Полиця під телевізор на стінку

Anonim

Телевізор – це насамперед невід'ємна частина життя багатьох людей. Щодня користувачі приходять після роботи і сідають дивитися різні телепередачі, ролики на ютуб та багато іншого. Цей прилад міцно увійшов у звичний уклад сучасної людини.

Різновиди полиць для телевізора

Також телевізор є незвичайним предметом інтер'єру, за допомогою якого можна переграти будь-яку кімнату. Те, що на що кріпиться телевізор, – це важлива частина.Існують різні види полиць, на які можна прикріпити телевізор. Все-таки полиця – це важливий елемент інтер'єру.

Полиця може нести як і практичний зміст, так і вписуватися в дизайн інтер'єру. Якщо правильно підібрати фактуру, а також інші елементи, у тому числі і колір, то користувач отримає гарний варіант, який гармонійно вписуватиметься в інтер'єр, доповнюватиме його і радуватиме око.

Існують різні класифікації полиць для телевізора. Варто зупинитися на двох найпопулярніших: за конструкцією та за матеріалом виготовлення. Що ж виділяють майстри та інші професіонали полкової справи?

По конструкції

Те, яким чином прикріплюватиметься телевізор, відіграє велику роль не тільки в інтер'єрі, але загалом у функціональності. Полиці для телевізора можуть виконувати і декоративну функцію. Необов'язково, щоб воно просто прикріплювався або висів.Це може бути і просто конструкція, яка формою нагадує шафу, але при цьому вона буде тримати телевізор. Також на неї надалі можна поставити декоративні елементи, починаючи з ваз, закінчуючи картинами.

Майстри виділяють достатню кількість типів полиці за конструкцією:

  • Стандартного типу;
  • Кутові;
  • Підлогові;
  • Навісні;
  • Модуси;

Перш ніж вибирати конструкцію для полиці, необхідно подивитися призначення кожної, а потім подивитися функціональність, місце розташування та плюси – мінуси кожної.

Перед складанням та вибором полиці, варто визначитися з конструкцією. Як говорилося раніше, кожен тип має як свої плюси, і свої мінуси. У кожної конструкції своя експлуатаційна приналежність, докладніше про яку варто поговорити далі.

Перший тип – стандартний. Полиці такого типу не відрізняються чимось незвичним. Вони тому й називаються стандартними. Це проста прямокутна конструкція, яку досить просто прикріпити до стіни. Класичний варіант можна зустріти практично у кожному будинку. Таку полицю можна зробити і самостійно.

Кутові полиці – це вироби трикутної форми, які найчастіше ставляться в кут, саме тому отримали таку назву. Як правило, вони кріпляться знизу за допомогою двох частин кріплення. Вони зручні тим, що дозволяють максимально заощадити місце, а також розбавити і заповнити порожній кут.

Наступний тип - підлогові. З назви зрозуміло, що такі полиці мають місце на підлозі. Вони мають ніжки та в принципі нагадують звичайний стіл. Вони надійні, тому що точно не впадуть під вагою гарнітури.Як правило, їх часто використовують для великих приміщень, де багато простору.

Заощадити простір у маленькій кімнаті допоможуть навісні полиці. Вони встановлюються тільки на рівну поверхню стіни, тому такі конструкції не підійдуть для тих, у кого після ремонту залишилися криві стіни. Оскільки все кріпиться до стіни, то користувачу можна заощадити місце.

Модуси нагадують маленькі полички, які, як правило, також часто служать інтер'єрною складовою. Їх дизайн застосовується у сучасних дизайнах. Він також дозволяє заощадити простір, а якщо додати й інші модуси поруч, то можна обіграти дизайн цікавим задумом.

Лімітні або по-іншому ексклюзивні робляться з будь-яких підручних матеріалів. Дивно, чому такий варіант назвали саме так, але, незважаючи на це, користувач дійсно може використовувати будь-які матеріали, починаючи з піддонів, закінчуючи пластиковими контейнерами.

Дизайн такої полиці може бути різним, як і класичним, так і сучасним. Полиці можуть бути як вузькими, так і широкими, все залежить від телевізора, а також його ваги. Як правило, з полицею в комплекті йдуть настінні кріплення, за допомогою яких конструкція закріплюється.

Детальніше про види полиць для телевізора можна подивитися в цьому відео

За матеріалом виготовлення

Матеріал полиці також може бути різний. Це є важливим фактором, від якого залежить термін служби. Кожен матеріал має як і свої переваги, так і свої недоліки, більш докладно про які варто поговорити далі. Усього майстри виділяють такі матеріали:

  • ДСП;
  • Залізо;
  • МДФ;
  • Дерево;
  • Скло.

Полиці з ДСП мають невисоку вартість, а також велику популярність, поряд із МДФ. Вони стійкі до вологи, витримають чималі габарити пристрою, а також вони міцні. Незважаючи на всі переваги, цей матеріал має великі мінуси, серед яких і отруйність для навколишнього середовища. Такі полиці просто випускають отруйні випари, які у великій кількості здатні завдати шкоди здоров'ю користувача.

Також матеріал не можна розпиляти при необхідності. Він має тільки прямокутну структуру, а якщо їх зачепити механічно за допомогою ножа, полиця з ДСП просто пошкодиться. Пов'язано це з тим, що вона не пристосована до механічних пошкоджень.

Металеві полиці із заліза – це той варіант, який вибере не кожен користувач. Особливо вони актуальні у сучасних великих містах. Вони стійкі до пошкоджень, а також до будь-яких механічних речовин. За ними взагалі не потрібен догляд, достатньо протерти пил, а також їх надійність залишає впевненість у тому, що телевізор точно не впаде.

Незважаючи на це, матеріал дорогий і має специфічний дизайн, який підійде не кожному користувачеві і не в кожен інтер'єр.

Як говорилося раніше, полиці з МДФ мають багато переваг і користуються популярністю. Це пов'язано з тим, що вони трохи вищі за класом, ніж ДСП. Вони довго служать, стійкі до хімічних ушкоджень та безпечні для здоров'я. З мінусів варто відзначити їхню легку ушкоджуваність, а також те, що користувач придбає таку полицю за шалену вартість.

Дерево – традиційний варіант для полиць. Такі полиці легкі в обробці, а також можуть набувати будь-якої форми за потреби. Довга служба та витримка будь-якого вантажу – також перевага. Незважаючи на це, полиці з дерева можуть легко згоріти, нестійкі до вологи та дорогі.

Скло – новий та сучасний матеріал для полиць. Вони оригінальні та красиво виглядають у будь-якому інтер'єрі. У них привабливий зовнішній вигляд, вони стійкі до вологи або перепадів температурного режиму. Також, якщо це загартоване скло, воно і надійне. З мінусів помічається висока вартість та слизькість поверхні. За скляними полицями складно доглядати, а також легко розбити.

Як видно, полиць багато, головне – правильний вибір та користь в інтер'єрі.

Плюси та мінуси навісних полиць

Будь-який предмет інтер'єру має свої переваги та недоліки, а навісна полиця – не виняток. Які недоліки можна зустріти на дорозі?

Плюси та мінуси Навісні полиці мають цікавий та незвичайний дизайн. Вони легко впишуться у будь-який інтер'єр. Сучасні дизайнери часто використовують їх у своїх ідеях. Такі полиці знатно заощаджують простір. На відміну від столиків або тумб, користувач може спростити собі завдання і поставити телевізор у повітря. Такі полиці захищають дітей та тварин від ушкоджень. ТБ не впаде. Конструкція при неправильному монтажі може просто впасти, тому слід дотримуватися інструкцій. Якщо неправильно вбиратися висоту полицю, переглядати зображення на телевізорі буде складно. Потрібні інструменти, які не в кожному будинку для установки.

Як вибрати навісну полицю під телевізор

Вибір навісної полиці залежить від пропозицій на ринку. Якщо місто велике, то є вибір. Всі полиці відрізняються за ціновою політикою, матеріалом виготовлення, країною виробника. Вибір досить складний, але варто звертати деякі деталі, такі як:

  • Матеріал полиці найкраще вибрати в залежності від умов. Якщо потрібне довге використання, то варто придбати полицю з дерева. МДФ також має хороші властивості. Варто переглянути всі переваги та недоліки матеріалу;
  • Особливість конструкції також важлива. Варто віддати перевагу настінним варіантам, тому що вони і дешеві, і економлять місце;
  • Габарити залежать від розміру телевізора. Варто вибирати для маленьких кімнат легкі конструкції, тому що великі просто обтяжать інтер'єр;
  • Место установки звично – або стіна, або кут. Від місця залежать кріпильні деталі.

Де краще встановлювати

Місце установки дуже важливо, тому що потрібно уточнити багато деталей, починаючи з естетичної складової, закінчуючи рівною стіною. Не варто кріпити конструкцію на першу стінку, що трапилася, оскільки вона може бути нерівною або зовсім не підходити під кріплення конструкції.

Детальніше процес встановлення можна подивитися в цьому відео

Розташування дивана також варто враховувати, оскільки від цього залежить зручність перегляду. Допустиме відхилення – 30 відсотків. Полиця повинна бути встановлена ​​на відстані 100 см від підлоги, варто стежити за рівнем. Таким чином, оптимальний варіант – рівна стіна на рівні очей прямо перед диваном. Такий варіант буде добре вписуватися в дизайн, а також буде зручно дивитися телевізор всією родиною або великою компанією.