Як підключити відеомагнітофон до сучасного телевізора

Anonim

Коли з'явилися перші відеокасети, світовий кінематограф вийшов на новий рівень. У багатьох з'явилася записувати та переглядати зарубіжну класику та популярні фільми. У нерідких випадках на відеокасети поміщали записи улюблених шоу та телепередач.

Для чого підключають відеомагнітофон до телевізора

В той час касетними були і відеокамери. Вони використовувалися для зйомок весіль, днів народжень, випускних, ювілеїв, нагород та інших заходів. На той момент якість відеоматеріалу видавалася неймовірно високою.Деякі люди досі зберігають у сімейному архіві кілька касет із важливими для них подіями. З цього виникає питання, навіщо підключати відик до сучасного телевізора?

По-перше, після з'єднання пристроїв можна згадати минулі часи і просто насолодитися переглядом будь-якого фільму, передачі або сімейної хроніки.

По-друге, маючи необхідне обладнання, після підключення до сучасного ТВ-приладу вийде оцифрувати запис із відеокасети у формат DVD. Якість кінцевого матеріалу буде в межах 576х720 пікселів.

Підготовчі роботи

Перед з'єднанням проводів в першу чергу потрібно переконатися в працездатності телевізора та відеомагнітофона. Для цього потрібно підключити пристрої до мережі та перевірити основні функції за допомогою кнопок на корпусі або пульта, що додається.Далі потрібно підібрати з'єднувальний кабель та уважно оглянути його на наявність вигинів, опалін чи інших механічних деформацій. Також потрібно перевірити цілісність відповідних інтерфейсів у телевізорі та відеомагнітолі. Якщо один із них бовтається або іскрит, тоді потрібно звернутися до сервісного центру.

Як приєднати відеомагнітофон до телевізора

Посібник з експлуатації будь-якого відеомагнітофона має містити гранично ясну методику з'єднання приладів. Якщо в комплекті з обладнанням є потрібні дроти, процедура триватиме кілька хвилин. Для виконання завдання потрібно підключити дроти до конкретних портів ТВ-пристрою та відеоприладу.

Незважаючи на простоту процесу, багато користувачів погано розуміються на типах інтерфейсів, тому не знають, який кабель потрібен для того чи іншого порту. Для сполучення телевізора та магнітофона використовуються – RCA-кабель, коаксіальний шнур або дріт Scart.

Для кожного з перерахованих варіантів характерні свої плюси та мінуси. Однак вибирати кабель потрібно лише відштовхуючись від типу роз'єму у телевізорі та відеомагнітофоні. Наприклад, більшість ТВ-пристроїв оснащені портами Scart, тоді як інші мають RCA.

Не варто забувати, що деякі сучасні телевізори не обладнуються роз'ємами старого типу, тому для підключення доведеться купувати перехідник. Докладніше про можливі методи підключення описано нижче.

Кабель RCA - тюльпан

Назва тюльпан походить від зовнішнього вигляду RCA-кабелю. Він має форму трьох штекерів, які пофарбовані у жовтий, червоний та білий колір. Є сучасні моделі ТВ-приладів, які підтримують інтерфейс. Щоб правильно з'єднати телевізор і відеомагнітофон через кабель RCA, необхідно дотримуватися наступної інструкції:

  1. Взяти провід з гніздом, забарвленим у жовтий колір, і з'єднати його з відіком через «Video Out».
  2. Зворотну сторону виробу потрібно встановити в ТВ-прилад, використовуючи роз'єм «Video IN» або «AV». У деяких моделях техніки на тильній частині розташовані рознімання, які також пофарбовані в червоний, білий та жовтий колір. Виробники приладів вдаються до цього, щоб власнику пристрою було легко визначити схему підключення. Якщо над портом не буде найменування, потрібно вставляти штекер у роз'єм відповідного кольору.
  3. Аналогічним чином підключити проводи, що залишилися – червоний до червоного, а білий до білого. Дані елементи призначені для передачі аудіопотоку.
  4. Коли всі вузли будуть з'єднані, потрібно підключити відеомагнітофон до мережі та натиснути кнопку увімкнення. Залежно від моделі назва кнопок може відрізнятися.
  5. Після завершення потрібно взяти пульт дистанційного керування від телевізора, і включити пристрій. Далі потрібно перейти в меню налаштувань і вибрати як джерело передачі даних режим «AV» або «Input».

У разі успішного підключення на екрані ТБ з'явиться зображення з видика.

Інтерфейс SCART

Найкращим варіантом для з'єднання відеомагнітоли та телевізора є використання SCART-інтерфейсу. Цей кабель забезпечує максимальну якість зображення з гарним звуком. У разі, якщо розглянутий порт відсутня, користувачеві знадобиться придбати перехідник (під RCA чи USB).

Єдиний недолік SCART-роз'єму в тому, що їм не оснащуються практично всі сучасні телевізори. Однак якщо вдасться знайти адаптер, процедура стикування займе кілька хвилин.

У разі використання перехідника під RCA-роз'єм, користувачеві знадобиться використовувати кабель з кількома тюльпанами.В порт RF/ANT IN, який розташований у відеомагнітофоні, вставлятиметься кабель від антени. Завдяки цьому власник пристроїв зможе без проблем насолоджуватися улюбленими передачами, серіалами або фільмами.

Через коаксіальний кабель

Ще одним доступним методом є використання коаксіального кабелю. Процедура досить проста і передбачає з'єднання відеомагнітофона з ТВ-пристроєм через RF/COAX OUT роз'єм. Що потрібно зробити:

  1. Підключити провід до відеомагнітола до вказаного вище порту.
  2. Зворотний бік кабелю з'єднати з роз'ємом «RF/COAX IN», що знаходиться в телевізорі.
  3. Включити відеомагнітофон, встановити касету та натиснути на кнопку відтворення.
  4. Знайти частоту із зображенням та аудіопотоком з видика через функцію пошуку каналів.
  5. Встановити номер каналу, який буде служити як відображувач відео.

Паралельно кабельному телебаченню

Якщо в будинку є приставка кабельного телебачення, тоді вийде підключити відеомагнітолу до ТВ-пристрою тим самим чином, що передбачає використання кабелю RCA. Однак перед цим доведеться виконати додаткові маніпуляції. Що потрібно зробити:

  1. Вставити коаксіальний провід у приставку для кабельного телебачення в порт «OUT» та роз'єм відеомагнітофону «RF IN». Варто врахувати, що за даної методики підключення якість зображення та звуку буде досить низькою.
  2. На наступному етапі потрібно провести підключення кабелю RCA до порту Video OUT приставки ТБ через жовтий штекер. Зворотний бік піде у роз'єм «Video IN» у відеомагнітофоні.
  3. Далі доведеться зайнятися передачею аудіопотоку. Для цього штекера червоного та білого кольору вставляються в порт Audio OUT і Audio IN.
  4. Після приступити до підключення дроту AV. Користувачеві потрібно взяти жовтий провід і з'єднати його з відеомагнітолою через «Video OUT» інтерфейс. Зворотний бік піде у ТВ-пристрій у порт «Video IN». Білий та червоний штекер підключити до роз'ємів Audio OUT та Audio IN.
  5. Після успішного з'єднання потрібно підключити всі прилади до спільної мережі. На ТВ-пристрої як джерело передачі сигналу вибрати режим "Video 1". Для цього потрібно вибрати «Cable». Якщо на телевізорі зображення не з'явилося, потрібно перевірити правильність підключення всіх кабелів. Інакше слід вдатися до керівництва з експлуатації.

Можливі проблеми

Запитання експерту Під час відтворення відео з'являються перешкоди. Як виправити?

У цьому випадку рекомендується перевіряти якість підключення проводів. Можливо, деякі шнури не щільно вставлені в гнізда. ТБ перестав приймати сигнал від відеомагнітоли. В чому може бути проблема?

Існує два варіанти вирішення проблеми. По-перше, необхідно переконатися в тому, що вибрано правильний сигнал, що приймає, у ТВ-пристрої. Також потрібно перевірити на цілісність гнізда, дроти та перехідники. По-друге, слід перевірити на цілісність відеомагнітофон. Можливо, деякі елементи приладу вийшли з ладу, що впливає успішну передачу даних. Коли вмикаю у виді касету, у телевізорі з'являється друге джерело звуку. Що робити?.

Додатковий аудіопотік може накладатися зі стороннього джерела сигналу навіть у тому випадку, якщо на екрані ТБ відображається зображення з найкращою якістю. Це зумовлюється несправністю телевізійної антени.Щоб вирішити цю проблему, рекомендується повернути елемент приладу в інший бік. Як правило, з відеомагнітоли сигнал йде на низьких частотах, у результаті він перебивається транслюванням телеканалів від антени. Після з'єднання пристроїв немає зображення. Що робити? Для початку потрібно переконатися в тому, що всі дроти приєднані до відповідних роз'ємів. Рекомендую звертати увагу на колір штекерів (якщо використовується кабель RCA). Далі потрібно зайти в налаштування телевізора і перевіряти ще раз вибране джерело сигналу. Якщо встановлено стандартний "TV", потрібно вибрати "AV", "VIDEO IN" або "Input". Також потрібно перевірити дроти на цілісність.
Питання Ответ
Під час відтворення відео з'являються перешкоди. Як виправити? У цьому випадку рекомендується перевіряти якість підключення проводів. Можливо, деякі шнури не щільно вставлені в гнізда.
Телевізор перестав приймати сигнал від відеомагнітоли. В чому може бути проблема? Існує два варіанти вирішення проблеми. По-перше, необхідно переконатися в тому, що вибрано правильний сигнал, що приймає, у ТВ-пристрої. Також потрібно перевірити на цілісність гнізда, дроти та перехідники.

По-друге, потрібно перевірити на цілісність відеомагнітофон. Можливо, деякі елементи приладу вийшли з ладу, що впливає на успішну передачу даних.

Коли вмикаю у видику касету, у телевізорі з'являється друге джерело звуку. Що робити? Додатковий аудіопотік може накладатися зі стороннього джерела сигналу навіть у тому випадку, якщо на екрані ТБ відображається зображення з найкращою якістю. Це зумовлюється несправністю телевізійної антени. Щоб вирішити цю проблему, рекомендується повернути елемент приладу в інший бік.Як правило, з відеомагнітоли сигнал йде на низьких частотах, внаслідок чого він перебивається транслюванням телеканалів від антени.
Після з'єднання пристроїв немає зображення. Що робити? Для початку потрібно переконатися в тому, що всі дроти під'єднані у відповідні роз'єми. Рекомендую звертати увагу на колір штекерів (якщо використовується кабель RCA). Далі потрібно зайти в налаштування телевізора і перевіряти ще раз вибране джерело сигналу. Якщо встановлено стандартний «TV», потрібно вибрати «AV», «VIDEO IN» ​​або «Input». Також потрібно перевірити дроти на цілісність.