Як налаштувати НТВ-Плюс самостійно

Anonim

НТВ – плюс – це обладнання, яке вибирають багато громадян Росії, тому що воно має велику зону покриття, демократичну ціну та стабільний сигнал. Якщо розглядати обладнання, самостійне встановлення та налаштування, то користувач може помітити, що воно нічим не відрізняється від інших компаній.

З чого складається комплект НТВ-Плюс

Устаткування НТВ загалом призначене для того, щоб транслювати користувачам супутникове телебачення. Воно давно на ринку, тому багато хто ставить його у своєму будинку і дивиться телевізор саме за допомогою НТВ.

Його головна перевага в тому, що користувач може самостійно зібрати для себе обладнання, яке матиме велику зону покриття. Також НТВ – пакет можна підключити у будь-якому регіоні країни. Мала ймовірність, що сигнал буде поганий, тому що зона покриття грає своє.

Користувач може самостійно зібрати для себе все обладнання, яке складається з:

  • Ресивера;
  • Супутникової антени;
  • Конвертера з круговою полярністю;
  • Кріпильних деталей;
  • Карти доступу;
  • Документації на підключення.

Таким чином, купуючи повний пакет обладнання відразу, людина може заощадити достатню кількість коштів, ніж вона купувала б окремо кожну деталь. Варто розглянути всі компоненти.

Ресивер необхідно для того, щоб демодулювати сигнал із супутника оператору, а також транслювати чітке і не розмите зображення прямо на телевізор. Варто зазначити, що не будь-який ресивер підійде для трансляції НТВ. Краще брати той апарат, який пропонує компанія.

Якщо немає можливості взяти ресивер від компанії, то варто подивитися на офіційному сайті ті кодування, які підтримуються системою. Сучасні модифікації, а також частоти НТВ працюють на таких сигналах, як MPEG – 4 та MPEG – 2. Інші поєднання не працюють. Ресивер необхідний передачі чіткої картинки. При дотриманні та підборі потрібного апарату проблем із сигналом не виникне.

Антенна – це найпотужніша частина пакету. Вона є конструкцією з круговою полярністю. Як правило, стандартні антени НТВ мають діаметр 0, 6, а зроблені вони із сталі.Також у комплектацію до неї підходять і різні елементи кріплення. Встановлюються антени на вікно, докладніше про встановлення варто поговорити далі.

Карта доступу надходить разом із документацією. Після активації карті залишається близько 600 рублів. Це необхідно для того, щоб підключити певний пакет каналів.

Достатньо потужна комплектація може здатися занадто великою користувачеві з незвички. Насправді це нормальна і стандартна комплектація, яка підтримується кожною компанією за наявності пакета.

Детальніший огляд на комплект НТВ – Плюс можна подивитися в цьому відео

Як встановити антену «НТВ-Плюс» самостійно

Самостійне встановлення антени – це досить ризикований крок. У ній є багато нюансів, про які підготовленому користувачеві варто знати. Про них також необхідно поговорити далі.

Якщо під рукою є всі необхідні інструменти, а також деталі для встановлення, то можна приступати до роботи.

Вибір місця встановлення

Існує кілька базових рекомендацій про те, як правильно вибрати місце для встановлення антени. Від правильного вибору розташування антени залежить все, починаючи зі стабільності сигналу, закінчуючи чіткістю зображення, що показується. Рекомендації такі:

  1. Сама тарілка повинна мати зручне розташування не тільки для власника, але і для домочадців або перехожих. Вона не повинна загороджувати прохід або заважати переміщенню інших людей;
  2. Сама опора повинна надійно витримувати будь-які вітри та урагани. Варто обрати стійке місце;
  3. Варто створити максимально короткий шлях між ресивером і антеною. Також на шляху розповсюдження не повинно бути жодних перешкод, у тому числі і залізобетонних будівель, дерев або вишок;
  4. Не варто поміщати тарілку поруч із місцем, де може бути додаткове обладнання зі схожим призначенням. Це може заважати сигналу;
  5. Кабель, прокладений біля антени, не повинен зламуватися.

Також важливо правильно визначити напрямок антени. Для цього можна використовувати як ручний метод налаштування, так і автоматичний. Перший здійснюється за допомогою карти місцевості та компасу, а другий – спеціальними програмами. Наприклад, є програма під назвою SatFinder. Докладніший огляд на неї можна переглянути в цьому відео

Монтаж на опору

Монтаж опори також важливий. Найголовніше – повне дотримання техніки безпеки, особливо коли всі маніпуляції проводяться на висоті. Це необхідно, щоб уникнути травм або падінь.

Конвертер закріплюється на опорі заздалегідь.Це необхідно, щоб полегшити роботу. Опору варто кріпити за допомогою кріпильних основ, які йдуть в комплекті. Якщо кріплення відбувається на металочерепиці, варто використовувати саморізи. Коли кріплення здійснюється на стіну, то анкери.

Як правило, налаштування антени відбувається потім, тому поки що можна приблизно її встановити на опору, вибравши тільки приблизний напрямок.

Прокладка кабелю

Саме складне в прокладці кабелю – це вибрати оптимальний маршрут, при цьому розрахувавши довжину дроту. Його має вистачити, щоб не витрачати сили на те, щоб посилити потужність сигналу надалі. Якщо користувач не хоче псувати зовнішній вигляд будівлі або стіни, то йому варто прокладати кабелі прямо із зовнішнього боку.

Підключення кабелів

Кожний кабель має свій спеціальний роз'єм. Також користувач може зіткнутися з тим, що не знає, як підключити приставку до телевізора. І тому існує кілька вариантов:

  • HDMI. Це найкращий варіант для тих користувачів, хто хоче забезпечити собі максимальну якість зображення при підключенні. Цей вид використовує "цифри" і підходить під такі ж телевізори;
  • SCART. Цей роз'єм працює як з аналоговими сигналами, так і з цифровими. Загалом результат та вибір залежать від користувача. Буде складно підібрати аналогічний перехідник.
  • RCA. Цей варіант варто розглядати тим, хто має аналоговий сигнал. Такий роз'єм називають "тюльпани", тому що під кожний провід підганяється певне світло. Цей формат використовують багато користувачів, але він надає досить будь-яку картинку не кращої якості.

Використання картки доступу

Карта доступу – це важливий елемент. Вона дозволяє використовувати обладнання та декодує сигнал для закритих каналів. Її потрібно просто встановити в необхідний слот на телевізорі або обладнанні.Якщо є спеціальний САМ - модуль, то спочатку можна вставити карту в нього, а потім і обладнання.

Зверніть увагу! Варто використовувати та вивчати інструкцію, тому що в ній написано все те, що необхідно користувачеві під час експлуатації.

Як налаштувати супутникову антену НТВ-Плюс самостійно

Як тільки користувач зміг нормально встановити антену, підключити все необхідне обладнання, він може приступати до одного з найскладніших етапів – налаштування.

Багато користувачів викликають на цю справу майстра, тому що бояться, що самостійно вони не зможуть все налаштувати. Цей ризик виправданий, тому що можуть виникнути певні технічні проблеми, докладніше про які варто поговорити далі.

Однак не завжди для цієї справи потрібен майстер. Користувач може самостійно налаштувати супутникову антену, а потім знайти необхідні канали. Головне в налаштуванні дізнатися про необхідні параметри. Як правило, всі вони вказані або на офіційному сайті, або в документації, яку користувач отримав разом з пакетом. На головному екрані необхідно ввести всі дані, які відомі користувачеві.

Налаштування супутникової антени НТВ вручну

Ручний спосіб налаштування антени НТВ набагато складніший, ніж автоматичний. Без досвіду роботи з антенами або подібними конструкціями виконувати налаштування не рекомендується. Схема роботи складна для новачків:

  1. Для початку користувачеві варто скинути всі ті налаштування, які є на приставці. Для цього необхідно відкрити меню, а потім натиснути на пункт «Налаштування»;
  2. Тепер варто клікнути на пункт «Установка за замовчуванням», а в ньому вибрати розділ «Канали». Через них необхідно перейти на «Антени» та вибрати «Налаштування супутника»;
  3. За допомогою ресивера користувач може налаштувати супутникову антену. Якщо все виконано правильно, користувачу необхідно буде ввести пароль. Знайти її можна на офіційному сайті. Як правило, це чотири нулі;
  4. Людина побачить багато супутників, які запропонує система. Всі вони доступні тарілці. Навпроти деяких можна побачити галочки. Можна прибрати деякі, але головне - залишити EutelsatW4 36E, тому що він основний;
  5. Перевіряємо транспондер, щоб його параметри були правильно вказані;
  6. Після цього вводимо параметри у спеціальний рядок. Необхідно уточнити частоту мовлення свого провайдера. Вводимо її до розділу «Налаштування вручну». Транспондер розпочне пошук.

Після цього почнеться пошук. Він може йти довго. Все залежить від того, наскільки точно користувач зміг встановити антену та налаштувати всі дані.

Налаштування каналів НТВ Плюс

Другий найзручніший варіант налаштування каналів НТВ плюс – це за допомогою автоматики, а саме – самої системи. Приставка та система може зробити все сама за користувача. Для цього необхідно наступне:

  • Входимо в меню за допомогою пульта дистанційного керування;
  • Знаходимо спеціальний розділ під назвою «Пошук каналів»;
  • Тапаємо на нього і чекаємо, поки система самостійно знайде всі канали.

Це все, що необхідно зробити для правильного автоматичного налаштування каналів. Система зробить усе за користувача, тому не варто переживати. Якщо він хоче вибрати більш точний варіант, то йому варто вдатися до ручного налаштування, про яке йшлося раніше.

Налаштування каналів НТВ Плюс Схід

Це додатковий пакет, який поширений на східній території Росії.Раніше із підключенням сигналу були великі проблеми саме в цій частині країни, тому компанія підключила додатковий пакет для цієї території, а також переключилася на супутник «Експрес-АТ!». Він без перебоїв працює на Сході.

Для підключення доступу до пакета спочатку необхідно перевірити налаштування супутника. Якщо все правильно, то налаштування каналів пройде швидко:

  1. Для початку відкриваємо налаштування за допомогою пункту ДУ;
  2. Тепер натискаємо на «Пошук каналів»;
  3. Далі користувачеві варто перейти в налаштування, а через них до «Установка». Входимо до розділу «Пароль», переходимо в «Режим пошуку» та активуємо його;

  4. Тепер вводимо параметри правильного транспортера, які можна переглянути на офіційному сайті компанії;
  5. Перевіряємо рівень і якість сигналу за допомогою кнопки пошуку;
  6. Чекаємо результатів і зберігаємо їх.

Таким чином можна швидко налаштувати східний пакет на певних ресиверах. Це актуально для жителів східної частини країни, де з простим пакетом можуть виникнути перебої.

Інструкція з налаштування телевізорів Samsung та LG

Інструкція з налаштування телевізорів від компанії Samsung або ЛШ представляється трохи іншим чином. Пов'язано це з тим, що відмінні один від одного телевізори мають різну настройку.

Зверніть увагу! Перед початком налаштування необхідно перевірити наявність САМ – модуля та його роботу, зазначені налаштування, щоб надалі провести правильне налаштування.

Процес налаштування для певних телевізорів простий:

  • Для початку необхідно знайти в налаштуваннях вкладку «Налаштування LNB», а далі вибрати необхідний транспондер;
  • Тепер варто подивитися, чи включено режим DiSEqc. Варто встановити оптимальні налаштування. Нижній LNB повинен дорівнювати 9750, а верхній 10750. Також варто поставити відповідний тон 22;
  • Тепер клацаємо на пульті 2 рази по кнопці повернення і переходимо у вкладку ручного пошуку каналів;
  • Тепер вибираємо необхідний супутник і задаємо пошук.

Проблеми та рішення

Під час підключення навіть у професіонала можуть виникнути проблеми із підключенням, які йому варто вирішити. Таблиця нижче допоможе розібратися в частих проблемах і знайти їх розв'язання.

Проблема Рішення
Антенна не виставляється для достатнього рівня. Варто звіритися з тими кутами, які показує карта, а також скористатися додатковими утилітами для більш точного налаштування.
Ресивер знаходить не всі канали. Необхідно виконати скидання налаштувань, а також налаштувати всі канали вручну заново.
Не вдається підключити приставку. Варто перевірити всі з'єднання, а також кабелю, включити живлення і далі налаштувати приставку. Якщо вона не підключається, необхідно звернутися до провайдера. Це варто робити, якщо видимих ​​перешкод із приставкою немає.