Як вибрати приставку DVB T2

Anonim

Вибір DVB T2 ресивера для перегляду цифрового мовлення має спиратися на якість приставки, запропоновані функції, виробника, вартість, простоту використання та наявність вбудованих можливостей.

Стандарти мовлення цифрового телебачення

Після переходу нашої країни на цифровий стандарт мовлення у телеглядачів з'явилося чимало нових турбот. Для власників більш сучасних і просунутих телевізорів з можливістю переглядати цифровий сигнал без установок додаткових ресиверів, постало питання відповідності їх антени.Вона має обов'язково працювати на діапазоні ДМВ (дециметровому). У роботі самого телеприймача в алгоритмі має бути при цьому прописаний стандарт DVB-Т2.

Для інших користувачів, чиї телевізори не приймають такий сигнал самостійно, постало питання про придбання спеціальної приставки, що працює за стандартом DVB-Т2, звідки і пішла назва самих ресіверів. Моментально на ринку з'явилося безліч подібних тюнерів, що відрізняються своїми параметрами продуктивності, маркою та країною виготовлення, якістю роботи та зручністю меню. Але всі вони працюють за одним принципом. Завдання таких приставок перевести спіймані антеною імпульси в сигнал, що безпосередньо передає аудіо і відеопотоки, що транслюються. Такі імпульси мають значення від нуля до одиниці, тому сигнал називають цифровим.

Від чого залежить вартість приставки

Як і будь-який продукт, вартість приставки формується з багатьох факторів. Сюди можна зарахувати:

  • популярність бренду;
  • його досвід на ринку;
  • вбудований у ресивер додатковий функціонал, наприклад, читання файлів через USB;
  • заявлені критерії роботи;
  • наявність додаткових виходів;
  • відгуки покупців.

Все це рекомендується враховувати, коли настав час вибрати тюнер для дому. Запропоновані характеристики можна прочитати на коробці від тюнера або заздалегідь вдома в інтернеті.

Як правильно вибрати DVB-T2-приставку

Виробник

При виборі ресивера обов'язково звертайте увагу на наявність акредитації для перегляду цифрового телебачення на території РФ. не всі їх налаштовані на російські стандарти мовлення.Більш того, у багатьох іноземних системах (японських, наприклад) для з'єднання ресивера і телеприймача використовуються відмінні від вітчизняних розведення кабелів з виходами, що відрізняються. Тому будьте уважні в гонитві за брендом, можна не тільки переплатити за приставку, але й додати собі інші проблеми з пошуком необхідного додаткового обладнання.

Крім того, на популярність приставки також впливає і репутація фірми виробника. Ось кілька з популярних і добре зарекомендували себе фірм, які займаються постачанням ресиверів для перегляду цифрового телебачення.

  • «ВВК» - виробник недорогої продукції, що добре зарекомендувала себе з Китаю. Має необхідну сертифікацію для ресіверів.
  • «World Vision» - компанія випускає тюнери у всіх цінових діапазонах. На ринках нашої країни існує вже понад десятиліття.
  • «Lumax» - один з офіційних постачальників техніки для цифрового мовлення в нашій країні.
  • «Selenga» - російський виробник з відмінною репутацією.
  • «D-Color» - офіційний партнер РТРС з Китаю з безліччю сервісних центрів по всій країні.

Функціональність

В обов'язковий набір будь-якого ресивера входять такі функції:

  • перегляд каналів цифрового мовлення – з переходом нашої країни на цифровий стандарт до безкоштовного перегляду для всіх глядачів стали доступними 20 каналів різного змісту – розважальні, інформаційні та навіть дитячі; також зараз доступні 3 радіостанції для безкоштовного прослуховування;
  • можливість дистанційного керування з пульта – йде в комплекті з приставкою та повністю замінює керування пультом від телевізора;
  • підтримка Full HD, або по-іншому формату відтворення 1080р; незважаючи на те, що поки серед списку безкоштовних двадцяти каналів немає доступних у високій роздільній здатності, ця функція, що називається, працює на випередження, і в недалекому майбутньому всі канали будуть переведені в необхідний формат, і ось тоді це стане в нагоді, головне, щоб ваш телевізор також підтримував цю функцію і мав вхід роз'єму HDMI.
  • підключення через альтернативний кабель з HDMI-роз'ємом. Виробники телевізорів поступово уникають підключення приставок через «тюльпан» - кабель з трьома розгалуженнями, і переходять на підключення тільки по HDMI, що забезпечує передачу потоку з великою роздільною здатністю та якістю звуку.
Є ще й додаткові функції, наявність яких відрізняється залежно від марки ресивера.
  • Можливість переглядати передачі пізніше («відкладений перегляд») – чудова можливість дивитися передачі та фільми після виходу в зручний для вас час. На жаль, поки що підтримується не всіма виробниками. Іноді необхідні кнопки навіть присутні на пульті дистанційного керування, проте функція все ж може бути недоступна.
  • Наявність телетексту, що дає можливість переглядати інтерактивну телепрограму.
  • Підключення знімного USB-носія, за допомогою якого можна дивитися записані на нього відео, файли або слухати музику.
  • Роз'єм для підключення модуля Wi-Fi, що дає можливість переглядати мовлення через IPTV або на інших зовнішніх носіях.
  • Dolby Digital – система, що передає об'ємне звучання. Зручно для любителів домашніх кінотеатрів.
  • Додатковий «RF-OUT» («ANT OUT») вихід. Таке гніздо дозволяє підключити додаткову антену та дивитися не лише цифрові, а й місцеві канали в аналоговому типі мовлення.

Швидкість та стабільність роботи

На переклад сигналу витрачається час. Якщо показники у нормі, то ми цього навіть не помічаємо. Якщо під час перемикання каналів чи скоєнні інших маніпуляцій телевізор хіба що зависає кілька секунд, це означає, що у даному ресивері швидкість роботи не так на висоті. Також важливо, щоб при цьому не зависала картинка чи звук. Чим нижче за якістю приставка, тим довше триває такий інтервал між налагодженням наступного каналу під час перемикання.

Цей фактор не погіршуватиметься з часом, тому якщо вас це не сильно дратує, то можна зупинити свій вибір на не дуже якісній приставці.

Простота інтерфейсу

Чим простіше інтерфейс ресивера, тим легше до нього адаптуватися. Кожна фірма пропонує налаштовувати параметри персонально під кожного користувача – роздільну здатність, перенесення кольорів, якість звуку і так далі. Але чим легше буде знайти всі ці пункти, тим більше переваг віддається такій приставці.

Ці та інші характеристики освітлені в наступному відео:

Кращі бюджетні ТВ-тюнери

Як і будь-яка техніка, ресивери для перегляду цифрового мовлення представлені в різній ціновій політиці. Але дешевий не завжди означає поганий чи слабкий. Як правило, такі моделі відрізняються наявністю та відсутністю додаткових функцій, а також швидкістю роботи.

Нижче зібрані тюнери з найкращими характеристиками та рекомендаціями, але з мінімальною ціною на ринку.

Назва Підтримка IPTV (перегляд передач через інтернет) Наявність стандарту цифрового мовлення по кабелю (DVB-C) Підтримка USB Середня вартість (руб.)
«Openbox T2-07» - + , два виходи 950
«Selenga T81D» - + , два виходи 900
«ВВК SMPO15HDT2» - - так 1015
«D-Color DC1802HD» - + так 1200
«Lumax DV-3215HD» + + , два виходи 1600
  • Приставка Openbox серії T2-07 має відмінні рейтинги та дуже популярна серед користувачів. Має 2 виходи для флешок (спереду та ззаду) та всі необхідні гнізда для підключення, але ніяких додаткових. Є вбудована функція запису, режим перегляду пізніше та телетекст.Робота стабільна та швидка. З мінусів – користувачі відзначають гнучкість гнізд, які при неакуратному поводженні легко виходять з ладу.

  • Модель Selenga T81D продукт вітчизняного виробника, без явних виявлених мінусів. Швидка, стабільна приставка, яка транслює не лише ефірне, а й кабельне телебачення. Корпус оснащений чудовою системою вентиляції, що захищає приставку від перегріву.

  • Приставка китайського походження фірми «ВВК», модель SMPO15HDT2 , має самі функції і виходи, як і від фірми Openbox. В цілому, надійна та перевірена модель. Однак немає жодних кнопок на самому ресивері, що робить керування можливим лише через пульт. А також є захист від «зависання» - якщо протягом двох годин не було ніяких дій з пультом, то приставка вимикається.На жаль, поки в меню налаштувань не можна вимкнути цю опцію.

  • Приставку D-Color DC1802HD відрізняє наявність Wi-Fi антени в комплекті та можливість переглядати картинку у найвищій якості. Завдяки вбудованому інтернет-адаптеру можна переглядати інтернет ресурси прямо на екрані телевізора. Наявність входу флешки дає варіанти використовувати приставку як плеєр. Звичайно, така розмаїтість функцій відносно недорогої приставки обертається далеко не швидкою роботою і сильним перегріванням.

  • Стильна приставка від фірми Lumax, модель DV-3215HD , оснащена екраном, що транслює інформацію про час роботи та канал перегляду. З приємних бонусів – ресивер має вихід через інтернет до Lumax Кінотеатру, а також підключення IPTV.Також відзначається міцний металевий корпус, захищений від випадкових механічних пошкоджень та перегріву. Однак відсутній запис по таймеру та повернення до попереднього каналу.

Кращі ТВ-тюнери середнього цінового сегмента

У цій групі зібрані гідні тюнери із середньою ціною, цікавими функціями та перевіреними показниками роботи.

Назва Підтримка IPTV (перегляд передач через інтернет) Наявність стандарту цифрового мовлення по кабелю (DVB-C) Підтримка USB Середня вартість (руб.)
«World Vision Foros Combo T2/S2» + - два виходи 1700
«Selenga HD950D» - + так 1300-1600
«Lumax DV-4205HD» + + так 1750
«Oriel 421D» + + два виходи 1400-1800
«Harper HDT2-1005» - два виходи 1600
  • Перше місце серед приставок середнього цінового сегменту займає тюнер World Vision Foros Combo T2/S2 роздільної здатності (до 1080р), а також стильний зовнішній вигляд – приставка оснащена рідкокристалічним дисплеєм. Крім двох USB виходом є можливість підключення HDMI. Своя пам'ять на приставці 8 Мб, а також 64 Мб оперативної пам'яті.

  • Інша популярна приставка фірми Selenga, модель HD950D, відрізняється від суперників наявністю функції батьківського контролю, що дозволяє контролювати, які канали може дивитися ваше чадо. Є можливість переглядати канали в HD-якості, слухати звук у Dolbi Digital, а також зупиняти відтворення, коли потрібно.Підтримує субтитри та телетекст. Однак зазначено, що приставка сильно гріється і може перезавантажуватися при тривалій безупинній роботі.

  • Відмінним варіантом буде приставка Lumax DV, 4205HD, з унікальним способом живлення від телеприймача через портал USB та вбудованим адаптером Wi-Fi, що дає доступ до IPTV. Тюнер дозволяє записувати по таймеру пропущені передачі, переглядати ефір пізніше, є опція телетексту та дисплей. Підтримує якість роздільної здатності у Full HD. З мінусів користувачі виділяють пульт ДК, що складно налаштовується.

  • У ресивері Oriel 421D крім стандартних функцій, є ще й РК-дисплей, батьківський контроль, медіаплеєр (є 2 виходи для флешок) підтримка Dolbi. Надійний, сучасний і сучасний тюнер забезпечує чітку роботу з цифровим телебаченням.

  • Ресивер Harper HDT2-1005 дає можливість переглядати ефір у вищій якості та з відмінним звуком. Від аналогів його відрізняє лише стабільність роботи, зручність використання та зрозумілий інтерфейс. Всі інші функції є, як і інших приставок того ж цінового сегмента. З мінусів відзначається сильне нагрівання системи.

Кращі ТВ-тюнери преміум-класу

Приставки преміум-класу поєднують у собі відмінний дизайн, наявність великої кількості додаткових функцій та високу якість роботи. Нижче представлені найкращі моделі в цьому сегменті.

Назва Підтримка IPTV (перегляд передач через інтернет) Наявність стандарту цифрового мовлення по кабелю (DVB-C) Підтримка USB Середня вартість (руб.)
«AVerMedia Technologies AverTV Hybrid Volar T2» + + + 6500-7500
«Sezam Marvel» + - 3 5500
«World Vision Premium» + + , два виходи 3000
  • Приставка від «AVerMedia Technologies AverTV Hybrid Volar T2» міцно зайняла свої позиції на ринку через величезну кількість вбудованих опцій. Найбільш характерною рисою є те, що ресивер працює на повну потужність у з'єднанні з комп'ютером на операційній системі Windows і встановлюється в USB порт комп'ютера. Приставка вміє записувати відео, підтримує відтворення в 3D-форматі, а також підтримує HD якість. Антену купувати для неї не потрібно, оскільки вона вже вбудована у пристрій. І тюнер ловить як аналог, так і цифру, і все у високій якості. Є функція телетексту та відкладеного перегляду. З мінусів - вона сильно гріється і відсутня широкоформатне зображення.

  • В моделі Sezam Marvel поєднуються можливість переглядати ефірне та супутникове телебачення. У модель вбудовано три слоти USB, є можливість поставити всередину жорсткий диск, і є гніздо для модуля CAM.

  • Надійна приставка з металевим корпусом World Vision Premium може приймати кабельні та ефірні трансляції. Захищена від перегріву, має ВЧ-модулятор, наявність якого забезпечує можливість підключення навіть до дуже старих моделей телеприймачів.

Яку приставку для цифрового ТБ DVB T2 краще придбати

Від вибору приставки залежить те, як і що ви будете дивитися на своєму телевізорі. Добре, коли крім основних функцій до ресивера включені додаткові можливості, як, наприклад, функція відкладеного перегляду або можливість використання Інтернету без додаткових апаратів. Але вибір приставки – це завжди співвідношення ціни-якості та стабільність роботи.

Нижче зібрані ресивери з найкращими показниками роботи та функціями.

Назва Опис Ціна Рейтинг
«Selenga T81D» Стандартна приставка без надлишків з відмінними рекомендаціями. Чи не перегрівається, працює стабільно. Є два виходи USB. 900 руб. 4/5
«Openbox T2-07» Швидкий, стабільний і надійний ресівер з вбудованою можливістю відкладеного перегляду, телетексту та використання як медіаплеєра. Не найміцніший корпус, проте непогано захищений від перегрівів. 950 руб. 4/5
«Lumax DV-3215HD» Крім металевого міцного корпусу ресивер виділяється вбудованим виходом в інтернет та власним каналом з фільмами (працює через інтернет підключення). Функція перемотування перегляду не включена до стандартних. 1600 руб. 4/5
«Selenga HD950D» Є функція батьківського контролю, перегляду відео в HD-якості, налагодження звуку до Dolbi Digital, а також призупинення трансляції. При тривалій роботі може перегріватися та перезавантажуватися. 1600 руб. 4/5
«World Vision Foros Combo T2/S2» Приставка зі своєю невеликою вбудованою пам'яттю має два гнізда для USB-підключення, можливість переглядати ефір у високій якості, а також рідкокристалічний екран на корпусі, що транслює інформацію про перегляд. 1700 руб. 4/5
«Lumax DV-4205HD» Вбудований адаптер Wi-Fi, живлення від телевізора через USB, запис по таймеру, відкладений перегляд та опція телетексту поєднуються зі складним процесом налаштування та неміцним корпусом. 1750 руб. 4/5
«Oriel 421D» У ресивері є батьківський контроль, РК-дисплей, медіаплеєр, підтримка звуку та відео у найвищому форматі якості. 1800 руб. 5/5
«AVerMedia Technologies AverTV Hybrid Volar T2» Приставка підключається від комп'ютера, має вбудовану антену, ловить аналогове та цифрове телебачення, записує відео та має функцію відкладеного перегляду. З мінусів – сильно гріється і немає підтримки трансляції широкоформатного зображення. 7000 руб. 5/5

Ще один огляд кращих ресиверів для перегляду цифрового мовлення можна переглянути за посиланням

Кожний користувач керується своїми критеріями при виборі dvb t2 тюнера для перегляду цифрових каналів. До цієї дії потрібно підійти відповідально, подумавши про всі плюси та мінуси запропонованих приставок, і постаратися не переплатити за непотрібні функції, але й не помилитися при виборі малого, щоб не встановлювати пізніше додаткові системи.