Росіяни стали ховати смартфони в холодильник

Anonim

Радів народних умільців щодо смартфонів чимало, але деякі з них здаються досить шаленими. Наприклад, нерідко можна зустріти пораду, покласти мобільник, що перегрівся, в холодильник з метою його швидкого охолодження. Крім того, смартфон у холодильник рекомендують класти і для того, щоб продовжити термін служби акумулятора. Розберемося, наскільки це дієвий метод і чи можна так робити взагалі.

Перегрів мобільника

У холодну пору року перегрів смартфона малоймовірний, а ось влітку мобільники нагріваються дуже швидко.Особливо сильно телефон нагрівається під прямим сонячним промінням і в машині, якщо прикріплений до лобового скла як навігатор. Якщо при цьому працюють якісь програми, то це тільки посилює ситуацію.

Що ж робити, щоб швидко охолодити мобільник? Найкраще покласти смартфон у тінь, попередньо знявши чохол, який заважає охолодженню. Для охолодження в такий спосіб знадобиться не так багато часу, тому від експериментів з холодильником краще відмовитись.

Швидко розряджаємо акумулятор

Народні умільці радять використовувати холодильник чи морозильник не тільки для вирішення проблеми перегріву. Поширена думка, що телефон можна швидко розрядити, якщо його покласти в морозилку. Насправді це правильно лише частково. Можна помітити, що взимку на холоді батареї вистачає на менший час, ніж влітку. Однак варто дати смартфону трохи полежати в теплі і значення відновляться.

Якщо потрібно швидко розрядити мобільник, то найкраще запустити важку гру або увімкнути відео. Як варіант, можна просто зробити максимальну яскравість екрана.

Інші проблеми

Деякі умільці радять помістити смартфон у холодильник, якщо він погано ловить мережу або не виходить з режиму навушників. Крім того, за твердженням лайфхакерів, холодильник допоможе, якщо телефон перестав заряджатися, а також якщо не працює Wi-Fi або Bluetooth. Слідувати цим порадам чи ні вирішувати тільки вам.