Як підключити блютуз-навушники до телевізора

Anonim

Сучасні телевізори підтримують велику кількість гарнітури від різних виробників. При цьому можна підключити як дротові, так і бездротові навушники.

Види бездротових навушників для ТВ

В рамках цієї статті будуть розглянуті лише бездротові навушники. Їх кілька видів:

  1. Bluetooth. У такому разі синхронізація між навушниками та ТБ встановлюється за Bluetooth.

  2. Wi-Fi. Підключення між пристроями здійснюється через бездротову мережу. Це просто та зручно. Wi-fi навушники можна використовувати на значній відстані від телевізора у зоні дії вай-фай маршрутизатора.

  3. Інфрачервоні. Принцип дії даних пристроїв аналогічний до роботи пульта дистанційного керування. Як правило, на такій гарнітурі є інфрачервоний порт, за допомогою якого і відбувається синхронізація з ТБ.

  4. Радіонавушники. Така продукція влаштовує небагатьох людей, т.к. часто ламається.

  5. Оптичні навушники. Відрізняються простотою використання та розширеними функціональними можливостями. Підійдуть для вирішення великого спектру завдань.

Bluetooth-навушники

Така продукція при належному використанні дозволить дивитися улюблені телепередачі та отримувати задоволення від їх перегляду.

Плюси та мінуси Низька вартість Висока стійкість до перешкод, різних шумів Висока якість звуку Наявність кількох ефектів звучання Невеликий діапазон дії Обов'язкова наявність передавача Необхідність регулярної підзарядки акумулятора Низький термін служби, можливі поломки Вартість 10 Якість звучання 9 Якість Разом 7.2 Непоганий тип навушників, проте термін їхньої експлуатації залишає бажати кращого.

З інформації, наведеної вище, можна зробити висновок, що Bluetooth гарнітура для ТБ-це не найгірший варіант. Особливо, якщо вибирати навушники, орієнтуючись на їхню вартість. Подані таблиці характеризують не якийсь конкретний товар, а загалом навушники з інтерфейсом підключення до телевізора по Bluetooth.

Wi-Fi навушники

Це найоптимальніший варіант при виборі гарнітури для телевізора. Однак, вибираючи такий виріб, необхідно враховувати, що для його роботи буде потрібно вай-фай роутер.Також до цього маршрутизатора треба підключити як ТВ, так і навушники. Розглядати процес підключення недоцільно, т.к. з цим впорається будь-який користувач у найкоротший термін. Достатньо керуватися інструкцією, що постачається в комплекті з гарнітурою.

Плюси та мінуси Широкий діапазон дії Висока якість переданого звуку Сумісність з багатьма моделями телевізорів Розширений функціонал Висока вартість Можливі збої та перешкоди Необхідність придбання додаткового пристрою для роботи, тобто. роутера Висока ймовірність шлюбу, низька якість складання.

Зовнішній вигляд вай-фай маршрутизатора можна так:

Вартість 6 Якість звучання 10 Якість складання 5 Функціональні можливості 9 Довговічність використання 7 Разом 7.4 Найоптимальніший вид бездротової гарнітури для телевізорів із середніми характеристиками.

Радіонавушники

В основі роботи даного типу гарнітури лежить технологія Dect, завдяки якій сигнал передається приймачеві, а він, у свою чергу, його розшифровує, і на виході виходить звук.

Плюси та мінуси Можливість роботи на відстані до 50 метрів від телевізора Висока якість переданого звуку Швидке налаштування та підключення до ТБ Висока якість складання, низька ймовірність перешкод Висока вартість Необхідність у наявності телевізора з вбудованим радіоприймачем Довга , що змушує користувача чекати кілька хвилин Маленький діапазон частот Вартість 5 Якість звучання 9 Якість збірки 10 Функціональні можливості 7 Довговічність використання 10 Разом 8.2 Відмінний варіант для тих, хто хоче довго користуватися навушниками для перегляду телепередач і при цьому насолоджуватися якістю звучання. Однак ціна залишає бажати кращого.

В комплект з розглянутим виробом входить передавач сигналу. Він виглядає так:

Інфрачервоні навушники

Як було сказано вище, такий пристрій синхронізується з ТБ через інфрачервоний порт. Прямо як на пульті дистанційного керування. Це дуже зручно і не вимагає додаткового обладнання для підключення.

Плюси та мінуси Низька вартість практично на всі моделі Розширені функціональні можливості Наявність у комплекті ІЧ порту для синхронізації З ТБ Немає потреби у підключенні до глобальної мережі Висока чутливість до перешкод Низький діапазон дії. Для коректної роботи потрібно, щоб прилад був не більше 5 метрів від телевізора Складність налаштування. Меню параметрів ІЧ гарнітури зазвичай англійською мовою Середня якість звуку, що передається Вартість 10 Якість звучання 4 Якість збірки 8 Функціональні можливості 9 Довговічність використання 10 Разом 8.2 В принципі навушники непогані, які довго пропрацюють при дотриманні основних правил експлуатації.Але якість звучання влаштує не багатьох користувачів.

Приклад підключення ІЧ гарнітури до ТБ виглядає так:

Оптичні навушники

Як правило, у пристроях подібного типу поєднуються кілька протилежних функцій для вирішення різних задач.

Плюси та мінуси Низька вартість Розширені функціональні можливості Наявність у комплекті кількох насадок Наявність у комплекті кількох насадок Наявність перешкод під час експлуатації Низький діапазон частот, що негативно позначається на якості звучання Складність експлуатації. При першому підключенні до телевізора прилад потрібно налаштовувати Складність ремонту, якщо станеться якась поломка Вартість 9 Якість звучання 6 Якість збірки 8 Функціональні можливості 10 Довговічність використання 3 Разом 7.2 Загалом можна сказати, що це навушники на один раз.Даний прилад підійде для тих, хто має важливі звукові ефекти, а не довговічність експлуатації.

Що потрібно для підключення бездротових навушників до телевізора

Ну, по-перше, знадобиться сучасний смарт ТВ, а також сама гарнітура. По-друге, знадобиться інструкція з підключення навушників до телевізора.

В інструкції людина зможе ознайомитися з правилами використання приладу і, найголовніше, з етапами його підключення до ТБ. Тут багато залежить від конкретного типу навушників, тому алгоритм синхронізації буде відрізнятися.

Підключення Bluetooth навушників до телевізора з Android

Перед початком виконання процедури необхідно підготувати всі необхідні інструменти. Далі слід діяти за алгоритмом:

Включити гарнітуру. Зазвичай кнопка живлення знаходиться на корпусі виробу. Після натискання на неї прилад повинен перейти в режим очікування.

Зайти в налаштування телевізора, скориставшись пультом дистанційного керування.

  • Прокрутити вниз представленого списку, знайти рядок «Пульт та аксесуари» та клацнути по ньому. Порядок дій зазвичай збігається на всіх ТБ з Android.
  • У зазначеному розділі тапнути за параметром «Додати пристрій», поряд з яким знаходиться значок Bluetooth.

Після здійснення попередніх маніпуляцій телевізор почне шукати бездротові навушники. Цей процес зазвичай займає трохи більше хвилини времени.

Після завершення пошуку потрібно буде клікнути за назвою знайденої гарнітури, а потім натиснути на кнопку Підключити. Тепер звук з ТВ йтиме в навушники за технологією Bluetooth.

Процес відключення гарнітури від телевізора здійснюється у зворотній послідовності. Однак, можна не заходити в меню налаштувань і просто вимкнути гаджет.

Підключення до телевізора Samsung

Дана модель ТБ, що працює на операційній системі Android, має трохи інший алгоритм підключення гарнітури. Розглянемо його на прикладі гарнітури Bluetooth. Для виконання поставленого завдання треба виконати кілька простих дій:

  1. Увімкнути пристрої. Також як і в попередньому пункті користувачеві треба буде натиснути кнопку живлення теленавушників і ТБ з пульта.
  2. На пульті TV знайти кнопку «Settings» або «Menu» та тапнути по ній.
  3. Відкриється налаштування телевізора. Тут користувача цікавить пункт Bluetooth. Необхідно перевести повзунок навпроти цього рядка в активне положення.
  4. Починаємо пошук пристроїв поблизу синхронізації. Перед тим рекомендується покласти навушники якомога ближче до телевізора для покращення якості сигналу.
  5. Тапнути за назвою своєї гарнітури і підключитися до неї аналогічним чином. Після цього LED-індикатор на корпусі теленавушників повинен заморгати.
  6. Перевірити, чи звук з ТБ через гаджет.

Підключення до телевізора LG

Тут також немає особливо нічого складного. Щоб довго не шукати інформацію в інтернеті, можна використовувати такий алгоритм:

  • Перейти в налаштування телевізора за розглянутою вище схемою.
  • Переключитися на вкладку «Звук» у графі параметрів зліва меню налаштувань.

  • Перейти в розділ «Аудіовиход», поставити галочку біля рядка «LG Sound Sync/Bluetooth» та натиснути на кнопку «Вибір пристрою», яка з'явиться відразу після активації функції.

  • Телевізор почне пошук гарнітури, і користувачеві залишиться лише дочекатися його завершення.

  • Тепер можна перевірити наявність звуку в теленавушниках.

З більш детальною інформацією на цю тему можна ознайомитися у відео за наступним посиланням

Підключення до ТВ Sonyб, Philips

Щоб правильно впоратися з поставленим завданням у найкоротші терміни, необхідно діяти так:

  1. Зайти до Google Play Market у налаштуваннях TV та завантажити програму «Bluetooth Scanner», прописавши назву ПЗ у пошуковому рядку магазину.
  2. Встановити знайдений софт, попередньо ознайомившись із його описом.

  3. Дочекати завершення встановлення та запустити програмне забезпечення.
  4. Утримувати кнопку живлення на теленавушниках протягом десяти секунд.
  5. Тепер у головному меню програми Bluetooth Scanner відобразиться назва гарнітури, за якою потрібно буде тапнути за допомогою пульта дистанційного керування.

  6. Далі потрібно зайти до параметрів пристрою Sony або Philips і клацнути по рядку «Установки Bluetooth».

  7. Натиснути за назвою своєї гарнітури, яка тепер має з'явитися, а потім натиснути на слово «Підключити» і дочекатися завершення процесу.

  8. Перевірити гарнітуру на працездатність.

Щоб наочно зрозуміти, як налаштувати теленавушники, можна перейти за наступним посиланням

Якщо на телевізорі немає Bluetooth модуля

У ситуації, що склалася, не обов'язково купувати новий TV, витрачаючи на таку покупку великі гроші. Достатньо придбати Bluetooth-передавач і вставити його в роз'єм USB на ТБ.

Як правило, подібні пристрої навіть не потрібно налаштовувати. Можна відразу підключати гарнітуру та займатися безпосередньо її налаштуванням.

Питання експерту Не вдається ввімкнути навушники

Швидше за все, потрапив шлюб, і його необхідно здати назад у магазин за гарантією. Телевізор не може знайти гарнітуру Bluetooth у налаштуваннях

Спершу перезавантажте ТБ, т.е.е. вимкніть його та увімкніть знову. Якщо не допомогло, скачайте спеціальну програму з Google Play Market, наприклад, «Bluetooth Scanner» і вже з її допомогою спробуйте встановити з'єднання між пристроями. Не вдається синхронізувати навушники з телевізором через Bluetooth.

Переконайтеся, що прилади знаходяться близько до один одного і повторіть процедуру синхронізації ТБ видає помилку після спроби підключення до теленавушників.

Швидше за все, проблема в гарнітурі. Спробуйте підключати її до іншого TV. Якщо результат аналогічний, здайте навушники в магазин, щоб відремонтувати їх. У налаштуваннях телевізора немає функції Bluetooth, і підключитися не вдається.

Швидше за все, ваш апарат не підтримує цю технологію. Купуйте або новий гарнітр з іншим типом підключення, або Bluetooth-передавач. Останній пристрій коштує в рази дешевше.

Іноді причиною проблем із синхронізацією може стати системний збій.

На підставі вищесказаного можна зробити висновок, що Bluetooth навушники для ТБ найбільш поширені та ефективні.