабель складається з трьох маленьких проводків, які необхідно правильно вставляти в роз'єми, інакше телевізійні канали не відображатимуться.

Способи прокладання проводів

У процесі підключення одного телевізора до приставки використовується всього два дроти. Перший провід зазвичай вставляється в порт під назвою LNB. Кабель із високими частотами рекомендується вставляти в порт, який має позначку «OUT», а провід із низькими частотами потрібно вставляти в порт із позначкою «IN».

Після того, як дроти будуть підключені, необхідно вставити картку доступу в необхідне гніздо в приставці. Також, якщо телевізор підтримує таку функцію, карту можна встановити в нього.

Далі користувач може підібрати більш зручний метод для підключення приставки до телевізора, перевіривши наявність необхідних портів на всіх приладах. Рекомендується використовувати саме HDMI, тому що він може забезпечити більш якісну передачу телевізійного сигналу без будь-яких спотворень.

Необхідно відзначити, що є певні складнощі, які користувач повинен враховувати в процесі підключення ресивера до кабелю. А саме: під час підключення високочастотного кабелю необхідно вставляти один його кінець у роз'єм телевізора, який призначений для антени, а другий коней необхідно вставляти в роз'єм під назвою OUT на ресивері. Після цього на екрані телевізора буде відображатися напис «BOOT», а якщо користувач перемикатиме канали, то з'являтиметься напис: «Немає сигналу». Це свідчить про те, що кабель підключено правильно.

Якщо з'єднання здійснюється за допомогою низькочастотного дроту, рекомендується вставляти один кінець у роз'єм для антени, а інший у роз'єм під назвою «IN».Після цього потрібно дочекатись появи напису «BOOT» на екрані приладу. Як тільки вона висвітиться, користувач повинен натиснути кнопку «AV», яка знаходиться на пульті для дистанційного керування, після чого також повинен з'явитися напис: «Немає сигналу». Якщо вона висвітилася, то підключення було зроблено правильно. Як тільки користувач це зробить, він може приступати до налаштування телевізійних каналів.

Як підключити Триколор на 2 телевізори

Кожен клієнт Триколор може підключити приставку на два прилади, якщо він використовує приймач GS C5911/GS E521L. Ця система коштує трохи дорожче, проте саме з її допомогою можна підключати більше двох телевізорів.

Підключити кілька телевізорів до приставки можна наступним чином:

  1. Тарку необхідно використовувати ту ж, яка використовувалася для підключення першого приладу.Однак, для цього потрібно мати конвертер QWAD, в якому вбудовано чотири роз'єми. Два дроти, які йдуть від супутникової антени, потрібно підключити до портів під назвою LNB1 і LNB2. Далі необхідно приєднати телевізійний пристрій до приставки, використовуючи один із кабелів;
  2. Від використовуваного конвертера повинні відходити два коаксіальні кабелі до кожного приймача. Кабелі мають бути від компанії SAT. Приставки також необхідно підключити один до одного, використовуючи кабель під назвою UTP. Кінці дроту необхідно вставити в роз'єм під назвою «ETHERNET», який є на приставці;
  3. Після цього потрібно підключити ресивер до телевізора. Оновити можна за допомогою GS C5911, переключивши на 333 канал. Система після цього самостійно має розпочати оновлення.
Запитання експерту Чи можна підключати 3 телевізори до однієї приставки?

Ресивери та конвертери підтримують таке підключення. Для цього потрібно просто провести три коаксіальні кабелі, а також синхронізувати телевізор з ресівером. Крім цього, гаджети потрібно налаштувати. Чи можна встановити з'єднання за допомогою мережі WI-FI?

Для того, щоб зробити це, потрібно встановити програму під назвою «Play. Триколор», а також поставивши необхідні налаштування. Після цього користувач повинен з'єднати з WI-FI і почекати синхронізацію. Чому на телевізорах різна кількість каналів?

Кількість телевізійних каналів відрізняється у разі, якщо користувач використовується перемичку між роз'ємами LNB IN і LNB OUT.

Підключення Триколор до телевізора без ресивера

Необхідно відзначити, що таким способом можна підключити не всі моделі телевізорів, а тільки ті прилади, в яких є порт під назвою «CL».

Підключити телебачення Триколор до телевізора, не використовуючи ресивер, можна так:

  1. Спершу необхідно встановити cam-модуль у спеціальний роз'єм, який розташовується на телевізорі. Після цього користувачеві необхідно відкрити меню телевізора. Там йому потрібно вибрати пункт «Триколор ТВ» у вкладці налаштувань мовлення;
  2. Як тільки він це зробить, на екрані приладу має з'явитися повідомлення, в якому буде говорити про те, що підключення було зроблено успішно.

Налаштування Триколор ТВ

Перед тим, як приступати до процесу налаштування телебачення, користувачеві необхідно поставити супутникову тарілку, провести коаксіальний провід, а також синхронізувати телевізор із приставкою, використовуючи цей кабель. Як тільки це буде зроблено, можна розпочинати налаштування Триколор ТБ, попередньо ввімкнувши телевізор. Після налаштування користувачеві також потрібно пройти процедуру реєстрації в системі.

Налаштувати Триколор можна наступним чином:

  1. У процесі першого настроювання приладу, на екрані з'явиться вікно, в якому користувач повинен налаштувати дані про оператора, регіон трансляції, а також мову. Система, після того як користувач натисне кнопку «Далі», відправить його в інше вікно, в якому він зможе подивитися якість і силу сигналу, що передається. Цей показник повинен бути не менше 70%, інакше телевізійний сигнал буде транслюватися в дуже низькій якості.

  2. Рекомендується налаштовувати антену тільки в безвітряну погоду. Тарілку потрібно переміщати у просторі доти, доки позначка показника не буде вищою за 70%. Завдяки цьому якість сигналу буде чудовою. Також, у майбутньому користувач може змінювати цей показник, переходячи в меню налаштувань телевізора. Як тільки необхідний рівень сигналу буде виявлено, потрібно максимально туго затягнути всі гайки для збереження якості сигналу;
  3. Также в процесі налаштування потрібно зареєструватися в системі Триколор. Для цього користувач повинен вказати особисті паспортні дані, а також ідентифікатор, який буде вказано на приймачі. Реєстрація робиться на сайті компанії, де користувач повинен натиснути кнопку «Реєстрація нового користувача»;
  4. У новому вікні потрібно вказувати дані, дотримуючись підказок системи. У всі рядки, крім рядка «Ідентифікатор дилера», необхідно ввести відповідні дані. Після цього потрібно натиснути на кнопку «Продовжити»;
  5. Користувач повинен слідувати всім підказкам системи телевізора, а деякі дані вводити кілька разів. Також клієнт повинен роздрукувати договір, який підтверджує його угоду на надання послуг. Цей договір потрібно підписати та відправити до офісу Триколор;
  6. В самому кінці необхідно активувати послуги для перегляду телевізійних каналів, активувавши картку для доступу в вкладці, що радить. Там також користувач повинен слідувати підказкам системи.