LAN або DLNA на телевізорі

Anonim

Практично всі сучасні телевізори мають можливість виходу в інтернет. Щоб користувач зміг якісно підключити до свого телевізора кабель від нього, необхідно знайти роз'єм, розташований на задній панелі пристрою. Що за технологія підключення і яким чином потрібно підключати провід.

Що таке DLNA

Це спеціалізована технологія, яка дозволяє об'єднати практично всі пристрої в будинку, які підтримують показ мультимедіа, а також використовувати їх без інтернету.Як приклад, користувач може зберігати всі фільми в одному місці, наприклад, комп'ютер. У результаті всі пристрої мають доступ до цих роликів, навіть не підключатися до комп'ютера.

Навіщо потрібен подібний роз'єм у телевізорі

Як говорилося раніше, щоб підключати інтернет. Може виникнути така ситуація, що є потреба у перегляді цікавого фільму. Якщо на телевізорі є функція Smart, то за наявності інтернету користувач може скористатися і Ютубом, і Хромом, і іншими ресурсами, на яких можна подивитися той самий фільм.

Як правило, користувач, які не знають про таку можливість пристрою, ігнорують підключення до інтернету, а потім вставляє флешку в розумний пристрій. Насправді так діяти недоцільно, особливо з тими пристроями, на яких присутня функція Smart. Більш детально про неї можна переглянути в цьому відео

https://www.youtube.com/watch?v=PycxR8u_-M

Підключення інтернету по роз'єму дасть чіткий і стабільний сигнал, який не потрібно буде надалі підключати «по повітрю». Користувачеві не потрібно буде також постійно вставляти флешку в телевізор, щоб спробувати подивитися необхідний серіал, адже на пристрої є інтернет, який з легкістю вирішить подібну проблему.

Таким чином, роз'єм на телевізорі допомагає користувачу полегшити собі життя, а також отримати доступ до додаткових ресурсів Інтернету.

Як підключити інтернет за допомогою роз'єму

Насправді неможливо підібрати універсальний алгоритм, тому що для кожного телевізора він різний. Відмінні один від одного телевізори мають різні налаштування. Єдина дія, яка зовсім не змінюється – це вставка домашнього роутера прямо в роз'єм, що знаходиться на задній панелі телевізора.

Зверніть увагу! Перед налаштуванням бездротового інтернету необхідно скористатися інструкцією, яка завжди додається до пристрою. Це потрібно для того, щоб налаштувати інтернет правильно, у відповідності до моделей пристрою.

Подібний роз'єм дійсно спростить життя користувача, адже відкриється можливість переглядати безліч фільмів прямо через телевізор по інтернету.

Питання експерту На всіх телевізорах можна підключити інтернет?

Ні, тільки на тих, на яких функція Smart. Що робити, якщо немає роз'єму?

У цій ситуації нічого не зробиш, оскільки телевізор не підтримує функції підключення інтернету. Що робити, якщо провід не розпізнається під час підключення?

Необхідно звернутися до ремонту, якщо після повторного підключення пристрій не розпізнався. Можливо, проблеми з кабелем або самою системою телевізора.