5 смартфонів Xiaomi

Anonim

Компанію Xiaomi прийнято хвалити за те, що вона випускає хороші смартфони за адекватними цінами. У більшості випадків це дійсно так, але останнім часом китайська корпорація припустилася чимало помилок, випустивши на ринок відверто невдалі моделі. Незважаючи на те, що представлені нижче смартфони користуються популярністю, від їхньої покупки краще відмовитися.

Redmi 9A

Лінійка «А» розходиться, як гарячі пиріжки. Адже до цієї серії відносяться найдоступніші смартфони Xiaomi.Приблизно 2 рази на рік китайська компанія представляє оновлення лінійки, яке потенційно має стати кращим за попередній. Але у випадку з Redmi 9A вийшла інша ситуація.

Ультрабюджетний смартфон виконаний у корпусі із пластику, в чому немає нічого дивного. На лицьовій панелі красується великий дисплей, який не може порадувати високою роздільною здатністю та широкими кутами огляду. І до всього цього складно було б пред'явити претензії, якби не пара мінусів, що впадають у вічі після використання пристроїв попереднього покоління Redmi 8A.

По-перше, новинка базується на дуже слабкому процесорі MediaTek Helio G25. І хоча сама компанія заявляє, що чіпсет працює спритно та стабільно, на прошивці MIUI 12 помітні численні лаги та підгальмовування. Очевидно, що з оновленнями ситуація не виправиться, адже процесор ніхто не змінюватиме.

Другий незрозумілий даунгрейд – використання застарілого роз'єму MicroUSB.Навіть минулого року Redmi 8A стояв USB Type-C, що став стандартом, але в 2020 році Xiaomi чомусь вирішили серйозно заощадити. Додамо до цього нікудишню фронталку і відсутність USB Type-C, після чого купувати Redmi 9A навіть за відносно невелику суму відпаде будь-яке бажання.

Плюси та мінуси Великий екран Тривалість роботи від одного заряду Дуже слабкий процесор Погані камери Застарілий роз'єм MicroUSB Низька роздільна здатність дисплея

В якості альтернативи смартфону рекомендується розглянути торішній Redmi 8A, який ні чим не гірший, а в частині продуктивності та встановлення сучасних інтерфейсів навіть краще. Ну а якщо у смартфоні за $100 обов'язково потрібно NFC, зверніть увагу на Realme C3 від основного конкурента.

Xiaomi Mi A3

Якщо запитати фанатів Xiaomi про те, що вони хочуть бачити в бюджетному смартфоні свого улюбленого бренду, вони однозначно відзначать наявність AMOLED-екрана, стильного дизайну, гарних камер та голого Android.

Все це є у Xiaomi Mi A3, але смартфон вийшов більше суперечок, ніж захоплених відгуків. Так, розробники зробили по-справжньому стильний девайс, але нижня рамка на передній панелі виглядає дуже великою. Так, Сяомі наважилися поставити AMOLED-дисплей, але при роздільній здатності HD+ складно відчути будь-які переваги АМОЛЕД.

В результаті виходить, що намагання Xiaomi зробити ідеальний недорогий смартфон увінчалися провалом. Як підтвердження цих слів варто відзначити припинення розробок пристроїв для лінійки Xiaomi Mi A. У 2020 році не з'явився жоден девайс серії, а в майбутньому ситуація навряд чи зміниться.

Тим не менш, Xiaomi Mi A3 цілком можна користуватися, якщо ви є фанатом чистого Android і не граєте в ресурсомісткі ігри. За такого використання цей Сяомі навряд чи розчарує свого власника. Але все-таки у нього більше мінусів, ніж плюсів, що дозволяє назвати Xiaomi Mi A3 невдалим пристроєм.

Плюси та мінуси AMOLED-екран Автономність Автономність Якість селфі Низький рівень продуктивності HD+ роздільна здатність дисплея Відсутність NFC

Якщо ви готові витратити на смартфон рівно стільки ж грошей, скільки коштує Xiaomi Mi A3, то краще вибрати Samsung Galaxy A51 або Realme 6, які за всіма характеристиками перевершують девайс Сяомі.

Redmi Note 8T

Наприкінці 2019 року цей смартфон став найдоступнішим представником пристроїв Xiaomi з підтримкою безконтактних платежів завдяки наявності датчика NFC. Саме він спонукав фанатів Сяомі розкуповувати партії Redmi Note 8T, які з'являлися на ринку. Настільки високий попит призвів до очевидних наслідків: незважаючи на те, що Note 8T - далеко не найактуальніша модель на сьогоднішній день, його ціна практично не впала з моменту старту продажів.

Крім того, смартфон має цілу низку недоліків, які не здатний затьмарити копійчаний датчик NFC. Наприклад, у девайса дуже широкі рамки навколо екрана. Особливо відступ, розташований знизу. Він настільки великий, що на ньому навіть примудрилися розмістити напис «Redmi», який помітно дратує власника в процесі використання.

Процесор Snapdragon 665 помітно троттліт і є не самим енергоефективним рішенням, через що акумулятора на 4000 мАч вистачає максимум на півтора дні експлуатації за умови, що власник практично не грає і не використовує бездротові технології.

Дивлячись на поточну ціну Redmi Note 8T, стає ясно, що це далеко не найкращий смартфон за свої гроші. А якщо ви все-таки вирішите його купити, то обов'язково ознайомтеся з усіма плюсами та мінусами.

Плюси та мінуси Основна камера на 48 мегапікселів Корпус зі скла Широкі рамки екрана Марна камера і датчик глибини Далеко не найкращий процесор у своєму класі

Основним конкурентом даного смартфона є Realme 6, який ми називали раніше. За приблизно ті ж гроші ви отримаєте пристрій з екраном 90 Гц, потужним процесором та крутими камерами.

Redmi Note 9

На жаль, після Redmi Note 7 тільки модель з приставкою "Про" може іменуватися "ТОП за свої гроші". А умовний Redmi Note 9 - це якщо не провальний, то як мінімум не найвдаліший девайс.

Розробники погіршили практично всі характеристики навіть у порівнянні зі спірним Redmi Note 8T і продають «дев'ятку» за ціною Redmi Note 8 Pro, який на голову вищий за обох опонентів. По-перше, корпус Redmi Note 9 повністю виконаний із пластику. І це за умов підвищення ціни! Ідемо далі і дивимося на процесор. Тут встановлено MediaTek Helio G85, який на папері видає непогані результати.Але на практиці чіпсет сильно троттліт і зовсім не підходить для хардкорного геймінгу.

Якість знімків залишилася на рівні Redmi Note 7. І нехай вас не вводять в оману додаткові сенсори. Ширик робить нормальні знімки тільки вдень, а модуль макро і датчик глибини – відверто кажучи, маркетингове обдурювання.

Але за всіх недоліків «дев'ятку» не можна назвати повністю провальним смартфоном. Пристрій здатний довго тримати заряд, має вузькі рамки і дозволяє здійснювати безконтактні платежі. На жаль, всі ці плюси тьмяніють на тлі недоліків.

Плюси та мінуси Непогані знімки на основну камеру Тривала автономність Дисплей з вузькими рамками та акуратним вирізом Повністю пластиковий корпус Процесор MTK Вища ціна порівняно з попереднім поколінням

Альтернативний вибір замість Redmi Note 9 є очевидним. Це Redmi Note 8 Pro, випущений наприкінці минулого року. У нього аналогічна ціна, зате потужніший процесор, скляний корпус і 64-мегапіксельна камера.

Xiaomi Mi 10

До 2020 року найдорожчі смартфони Сяомі можна було назвати вбивцями флагманів. Але не у випадку з Xiaomi Mi 10. Він настільки дорогий, але при цьому абсолютно не бездоганний, що постає питання, а чи дійсно перед нами девайс Сяомі, а не Самсунга чи Apple.

Хотя Xiaomi Mi 10 заявляється як флагман, про що свідчить офіційна роздрібна ціна в 70 тисяч рублів, але набір його камер зовсім не вражає:

  • 108 Мп - основна;
  • 13 Мп – ширик;
  • 2 Мп – макро;
  • 2 Мп – датчик глибини.
Той самий ширик і 108-мегапіксельний сенсор є в Xiaomi Mi Note 10, який коштує майже в 2 рази дешевше. Але ще більше дивує той факт, що розробники поставили у свій флагман пару марних камер на 2 мегапікселі.І це без телеоб'єктива з оптичним зумом. На виході отримуємо зовсім нефлагманську камеру.

Звичайно, до продуктивності питань немає. Смартфон витягує будь-які ігри та зовсім не гальмує. Але пристрої з аналогічним залізом можна знайти за значно більш осудною ціною.

Плюси та мінуси Хороша основна камера Високий рівень продуктивності Автономність Марна камера на 2 Мп Спірна реалізація дисплея із округленнями Неадекватна ціна

В якості альтернативи можна запропонувати відразу 2 смартфони від тієї ж компанії Xiaomi. Якщо вам потрібен камерофон, то купуйте Xiaomi Mi Note 10. Ну, а якщо необхідний безкомпромісний флагман за адекватною ціною, то найкращим вибором стане Poco F2 Pro.