Як оновити браузер на телевізорі Samsung Смарт ТВ

Anonim

Життя сучасної людини складно уявити без інтернету. Він виходить у мережу через браузер, який встановлений на будь-якому смартфоні чи комп'ютері. ПК та компактні девайси – основні пристрої для виходу в інтернет. Але браузери встановлюються не тільки на них, а й телевізори з підтримкою технології Smart TV. Навіщо вони потрібні там?

Навіщо потрібен браузер на смарт-ТВ

Будь-який ТВ-приймач з підтримкою Smart TV – пристрій, робота якого зав'язана на інтернеті. За допомогою підключення до мережі користувач може дивитися YouTube, а також встановлювати та запускати різноманітні програми.Серед них є інтернет-браузери, призначені для відвідування сайтів.

Browser на телевізорі потрібен рівно для тих же цілей, що і на смартфоні чи комп'ютері. Через нього людина може одержувати актуальну інформацію, відвідуючи відповідні ресурси. Це і сайти онлайн-кінотеатрів, і YouTube, і звичні портали новин.

На великому екрані відображається більше інформації, ніж на маленькому дисплеї телефону. Тому люди нерідко використовують браузер для отримання свіжих новин та перегляду відео. Але саме останній сценарій виглядає найважливішим і актуальним.

Відверто кажучи, читати новини через browser на телевізорі не дуже зручно. А ось дивитися фільми та інші відеоролики – саме те. Допустимо, у додатку онлайн-кінотеатру немає потрібної кінокартини або за її перегляд потрібно платити. У такому разі людина може відкрити браузер на Смарт ТВ, ввести запит у пошуковий рядок і відкрити сайт, на якому викладено цей фільм.Далі користувачеві залишиться натиснути кнопку «Play» і почати перегляд.

Це лише один сценарій використання браузера. Навіть з певними незручностями додаток для виходу в інтернет можна застосовувати, щоб відвідувати цікаві ресурси або, наприклад, завантажувати програми, яких немає в Samsung Apps.

Як би там не було, браузер на телевізорі Samsung зі Смарт ТВ – це не одне й те саме, що browser на смартфоні або комп'ютері. Програма має ряд відмінних рис, які стосуються завантаження, подальшого використання та встановлення оновлень. про це розповімо далі в матеріалі.

Особливості браузера на телевізорі Samsung Смарт ТВ

За замовчуванням на всіх сучасних моделях ТВ-приймачів Samsung зі Smart TV вже встановлено браузер. Його можна виявити, знайшовши у списку програм відповідну іконку. Клікнувши по ній, користувач потрапить у той самий browser, який зовні помітно відрізняється від аналогічної утиліти для інших пристроїв.

Наприклад, інтерфейс має альбомну орієнтацію. Це дещо здивує користувача смартфона, але зовсім не поставить у глухий кут власника комп'ютера з широкоформатним екраном. На першій сторінці браузера відображається пошукова система. Тут людина може ввести своє закидання, щоб знайти цікаву новину, файл або відеоролик. Словом, все, як на будь-якому іншому девайсі.

Головна відмінність від браузерів на смартфонах і ПК полягає в особливостях управління. На телефоні людина керує всіма процесами за допомогою натискань на екрані. А на комп'ютері використовується навігаційна миша чи тачпад. З телевізором Samsung все зовсім інакше.

Керувати доводиться за допомогою пульта. Кнопками "вгору", "вниз", "вліво", "вправо" здійснюється переміщення доступними пунктами. Наприклад, перехід від верхнього рядка з адресою сайту до рядка пошуку.За допомогою цих же кнопок можна переміщатися за списком запитів.

Для підтвердження дії у браузері на Samsung зі Smart TV потрібно натиснути кнопку «OK». Після цього буде здійснено перехід на сторінку, що цікавить, або запущено відтворення ролика. Для повернення назад використовується кнопка «Back».

Складніше на телевізорі вводити запит в умовному Яндексі або Гуглі. При натисканні на пошуковий рядок перед власником пристрою відкривається віртуальна клавіатура. За допомогою кнопок на пульті дистанційного керування людина повинна набрати текст, за яким він і збирається здійснити пошук. Погодьтеся, набирати текст на фізичній або віртуальній клавіатурі смартфона значно зручніше.

Тому, щоб спростити процес, на останніх моделях телевізорів Samsung доступна функція голосового пошуку.Людині достатньо натиснути кнопку з мікрофоном на пульті та вимовити відповідний запит. Наприклад, "Відкрий браузер", а потім - "Знайди філь Втеча з Шоушенка". Дія буде виконана без зайвих натискань кнопок та відкриття віртуальної клавіатури. Таким чином, користувач зможе заощадити значну кількість часу.

Як завантажити та встановити браузер на Samsung Смарт ТВ

Раніше ми відзначали, що браузер вже встановлений на кожному телевізорі Samsung з підтримкою технології Smart TV. Тобто рядовому користувачеві немає сенсу шукати або завантажувати додаткові файли.

Проте стандартний browser влаштує далеко не всіх. Багато хто помітить у ньому купу недоліків і захоче знайти альтернативний варіант. Наприклад, один із наступних браузерів:

  • Google Chrome;
  • Yandex Browser;
  • Opera;
  • UC Browser.

Ви можете вибрати для себе один із представлених варіантів або відразу ж завантажити всі запропоновані програми для виявлення їх переваг та недоліків. Як би там не було, гостро постає питання про те, де шукати завантажувальний файл для кожного конкретного браузера.

Завантажувати альтернативний браузер на телевізор Samsung рекомендується через фірмовий магазин додатків. Залежно від моделі ТВ-приймача, це може бути Smart HUB або Samsung Apps. Перший відкривається простим натисканням однойменної кнопки на пульті телевізора.

Далі людина потрапляє в інтерфейс магазину програми. Тут можна скористатися пошуковим рядком, щоб знайти браузер, що цікавить. Як тільки потрібну прогу буде знайдено, залишиться клікнути за написом «Встановити».Після цього розпочнеться завантаження та автоматичне встановлення ПЗ. При виконанні всіх умов завантажений browser з'явиться у списку доступних програм.

Це був основний і рекомендований спосіб встановлення. Але є альтернативний варіант. Наприклад, ви можете завантажити файл інсталяції браузера на комп'ютері, а потім перемістити його на флешку. Далі потрібно підключити USB-накопичувач до телевізора та відкрити завантажений файл. Протягом кількох хвилин браузер буде встановлений.

Як оновити браузер на смарт-тв Samsung

Браузер, як і будь-яке інше ПЗ, потребує періодичних оновлень. З випуском актуальної версії програми для виходу до Інтернету додаються корисні функції. Сам процес оновлення дуже простий, але він відрізняється в залежності від того, який browser використовує людина.

У випадку, якщо для виходу в інтернет застосовується стандартна програма, оновлення відбувається через меню телевізора. Необхідно відкрити налаштування пристрою, перейти до підменю «Підтримка», вибрати пункт «Оновлення ПЗ» та завантажити оновлення.

Таким чином, разом із оновленням браузера буде встановлена ​​нова версія операційної системи. Інакше завантажити оновлення для стандартної програми неможливо. А ось будь-який сторонній браузер легко оновлюється через магазин додатків Samsung Apps.

Користувачу потрібно відкрити каталог, знайти браузер, що використовується, і натиснути кнопку «Оновити». Якщо цей пункт відсутній, оновлення зараз недоступні. Необхідно зачекати деякий час, після чого актуальна версія обов'язково з'явиться в каталозі.

Можливі проблеми та рішення

Оскільки використання браузера на телевізорі Samsung із Smart TV відрізняється від експлуатації аналогічних програм на смартфонах та комп'ютерах, у багатьох людей виникають проблеми. Ми зібрали найбільш поширені приклади і запропонували способи усунення несправностей.

Запитання експерту Не вдається встановити браузер через магазин додатків

По-перше, потрібно перевірити підключення до Інтернету. По-друге, переконайтеся, що ви авторизувалися в магазині програм. Далі спробуйте перейти на сторінку програми та уважно придивитися до оформлення. Тут має з'явитися кнопка «Встановити». Якщо її немає, то браузер або не підтримується на вашому пристрої, або він вже встановлений. Не запускається браузер.

Основною причиною виникнення подібної проблеми є відсутність підключення до інтернету. Перевірте працездатність підключення, а також спробуйте перевстановити програмне забезпечення. Не відкривається відео у браузері

Не всі програми для виходу в інтернет мають вбудований Flash Player. Саме він необхідний, щоб відтворювати ролики у браузері. Спробуйте скористатись іншою програмою для виходу в інтернет або встановіть сторонній флеш-плеєр. Браузер не оновлюється

Швидше за все, на даний момент просто не вийшла актуальніша версія ПЗ. Потрібно зачекати деякий час. Але пам'ятайте, що на телевізорах браузер оновлюється досить рідко. Приблизно 1 раз на 3 місяці.