Wi-Fi direct

Anonim

Wi-Fi direct - це технологія передачі даних, що дозволяє створювати інтернет-з'єднання між кількома пристроями без допомоги Wi-Fi маршрутизатора.

Що таке Wi-Fi direct

Розглянута технологія є у багатьох сучасних телевізорах, смартфонах та інших гаджетах.

ТВ, підтримує Wi-Fi direct, і є точкою доступу вай-фай, тобто. по суті це той самий маршрутизатор.

За характеристиками Wi-Fi direct практично ідентична звичайному модулю вай-фай. Ця технологія дозволяє передавати інформацію на частоті 2-4 ГГц. Відстань від підключеного пристрою до точки доступу може досягати 200 метрів.

Для чого потрібен Wi-Fi direct

Головне призначення технології –виходити до глобальної мережі без використання роутера. При цьому користувачу не потрібно витрачати додаткові кошти на покупку маршрутизатора, налаштування його роботи.

Wi-Fi direct вбудований у багато телевізорів і дозволяє відразу ж налагодити вихід в інтернет без покупки різного обладнання.

Плюси та мінуси Немає складнощів при налаштуванні технології. Мережа вже вбудована в телевізор за замовчуванням, тому купувати вай-фай маршрутизатор не має сенсу. Висока швидкість передачі. Цей показник вищий, ніж у звичайних Wi-Fi мереж. Однак, тут багато залежить від провайдера інтернету. Підтримка багатьма пристроями. Wi-Fi direct підтримується не лише сучасними ТБ, смартфонами, а й планшетами на OC Android. Підтримує майже всі операційні системи. Наприклад, Windows, MacOS, iOS, Android. Низький рівень безпеки. Мережа, яка буде створена Wi-Fi direct легко зламати, після чого підключитися до неї.Для цього не потрібно бути хакером, достатньо завантажити відповідну програму з Google Play Market з підбору паролів до вай-фай мереж. Швидка розряджання акумулятора на телефонах, що використовують цю технологію. Така обставина викликана передачею файлів високої швидкості. До телевізорів така особливість не належить, т.к. вони працюють без акумулятора від розетки 220 Вольт. Технологія створює кілька окремих каналів одночасно, що негативно позначається загальної швидкості передачі відразу на кілька пристроїв. Можливі збої та зависання в процесі роботи, особливо якщо один пристрій ділиться інтернетом із кількома гаджетами одночасно.

Технология вай-фай директ у параметрах ТБ виглядає так:

Підготовка до першого використання

На телефоні Android для активації технології достатньо увімкнути режим «Точка доступу».Після цього, якщо сім-карта підтримує Wi-Fi директ, то рядок станів телефону з'явиться значок у вигляді трьох смужок. При цьому потрібно також підключитися до мобільного інтернету, інакше роздавати мережу на інші пристрої не вдасться.

Точка доступу Wi-Fi у налаштуваннях смартфона:

При використанні режиму Wi-Fi direct витрачається трафік мобільного інтернету.

Щоб користуватися функцією на Smart TV, потрібно зайти в налаштування апарата та активувати її.

Налаштування Wi-Fi Direct на пристроях Android

Перед початком використання технологію не завадить налаштувати. Для виконання поставленої задачі можна скористатися наступним алгоритмом:

  1. Зайти в налаштування мобільного телефону, тапнувши по значку шестерні на робочому столі.

  2. У представленому списку параметрів знайти розділ «Wi-Fi» і тапнути по ньому один раз. Відкриється перелік точок доступу, що знаходяться у безпосередній близькості до смартфону. Більшість із них буде запаролена.

  3. Прогорнути вниз списку і знайти рядок «Wi-Fi direct».

4. За необхідності можна зайти в меню параметрів технології та налаштувати її, змінивши статичну IP-адресу, маску підмережі і т.д.

Як передавати файли з Android за допомогою Wi-Fi direct

Прочитавши інформацію в попередньому пункті, можна дізнатися, чи підтримує Android пристрій розглянуту технологію передачі даних. Активувати режим можна за наступною схемою:

  • Аналогічним чином зайти в налаштування Андроїд і розгорнути пункт «Ще».

  • У розділі «Бездротові мережі» тапнути за пунктом «Режим модему».

  • Активувати функцію «Точка доступу», перевівши повзунок в активне положення.

  • Поставити пароль на точку доступу, щоб уникнути її злому. За бажанням можна змінити ім'я мережі, встановлене за промовчанням, на будь-яке інше.

  • Включити інтернет на пристрої, щоб можна було роздавати мережу.

Якщо людині вдасться підключитися до іншого смартфону по Wi-Fi direct, то він зможе безперешкодно користуватися інтернетом безкоштовно.Наприклад, переглядати відео, передавати файли, завантажувати різну інформацію. ігри та ін. Однак необхідно пам'ятати, чим більше дій в інтернеті робить користувач телефону, тим швидше витрачається мобільний трафік.

Як підключити смартфон до телевізора через Wi-Fi Direct

Процедура виконання поставленого завдання поділяється на кілька етапів, кожен з яких заслуговує на докладний розгляд. Про це йтиметься далі.

Запуск Wi-Fi Direct на телевізорі

Для початку необхідно переконатися, що ТБ справно працює без збоїв та помилок. Після цього можна запускати бездротову технологію передачі даних. Досвідчені фахівці рекомендують до застосування наступний алгоритм:

  1. Увійти до параметрів телевізора, скориставшись пультом дистанційного керування.
  2. У вікні параметрів потрібно знайти розділ «Мережа» або «Інтернет». Назви пунктів на конкретній моделі відрізнятимуться.
  3. Знайти рядок «Wi-Fi direct» і тапнути по ньому за допомогою кнопки ОК на пульті дистанційного керування.

  4. Перевести повзунок навпроти технології в активне становище, тим самим запустивши її.

  5. Далі система ТБ почне пошук пристроїв для підключення, що знаходяться поблизу. Тепер можна переходити до наступного етапу.

Запуск Wi-Fi Direct на смартфоні

Ця процедура здійснюється в наступній послідовності:

  • Потрапити на робочий стіл смартфона.
  • Розвернути шторку телефону, провівши пальці по екрану в напрямку зверху-вниз. Шторка є невеликим меню, в якому знаходяться значки деяких функцій. Їх можна швидко активувати, натиснувши один раз на відповідній іконці.
  • Відшукати режим «Точка доступу» і натиснути на нього, щоб увімкнути Wi-Fi Direct.

Після здійснення вищевикладених маніпуляцій телевізор зможе знайти точку доступу телефону. Її назва з'явиться на дисплеї ТБ після завершення пошуку.

Щоб синхронізувати пристрої, що розглядаються, користувачеві потрібно натиснути за назвою знайденої телевізором мережі, а потім у вікні контекстного типу тапнути по рядку «Почати пару». Якщо процес закінчиться успішно, то залишиться тільки поставити галочку в рядку «Автоматично виконувати сполучення», щоб наступного разу не проводити знову всіх дій.

Тепер з телевізора можна буде виходити в інтернет, т.к. він буде підключений до точки доступу телефону.

У загальному вигляді режим SmartView можна представити так:

Відповідна програма також завантажується з Google Play Market і встановлюється на мобільний пристрій Android.

Запитання експерту Чому інтернет не лунає з телефону на ноутбук, хоча режим Wi-Fi direct активний?

Варіантів може бути маса аж до поломки вай-фай модуля в смартфоні або ноутбуці. Але, швидше за все, Ви забули підключитись до мобільного інтернету. Без нього дана технологія не працюватиме, і Ви не зможете роздати мережу свій ПК. Тому рекомендую перевірити активність мобільної мережі. У мене зненацька зник інтернет на ноутбуці, який я роздавав із телефону. Підкажіть, будь ласка, що робити в такій ситуації?

Насамперед вам потрібно перевірити, чи не розрядився смартфон повністю, т.к. роздавання мережі на інші пристрої сильно витрачає заряд акумулятора. Якщо причина не в цьому, переконайтеся, що у Вас не закінчився трафік мобільного інтернету на телефоні.Якщо у Вас, звісно, ​​не безліміт. Чому мені не вдається синхронізувати smart TV з телефоном Android через Wi-Fi Direct? Постійно видає помилку.

Перевірте, чи увімкнено технологію на обох пристроях. Якщо Wi-Fi Direct працює як на смартфоні, так і на телевізорі, спробуйте скинути налаштування мобільного телефону до заводського рівня через меню його налаштувань. Можливо, в операційній системі Андроїд стався збій, який спровокував виникнення подібної проблеми. Але спочатку пристрою потрібно просто перезавантажити. Також причиною помилки може бути телевізор. Наприклад, якщо він не сумісний із конкретною моделлю смартфона. У такій ситуації його треба буде перепрошувати. Рекомендую Вам звернутися до сервісного центру для проведення діагностики. Коли я вмикаю Wi-Fi Direct на смартфоні, то технологія відразу автоматично вимикається. Чому так відбувається і що з цим робити?

Подібна проблема може виникнути через віруси, криву прошивки, системний збій або просто після оновлення операційної системи. Щоб позбавитися проблеми, спочатку рекомендую Вам перезавантажити свій телефон. Якщо такий метод не дасть позитивного результату, скиньте установки телефону до заводського рівня через меню «Recovery». Це можна зробити швидко, переглянувши відео в інтернеті.

Таким чином, технологія Wi-Fi Derect має цілу низку переваг та відмінних рис у порівнянні зі звичайним Wi-Fi. За допомогою неї можна ділитися інтернетом з іншими пристроями без використання вай-фай маршрутизатора. При цьому можна заощадити чимало грошей на купівлю роутера.