Як дізнатися ID Триколор ТБ

Anonim

Триколор – це відома супутникова компанія, яка надає населенню можливість переглядати телебачення зі стабільним підключенням. Також триколор пропонує різні пакети каналів, в яких зібрані різні вибірки цікавих телепередач.

Що таке ID приймача Триколор

Коли користувач вперше купує пакет від Триколор, то він має спеціальну картку під назвою Триколор ID. Це спеціалізований ідентифікаційний код клієнта, яка надається приймачеві лише одного пакета. Подібного номера користувач не зустріне на жодному подібному приймачі від компанії.Він складається з 12 або 14 цифр, які можна дізнатися різними способами, детальніше про них ми поговоримо далі.

Цей ідентифікаційний номер надається в першу чергу для того, щоб полегшити користувачеві та компанії життя. Цей номер можна знайти в різних місцях, у тому числі і в договорі, і на смарт - карті, і на багато іншого.

Навіщо може знадобитися ID приймача

Якщо говорити про актуальність приймача, то він дуже важливий. Компанія не дарма надає кожному приймачеві свій унікальний номер. Це необхідно для того, щоб:

  • Користувач зміг надалі пройти онлайн – реєстрацію на офіційному сайті компанії. Після реєстрації йому буде доступно багато послуг для підключення, в тому числі і додаткові канали;
  • Код зберігає всю інформацію про клієнта, у тому числі і допомагає зайти в особистий кабінет. До коду прив'язується все, починаючи з ПІБ, закінчуючи підключеними каналами;
  • За допомогою коду користувач може оплатити послуги. За кодом йде прив'язка необхідних послуг до певного приймача;
  • За допомогою його можна дізнатися баланс, а також пакети, які доступні користувачеві на даний момент;
  • Як правило, за допомогою ID користувач може зв'язатися з супутників і закодувати сигнал. Без нього телебачення не буде нормально і стабільно працювати.
Як видно, знадобиться унікальний номер може для різних подій, у тому числі і для оплати послуг, і для підтвердження особи у своєму кабінеті. ID можна назвати паспортом приймача, оскільки за цим кодом пробивається все, що необхідно користувачеві надалі.

Детальніше про те, що таке ID, навіщо воно необхідне, можна подивитися в цьому відео

Як дізнатися номер ID приймача Триколор ТВ

Як тільки користувач зрозумів, що ID – це важливий елемент структури, а також, що без нього досить складно забезпечити нормальне функціонування приймача, виникає питання про те, як правильно і де дізнатися унікальний номер Тріколор ТБ.

Компанія, продумавши багато способів, виділила деякі, якими користувач може скористатися при необхідності і подивитися свій унікальний код. Декілька варіантом необхідно, щоб клієнт у будь-який момент зміг подивитися необхідні йому цифри, а після ввести з в свій особистий кабінет або назвати провайдеру. Існує щонайменше 5 місць, де можна подивитися заповітні 12 цифр.

Подивитися в договорі

Дізнатися про свій ID дуже просто через договір. Коли користувач купує пакет послуг, автоматично укладається спеціальний абонентський договір під певним номером. Він необхідний для забезпечення згоди між користувачем та компанією.

Щоб знайти унікальний номер приймача, користувачеві необхідно подивитися у правий верхній кут. Як правило, так і прописано необхідний номер приймача. Спеціальне поле називається «ID приймального обладнання».

Якщо ж у користувача немає під рукою договору, то він може скористатися іншими способами, щоб дізнатися необхідні цифри.

Зверніть увагу! Якщо в договорі не прописано ID, то необхідно зв'язатися з офіційною компанією, тому що такий абонентський договір може бути бракованим. У спеціальному офісному центрі його складуть за всіма правилами.

Подивитися на смарт-карті

Другий не менш популярний спосіб знайти свій унікальний набір цифр – це подивитися на «розумній» карті. Коли користувач купує обладнання, він автоматично отримує смарт – карту, яку надалі потрібно представляти на підтвердження. Вона є пластиковим прямокутником з чіпом. На цій картці є вся інформація про клієнта, починаючи з ПІБ, закінчуючи підключеними послугами.

Вона може бути як внутрішньою, так і зовнішньою. Все залежить від того, яка у клієнта модель ресивера. На карті можна знайти необхідний унікальний код. Як правило, він знаходиться прямо під штрих-кодом. Декілька цифр допоможуть користувачеві зайти в особистий кабінет.

Знайти в меню ресивера

Также подивитися свій ВД можна прямо через меню ресивера. Для цього клієнту потрібно знати модель власного приймального пристрою. Як правило, вона складається з комбінації 2-3 букв.

Як тільки користувач знайшов модель, варто підключити приймач до телевізора. Він побачить ідентифікатор, бо той виведеться на екран. Далі за допомогою пульта потрібно виконати дії, які відповідатимуть моделям ресивера:

  • Для початку клацаємо на меню, а потім переходимо в налаштування. Клацаємо на необхідний розділ умовного доступу та топаємо на «Слот 1». Після цього виходимо на інформацію про карту та у розділі серійного номера знаходимо необхідну комбінацію;
  • Тапаємо на пункт «Меню», а далі знаходимо статус приймача. У рядку номера має бути 12-значний код;
  • Переходимо на «Додому», а далі в особистий кабінет. У меню «Статус послуг» знаходимо, як правило, 14-значний код.

Подивитися наклейку на задній стороні приймача

Також компанія придумала спеціальну наклейку, яку поміщає прямо на задній бік приймача. Достатньо перевернути приймач, щоб знайти ID, а також штрих-код. Як правило, користувач у комплекті отримує кілька подібних наклейок, щоб надалі приклеїти на необхідні місця.

Звернутися до служби техпідтримки

Найостанніший варіант, коли користувач зневірився і ні в яку не може знайти ID, він може зателефонувати своєму оператору. Можна спробувати:

  • Звернутися на цілодобову підтримку на офіційному сайті;
  • Написати в онлайн – чат;
  • Зателефонувати за відео-дзвінком по скайпу;
  • Звернутися до групи в соціальних мережах.

Провайдер проб'є по базі і підкаже, який у користувача ID. Для цього клієнту доведеться сказати свої паспортні дані, оскільки унікальний номер є важливим ідентифікатором системи. Детальніше про те, де знайти ID, можна подивитися в цьому відео

Таким чином можна дізнатися про ідентифікаційний номер, який необхідний для низки послуг, а також реєстрації користувача в мережі компанії.

Запитання експерту Чи обов'язковий ідентифікаційний номер?

Так, він необхідний для того, щоб оплачувати пакети та послуги в компанії, підключати канали та багато іншого. Від чого залежить кількість цифр?

Це в першу чергу залежить від приймача, який набуває користувач. Більше це від жодних чинників не змінюється. Чи можна змінити номер?

Ні, тільки якщо повністю змінювати пакет послуг, а також приймач. Доведеться міняти і власний кабінет. При зверненні до офісу провайдер допоможе користувачеві у подібних дрібних нюансах.