Браузер для Андроїд ТБ

Anonim

Андроїд ТВ - операційна система призначена для використання у телевізійних приставках. Вони забезпечують перегляд не лише телевізійних каналів, а й фільмів та серіалів із інтернету. Тут є програми, які забезпечують можливість перегляду контенту від провідних медіакомпаній. Однак Андроїд ТВ також дозволяє займатися серфінгом в інтернеті за допомогою браузера.

Навіщо потрібен браузер для Андроїд ТВ

При роботі в цій операційній системі користувач може працювати аналогічно тому, як він це робить на комп'ютері або ноутбуку. При цьому доступне відвідування соціальних мереж, отримання та надсилання електронної пошти.Перегляд новин та багато іншого. При цьому важливе значення має вибір відповідного браузера. Всі вони мають свої особливості і вибрати треба таку програму, яка буде відповідати потрібним вимогам.

Важливою особливістю роботи з приставкою є використання для керування дистанційного пульта. Він не такий зручний, як клавіатура або миша, але дозволяє успішно вирішувати безліч завдань. Замість нього можна використовувати ігровий пульт або свій мобільний гаджет.

Огляд популярних браузерів

Вибираючи відповідний браузер, потрібно розглянути найбільш популярні різновиди. При виборі потрібно врахувати особливості програм і те, наскільки вони відповідають вимогам користувача.

Google Chrome

Цей браузер не є встановленим в Андроїд ТБ, незважаючи на те, що браузер і операційна система створені одним виробником.Для неї не було випущено особливу версію. У магазині Android TV Play не можна її завантажити. Тим не менш, для використання доступна звичайна версія браузера з Play Store.

У відео розказано про встановлення Google Chrome на приставку

Якщо користувач має обліковий запис у Google, то йому буде доступна вся та інформація, яка тут зберігається. Важливим недоліком програми і те, що вона пристосована до роботи з пультом дистанційного управління. Вона доступна на сторінці в Гугл Плей

Серед переваг цього браузера можна відзначити такі:

  1. Тут доступний персоналізований пошук. Результати з'являються в міру набору тексту.
  2. Присутня режим анонімного перегляду. При цьому браузер не буде записувати дані про відвідувані сайти.
  3. Використання Гугл-акаунта дозволяє синхронізувати наявну інформацію на всіх пристроях. Потрібні дані можна переглядати не тільки на Смарт-ТБ, але й на персональному комп'ютері, смартфоні або планшеті.
  4. Браузер дає доступ до посилань, що входять до обраного за допомогою всього одного кліка.
  5. Є можливість виконувати пошук в один дотик. При цьому достатньо лише торкнутися потрібного слова, як буде запущено пошук по ньому.
  6. Тут є можливість завантаження сторінок або файлів, а також можливість переглядати збережену інформацію.
  7. Chrome дозволяє використовувати прискорений режим завантаження. Виграш у швидкості завантаження може досягати 80%.

Браузер враховує смаки користувача та надає йому персональні рекомендації для перегляду.

Плюси та мінуси Фірмовий браузер Google Можливість перегляду великої кількості сторінок. Браузер пропонує різноманітні можливості для серфінгу в інтернеті. У браузері серйозна увага приділена зручності керування. Відсутня спеціальна версія для роботи з операційною системою Android TV.Частина додатків не працює в операційній системі Android TV. Функціональність 10 Якість відео 10 Наявність додатків 8 Зручність управління 10 Разом 9.5 Потужний та функціональний браузер від творця ОС Андроїд.

TVWeb Browser

Ця програма за своєю функціональністю схожа на Puffin TV Browser. Він був спеціально розроблений для операційної системи Android TV. Вікно браузера поділено на дві частини. У лівій знаходиться меню, що складається з наступних пунктів:

  1. Пошукова система.
  2. История.
  3. Вибрані посилання.

При роботі з браузером можна користуватися вбудованим голосовим пошуком. Управління браузером може здійснюватися за допомогою пульта дистанційного керування.

Плюси та мінуси Спеціально створено для роботи в Android TV.Є вбудований голосовий пошук. Пристосований для роботи з пультом дистанційного керування. Мінімалістичний дизайн програми. Функціональність 7 Якість відео 10 Наявність додатків 5 Зручність керування 7 Разом 7.3 Мінімалістичний браузер для перегляду відео.

Mozilla Firefox

Цей браузер широко використовується на різних пристроях протягом багатьох років. Незважаючи на те, що він активно розвивається, не існує окремої версії для Андроїд ТБ. Цю програму не можна завантажити в Android TV Play Store. Це пов'язано з вимогами Google.

Ті, хто працює з цією програмою, підкреслюють, що тут існує величезна кількість практичних та зручних доповнень до браузера. Вони значно розширюють його функціональність. На платформі Андроїд ТБ всі доповнення будуть працездатними.

Користувачі відзначають, що якість перегляду відео з Youtube на цьому браузері вище в порівнянні з Google Chrome.

Цей браузер має такі переваги:

  1. Він є потужним додатком, який одночасно демонструє високу швидкість роботи. Тут є надійні засоби захисту конфіденційності. Програма відстежує понад дві тисячі онлайн трекерів, блокуючи їхні спроби збирати інформацію про користувачів. Цей функціонал може бути посилений шляхом використання спеціалізованих доповнень.
  2. Предбачено засоби для керування використанням cookie та реклами. Якщо встановити заборону, то це не тільки дозволить зберегти конфіденційність, але й прискорить завантаження сторінок, що переглядаються.
  3. Підтримується функція приватного перегляду. При цьому не зберігається історія відвідуваних користувачем сайтів або пошукових запитів.
  4. Firefox надає можливість проводити синхронізацію даних. Це дозволяє їх використовувати на всіх пристроях користувача. При цьому всі збережені закладки та паролі будуть надійно збережені.
  5. Під час серфінгу надається доступ до ярликів популярних пошукових систем. При цьому, зокрема, доступне використання Вікіпедії, Твіттера.
  6. Браузер аналізує код, який міститься на сторінці, що переглядається і блокує той, який може стежити за користувачем.
  7. Надається зручний доступ до сайтів, занесених до обраного.
  8. Велика кількість доповнень дозволяє персоналізувати свій додаток на основі власних смаків та уподобань.
  9. У цій програмі передбачена можливість виведення потокового відео на екран телевізора.

У версії Firefox для Android додатково доступні такі опції:

  1. Тут можна відкривати стільки сторінок, скільки вистачить для них ресурсів комп'ютера. Для зручності їх можна поєднувати в колекції.
  2. Панель для навігації може бути розташована зверху або знизу.
  3. Є можливість перемикатися між світлим та темним режимами для перегляду.
  4. Браузер дозволяє переглядати кілька відео одночасно. При цьому можна використовувати метод Picture-in-Picture.

Для роботи використовується двигун GeckoView.

Плюси та мінуси Використання в роботі швидкого двигуна GeckoView. Можливість перегляду великої кількості сторінок. Наявність різних режимів відтворення. Потужний браузер із великою кількістю можливостей. Велика кількість доповнень, що дозволяють суттєво розширити функціональність програми. У цьому браузері серйозна увага приділяється питанням безпеки. Відсутня спеціальна версія для роботи з операційною системою Android TV. Функціональність 10 Якість відео 10 Наявність додатків 10 Зручність управління 8 Разом 9.5 Потужний та функціональний браузер від творця ОС Андроїд.

Puffin TV Browser

Цей браузер має кілька версій. Серед них є та, яка призначена для використання в Андроїд ТБ. Ця програма легко керується і швидко реагує на команди.

Ця програма пропонує користувачам такі функції:

  1. Ця програма працює з високою швидкістю і споживає мінімальну кількість системних ресурсів.
  2. Створці браузера відмовилися від традиційного інтерфейсу. Програма була оптимізована для створення максимального комфорту під час перегляду відео.
  3. При роботі з програмою наявні дані можна синхронізувати з іншими пристроями.
  4. Браузер можна використовувати звичайним чином для інтернет-серфінгу. При цьому він має всі необхідні можливості.
  5. У програмі використовується надійний і дуже швидкий JavaScript движок.
Плюси та мінуси Серед використовуваних версій є така. Яка була створена для роботи в операційній системі, що розглядається. Працює швидко із мінімальним споживанням системних ресурсів. Можливість якісного перегляду відео.Додаток має необхідні можливості для інтернет-серфінгу. Пристосований для роботи з пультом дистанційного керування. Усі сервери, через які виконується робота, розташовані на території Сполучених Штатів Америки. У деяких країнах роботу програми заборонено. Відсутня більшість можливостей сучасних браузерів. Мінімалістичне керування. Функціональність 8 Якість відео 10 Наявність додатків 5 Зручність керування 8 Разом 7.8 Якісний мінімалістичний браузер для перегляду відео.

TV Bro

Цей браузер також спеціально створювався для Android TV. Він зроблений таким чином, що не поступається конкурентам. Тут є голосове керування, передбачене керування за допомогою голосового пункту. При першому запуску він попросить вказати пошукову систему, яку потрібно використовувати за умовчанням.

Вибір Браузер має такі властивості:

  1. Він підтримує роботу із закладками.
  2. Інтерфейс дозволяє переглядати кілька вкладок одночасно.
  3. Можна змінювати параметр User Agent належним чином.
  4. Застосовує двигун від Android. Він базується на використанні Blink та WebKit.
  5. Може створювати ярлики для доступу до веб-додатків.
  6. Відслідковує історію відвідувань сайтів.

Це зручний, мінімалістичний браузер, який є спеціалізованим додатком для Смарт ТВ. Тут не передбачено використання меню навігації. Щоб викликати меню, необхідно натиснути кнопку керування «Назад». Після цього відкриється доступ до клавіш керування. Після цього для встановлення налаштувань потрібно натиснути кнопку із зображенням шестерні.

При цьому буде доступна установка гарячих клавіш для дій у браузері.При цьому маються на увазі ті кнопки, які використовуються на пульті дистанційного спрямування. При цьому можна запрограмувати такі дії: «Додому», «Назад», «Оновити сторінку» та «Виконання голосового пошуку».

На одній із вкладок доступний вибір для пошукової системи та User Agent. Остання вкладка містить інформацію про встановлену версію. За потреби можна натиснути кнопку та запустити процедуру оновлення. Якщо користувач захоче скористатися голосовим пошуком, він повинен натиснути відповідну клавішу на пульті дистанційного керування. Після цього увімкнеться вбудований мікрофон і з'явиться можливість віддати голосову команду браузеру.

Плюси та мінуси Спеціально створювався для Android TV. Працює швидко із мінімальним споживанням системних ресурсів. Наявність голосового пошуку. Можливість якісного перегляду відео. Пристосований для роботи з пультом дистанційного керування. Не використовуються додатки для браузера. Мінімальні можливості для налаштування програми.Відсутня більшість можливостей сучасних браузерів. Мінімалістичне керування. Функціональність 8 Якість відео 10 Наявність додатків 5 Зручність керування 8 Разом 7.8 Якісний браузер для перегляду відео.

Лучший браузер для Андроїд ТВ - выводы

Після уважного вивчення представлених тут браузерів, найкращим можна назвати Puffin TV Browser. Він має хороші функціональні можливості і в той же час він не перевантажений. Ця програма забезпечує якісний перегляд відео. Вона спеціально була адаптована під операційну систему, що розглядається. Тут із коробки передбачена можливість керування за допомогою дистанційного пульта.

Розказано про використання браузера на телевізійній приставці:

Як встановити браузер

Оскільки Android TV використовується в більшості приставок Smart TV, установку потрібного браузера можна зробити з використанням Google Play. При цьому можна скористатися штатним браузером, щоб відкрити потрібну сторінку.

Потрібно ввести посилання для потрібного браузера, завантажити його та встановити в Android OS. Після встановлення рекомендується провести налаштування з урахуванням власних уподобань та уподобань. Якщо доступні доповнення, потрібно продумати, які з них потрібні і встановити їх. Після цього його можна повноцінно використовувати.

Існує ще один спосіб встановлення - за допомогою EZ Провідника. Для того щоб ним скористатися. Необхідно вжити таких дій:

  1. EZ Провідник можна встановити зі сторінки Play Market. Для цього переходять на цей сайт і в полі для пошуку вказують назву програми. Перейшовши на відповідну сторінку завантажують та встановлюють його.
  2. Після запуску програми в меню, розташованому з лівого боку сторінки, потрібно вибрати рядок «Закладки».
  3. Вибравши одне з посилань, по ньому клацають. Після цього запускається вбудований браузер.
  4. У пошуку набирають рядок з назвою програми та «apk». Запустивши пошук, знаходять потрібну сторінку у магазині додатків. Якщо її знайти не вдається, можна використати інший варіант. При цьому необхідно бути впевненим у надійності цього сайту.
  5. Перейшовши на неї, завантажують та встановлюють програму.

Після цього проводять налаштування та встановлюють доповнення, якщо необхідно.

Установку також можна виконати, якщо файл apk попередньо завантажити та переписати на флешку. Якщо її підключити до Смарт ТВ, можна інсталювати програму з цього файла. І тому виконують такі действия:

  1. До приставки підключають флешку.
  2. На Смарт ТВ запускають файловий менеджер. На ньому переходять на флешку і запускають файл інсталяції.
  3. Після цього дотримуються інструкцій з установки.

Після закінчення процедури браузером можна користуватися.

Використання браузера для серфінгу в інтернеті є одним з найважливіших напрямків використання Smart TV або комп'ютера. Хоча приставка насамперед призначена для перегляду відео.Тим не менш, вона функціонально добре пристосована для серфінгу в інтернеті з використанням високоякісного телевізійного екрану в якості дисплея. Тому вибір відповідного браузера дуже важливий для зручного та плідного використання цієї техніки.