Налаштування пульта Ростелеком на телевізор LG-інструкція

Anonim

Кожен клієнт, що включає опцію цифрового мовлення від Ростелекому, отримує комплект, що складається з приставки та пульта дистанційного керування нового типу.

Опис функцій ТВ-пульта Ростелеком

Користувач може експлуатувати одну приставку, не налаштовуючи пульт керування. Для використання потрібно просто з'єднати необхідні дроти, а потім потрібно підключити пристрою до джерела живлення.

Універсальний пульт для дистанційного керування був зроблений для максимально комфортного використання. Якщо раніше користувач повинен був керувати цифровим ресивером і телевізійним пристроєм, використовуючи два пульти, то зараз завдяки пульту від Ростелекому можна здійснювати всі необхідні дії одночасно з двома пристроями.

Схема управління пультом Ростелеком

Насправді, пульт від Ростелекома практично не відрізняється від тих, що необхідні для використання телевізійного та цифрового ресивера. У такому пульті роз'єм для батарей також розміщується на тильній кришці.

Даний пульт для дистанційного керування має звичайну клавіатуру, в якій є всі необхідні кнопки. Якщо власник гаджета натисне на кнопку «Power», то приставка увімкнеться або відключиться, а у разі, якщо необхідно включити або відключити сам телевізійний пристрій, користувач повинен натиснути кнопку «TV».Також, використовуючи діагональні стрілочки, користувач може перемикати канали, а дві кнопки, розташовані поруч із написом «Vol», необхідні для настроювання рівня гучності приладу.

Кожна кнопка має свою функцію:

  • Натиснувши кнопку «Mute» можна повністю вимкнути звук телевізора;
  • Кнопка «A/V» ​​відповідає за перемикання виходу відео;
  • Натиснувши кнопку «Back», користувач може повернутися до попередньої дії;
  • Відкрити панель меню можна натиснувши на відповідну кнопку;
  • Змінити режим меню та перегляду можна натиснувши кнопку під назвою «TOOGLE»;
  • Стрілочки на пульті дистанційного керування використовуються для навігації в меню налаштувань телевізора;
  • Промотувати запис можна натисканням кнопки «Назад» або «Вперед»;
  • Ставити відеоролик на паузу або знову відтворювати можна, натискаючи на кнопки під назвою «Play» і «Pause»;
  • Підтвердити виконання необхідної дії можна натиснувши на кнопку «ОК»;
  • Повернутися до двох останніх телевізійних каналів можна, натиснувши на кнопку «Last Channel»;
  • Вводити необхідні цифри можна натисканням відповідних цифрових клавіш на пульті дистанційного керування.

Неймовірно корисною є опція «Last Channel», натиснувши яку користувач може повернутися до перегляду двох крайніх телевізійних каналів. Її можна використовувати в тому випадку, коли користувач випадково переключив канал або просто хоче повернутися до перегляду.

Необхідно відзначити, що єдиною відмінністю пульта Ростелеком від звичайного телевізійного пульта є те, що в ньому відсутні різнокольорові кнопки. Це сталося через те, що Ростелеком вирішив відмовитися від цього підходу та пофарбував усі кнопки у сірий та чорний колір.

За посиланням можна переглянути відео, в якому розповідається про можливості пристрою:

Налаштування пульта Ростелеком до телевізора LG

Пульт для дистанційного керування від Ростелекому підключається до телевізора за допомогою спеціальних цифрових кодів. Кожна модель телевізора має спеціальні коди, за допомогою яких вона синхронізується з пультом для дистанційного керування.

Провести налаштування необхідних параметрів власник пристрою може двома способами. У першому способі він може самостійно виставити бажані налаштування, а в другому способі він може скористатися функцією автоматичного налаштування.

Необхідно відзначити, що при кожному способі для початку потрібно включити режим налаштування для пульта дистанційного обладнання. Зробити це можна, натиснувши на кнопку «ОК» та «TV» на пульті. Якщо все було зроблено правильно, кнопка повинна спалахнути, а потім зморгнути.Таким чином пристрій показує те, що цей режим активовано.

Автоматичне встановлення установок рекомендується використовувати в тому випадку, коли необхідні коди невідомі. У випадку, якщо користувач знає ці коди, він може набагато простіше синхронізувати два девайси, вписавши необхідні цифрові коди для цього. Крім цього, кожна модель телевізора має у своїй пам'яті відразу кілька цифрових кодів, тому до нього може підходити кілька паролів.

За посиланням можна переглянути відео, в якому розповідається про те, як налаштувати пульт Ростелеком:

Вручну

Синхронізація пульта з телевізором вручну є найпростішим способом та швидким способом. А все через те, що користувач може синхронізувати пристрій використовуючи кілька кодів, в той час, коли функція автопідключення пульта дистанційного керування перебиратиме абсолютно всі цифрові коди, а це може зайняти досить багато часу.

З'єднати пульт для управління Ростелеком з необхідним телевізором можна наступним чином:

  1. Спершу потрібно активувати режим налаштування, використовуючи комбінацію «ОК» + «TV»;
  2. Після цього повинен заблимати індикатор. Як тільки це станеться, користувач повинен вибрати один із чотиризначних цифрових кодів, які представлені нижче. Вибраний код потрібно ввести на клавіатурі;
  3. Коли пульт заблимає кілька разів, це означатиме те, що введений код був прийнятий. А якщо пульт безперервно горить червоним кольором, то це означає те, що введена комбінація не підійшла;
  4. Після того, як цифровий код буде підібраний, необхідно перевірити і переконатися в тому, що все працює. Для збереження налаштувань потрібно натиснути кнопку «ОК».

Список кодів:

Необхідно зазначити, що неможливо порекомендувати найбільш підходящий код із вище представлених. Користувач повинен самостійно вводити комбінації, повторюючи перші дві дії, поки цифровий код не підійде.

Автоматично

Цей спосіб не складніший за попередній, проте він може зайняти досить багато часу. У цьому способі пульт для дистанційного керування автоматично підбирає необхідні коди, які вже є в його пам'яті.

Робиться це так:

  1. Для початку необхідно також затиснути кнопку «ОК» та «TV»;
  2. Після того, як індикатор на пульті управління передасть сигнал, користувач повинен набрати на клавіатурі комбінацію «911», а потім натиснути на кнопку «CH»;
  3. Далі потрібно затискати кнопку для перемикання каналів протягом декількох секунд, роблячи невеликі паузи.

Якщо користувач спробує переключити канал, пристрій самостійно відправлятиме сигнал на вимикання телевізора, використовуючи новий ключ. У випадку, якщо дисплей пристрою згас, автоматичний підбір пройшов успішно, і необхідний цифровий код виявили.

Необхідно зазначити, що в цьому способі потрібно також натиснути кнопку «ОК» для збереження змін. Крім цього, дуже важливо також у цей момент припинити утримувати кнопку «CH». Інакше телевізійний пристрій продовжуватиме шукати необхідну комбінацію.

Як скинути налаштування

Бують ситуації, в яких може знадобитися видалити виставлені налаштування, або пульт для дистанційного функціонує з різними помилками. Вирішити таку проблему можна, зробивши скидання налаштувань. Для цього необхідно також затиснути комбінацію кнопок «ОК» та «TV», доки не почне блимати пульт. А після цього потрібно буде ввести цифровий код «977».

Можливі проблеми

В процесі використання телевізора можуть виникнути різні проблеми. Найчастіше перестає звук, канали не перемикаються, а іноді пульт для дистанційного керування не реагує на команди.

При виникненні подібних проблем користувач може просто поміняти батарейки в приладі або зробити повторне налаштування. Однак, якщо пульт для дистанційного керування перестає реагувати на натискання команд, його доведеться здавати в ремонт до кваліфікованого майстра.

Питання експерту Світлодіод на пульті для дистанційного керування став дуже погано функціонувати.

У такій ситуації потрібно провести заміну батарейок у девайсі. Пульт керування був підключений не лише до телевізора, а й до іншого електронного приладу. Наприклад, до музичного центру.

Вирішити цю проблему можна за допомогою спеціального коду. Раніше встановлені параметри було видалено або скинуто.

У разі подібної ситуації потрібно провести повторну синхронізацію приладів. Це можна зробити як вручну, так і автоматично. Не вдалося усунути проблему.

У такому випадку потрібно виконувати повне скидання пристрою до заводських налаштувань.