Триколор

Anonim

Збій у мовленні каналів річ неприємна, але не така критична, як може здатися на перший погляд. На жаль, таке можливе у будь-якого провайдера телевізійних послуг, і у «Триколор ТБ» таке виникає не частіше і не рідше за конкурентів.

Чому Триколор ТВ пише «Немає сигналу»

Чаще всього проблему можна вирішити самостійно без необхідності викликання майстра.

Причин такого збою може бути кілька, вони можуть виникнути всередині обладнання або телевізора або диктуватися ззовні - від самої системи мовлення або через нестабільний сигнал.Частина проблем вирішуються швидко і самостійно, а для вирішення деяких доведеться зв'язуватися з компанією або викликати майстра додому.

Зовнішні причини

До факторів, через які може значно погіршитися якість мовлення «Триколор ТБ» можуть призвести:

  • погіршення погодних умов - штормовий вітер, сильний сніг, зливи і так далі;
  • неполадки у мовленні, що виходять із поломок на телевежі або всередині системи «Триколор»;
  • проведення запланованих або вимушених технічних робіт.

Зазвичай оператори намагаються попередити абонентів про проведення технічних робіт, коли вони є запланованими, розсилаючи електронні листи або PUSH-повідомлення. Однак іноді необхідність проведення таких робіт виникає внаслідок поломки, що вимагає вживання термінових заходів.

Внутрішні проблеми

До однозначних внутрішніх проблем можна віднести збої в роботі приставки «Триколор». Програмне забезпечення може оновлюватися, і це може бути заплановано заздалегідь або установка може початися несподівано. Також самостійне встановлення неліцензійної версії програми може стати причиною збоїв у переглядах телепередач.

Іншими причинами, які можна побачити або виправити в стінах будинку, можуть стати:

  • пошкодження будь-яких кабелів,
  • некоректний порядок підключення приставки,
  • відключення, поворот або пошкодження антени;
  • механічне пошкодження самої приставки;
  • нещільно вхідний провід;
  • поломка ресивера (приставки) або тарілки.

Не всі ці причини можна встановити самостійно, і рішення іноді потребує втручання професіонала.

Як визначити причину

Перед тим, як намагатися щось виправити або викликати майстра, краще спробувати самостійно знайти причину відсутності сигналу на всіх каналах «Триколор ТБ». І почати найкраще із зовнішнього огляду.

  • В першу чергу перезавантажте ресивер та телевізор. Дайте системі повністю завантажитись, не натискаючи жодних додаткових кнопок.
  • Огляньте всі місця входів та виходів кабелів.
  • Переконайтеся, що вони щільно прилягають до отворів, на всій протяжності проводів немає вигинів і заломів, і всі проводи відповідають своїм місцям.
  • Огляньте візуально приставку – чи немає якихось механічних пошкоджень, чи горять усі лампочки як завжди, чи не потрапляла всередину волога, чи не надто гаряча поверхня ресивера.
  • Перейдіть в огляді супутникової тарілки. Якщо за вікном несприятливі погодні умови, краще їх перечекати. Можливо, вони і стали причиною несправностей.

  • Переконайтеся, що положення тарілки не змінювалося, що жоден з підходящих до неї кабелів не відійшов, що вона не пошкоджена фізично і її кріплення не хитаються (у цьому випадку причиною неполадок може стати вітер, що розгойдує антену) .
  • Зайдіть на сайт компанії Триколор і переконайтеся, що там немає попереджувальних повідомлень про те, що зараз проводяться технічні роботи.
  • Перевірте, чи немає нових оновлень для вашого програмного забезпечення. Іноді застарілі версії не підтримують стандарт мовлення, що змінився.

Детальніше можна зрозуміти причину, подивившись наступне відео

Первинна діагностика

Якщо ви не виявили явних причин неполадок у мовленні, потрібно приступати до більш детальної діагностики.

Далі перевіряємо ще раз, як підключено ресивер, і чи запалився на ньому індикатор подачі живлення.

Також обов'язково потрібно подивитися, чи на всіх каналах відсутній сигнал. Якщо не показує частина, це вказує на проведення на деяких каналах технічних робіт, які доведеться просто перечекати. Хорошим помічником тут буде інформаційний канал, який іде у списку каналів першим, під номером "00". Якщо він показує, то очевидно, що йдуть роботи з технічного обслуговування. Якщо не показує навіть він, то проблема явно не в цьому.

Перевірка якості сигналу

Перевірити якість сигналу можна самостійно та без додаткових приладів.

На пульті вибираємо клавішу «INFO». Відкривається довідкове вікно, де вказано різні показники роботи системи. Нас цікавлять два нижні рядки, що показують силу і якість сигналу.

Можливі причини та рішення

Причин, через які раптом обірвалося мовлення, може бути безліч, і від того, через що це сталося, і відштовхуються майстри при пошуку рішення.

Наступні проблеми та запропоновані способи їх вирішення актуальні особливо тоді, коли мовлення немає на всіх підключених каналах.

Змінилося положення антени

Складність налаштування супутникових тарілок у тому, що вони дивовижна точність, і 1 мм часом вирішує яке встановлюється якість сигналу. При відхиленні тарілки лише кілька міліметрів сигнал може зникнути зовсім. Тому обов'язково слід перевірити, чи щільно кріпиться сама тарілка до кронштейна.

Спробуйте навести тарілку на супутник, перевіривши рівень сигналу через спеціальні прилади, або за допомогою другої людини, яка буде вдома оцінювати показники мовлення. Повертати тарілку потрібно дуже повільно і плавно, всього на кілька градусів, з невеликою перервою, щоб сигнал встиг стабілізуватися.

Відійшов кабель від ресивера

Нещільне з'єднання кабелем ресивера та телевізора – це найчастіша проблема збою мовлення. Перевірте правильність підключення та чи щільно входить кабель у гніздо. Краще від'єднати всі дроти і підключити їх знову, попередньо перевіривши на цілісність.

Несправність ресивера

Коли приставка перестає реагувати на натискання кнопок безпосередньо на ній або з пульта, або на екранчику з'являються символи, що не читають, шукати проблему треба в ній самій. Однією з причин може бути пошкодження блоку живлення.Якщо він зовнішній, то замінити його не складе труднощів. Також може пошкодитись материнська плата. Тут уже потрібно звертатися за ремонтом до фахівця.

У випадку, якщо проблема пов'язана з програмним забезпеченням, допомогти може перевстановлення системи. Такі несправності виникають через:

  • раптового злітання драйверів – потрібна їхня переустановка (нові можна завантажити в інтернеті безкоштовно);
  • зависання приставки через перегрівання або тривалу роботу без зупинок – допоможе перезавантаження всієї системи після деякого відпочинку;
  • відсутність установок оновлення тривалий час – завантажити їх можна в інтернеті на офіційному сайті «Триколор»;
  • установка неліцензійного ПЗ, які не повинні завантажуватись не з офіційних сайтів;
  • невміла зміна налаштувань вручну.

При виникненні однієї з перерахованих вище проблем можна почати з простого перезавантаження. Якщо жодне із запропонованих рішень не спрацювало, потрібно встановлювати програмне забезпечення (взяте тільки з офіційних джерел!) або «відкотити» налаштування приставки до заводських. Нічого страшного в останній дії немає, від вас буде потрібно потім тільки провести мінімум налаштувань.

Все це можна зробити самостійно, без звернення до майстра.

Для скидання налаштувань потрібно:

  • відкрити «Меню»;
  • знайти пункт «Додатки» або «Налаштування» (різні назви на різних моделях»;
  • вибрати «Заводські»;
  • натиснути «Ок», підтвердивши цим свої дії.

Поломка конвертера на тарілці

Так як тарілка знаходиться на відкритому просторі і часто схильна до вітрів, опадів і механічного впливу, окремі її частини або вся вона цілком можуть приходити в непридатність.На кабелі, що йде в будинок, з'являються мікротріщини, які можуть потрапити волога. Від конвертора по кабелю може потрапити до тюнера вода, що легко виведе його з ладу. Або знову під впливом вологи з'єднання роз'єму на конверторі може окислитися.

Тому при появі перешкод потрібно перевірити всі частини кабелю, і при підозрі на вразливість однієї з ділянок слід замінити весь кабель або хоча б його частину (використовуючи спеціальні входи та роз'єми, що застосовуються на вулиці), а за наявності іржі на місці з'єднання з конвертером, потрібно обов'язково перезачистити цю частину та замінити на нову.

Конвертер також може вийти з ладу після грози або внаслідок перепадів напруги мережі та перегорання плати. У цих випадках з проблемою може впоратися тільки майстер.

Ушкодження кабелю або з'єднання

Кабели легко могут повредиться, погнуться, пережаться чем-либо. Щоб переконатися, що проблема не в підозрілому кабелі, спробуйте перевірити його на чомусь іншому, що точно працює.Також його можна продзвонити тестером. Якщо на ньому є зовнішні пошкодження, то краще замінити такий кабель, що зносився на новий.

Погодні умови

На жаль, іноді причиною неполадок може стати проста негода. Перед тим, як сигнал потрапляє на антену користувача, він долає шлях від оператора і до спеціального супутника, а потім вже від нього розходиться на антени. Таким чином, він стає вкрай чутливим до несприятливих погодних факторів, які можуть істотно його послабити. У цьому випадку нічого не залишається, окрім просто перечекати погану погоду і спробувати знову. Якщо проблема не зникла, то причина явно була не в цьому.

Крім того, на прийняття сигналу може впливати бурхлива рослинність. Так що якщо після того, як під тарілкою виросло або розпустилося дерево, сигнал став періодично пропадати, то справа ймовірно, в цьому.

Якщо напис лише на деяких каналах

Відсутність трансляції лише на деяких каналах вказує на:

  • проведення на ряді каналів техробіт;
  • зміну оператором частот мовлення.

У першому випадку ви можете просто почекати або переглянути інформацію на офіційному сайті.

У другому – вам доведеться провести деякі налаштування. Зазвичай оператори намагаються попереджати, якщо вони мають намір змінити частоти, проте подібне повідомлення легко пропустити. Тому просто зайдіть в меню налаштування каналів і увімкніть «Автопошук каналів». Частоти зміняться автоматично, і після повної перевірки всіх каналів ви зможете дивитися їх знову.

про оновлення каналів у наступному відео

Що робити, якщо сигнал слабкий і нестійкий

Причин для цього може бути декілька:

  • несприятливі погодні умови в даний момент;
  • перетискання або пошкодження одного з кабелів, що вказує на його швидкий вихід із робочого стану;
  • нещільне з'єднання проводів;
  • проблеми з супутниковою тарілкою (нещільне закріплення, скупчення вологи в конвертері, сміття, що скупчилося всередині самої тарілки та інше);
  • проведення технічних робіт на каналі.

Якщо нічого не допомогло

Відсутності сигналу може бути викликано безліччю причин, і кожна має свій алгоритм дії. Але що, якщо нічого не допомогло? Нижче зібрані можливі запитання та відповіді в даному випадку.

Питання Ответ
Зовні не було знайдено жодних пошкоджень. Що робити? Для початку зателефонуйте за гарячою лінією «Триколор ТВ» і поясніть свою проблему. Якщо оператор не зможе вам підказати рішення, то саме час викликати майстра.
Чи є майстри, які обслуговують саме приставки «Триколор ТБ»? Цю інформацію ви можете дізнатися тільки за гарячою лінією або звернувшись туди, де ви придбали приставку.
Чи можна уникнути подібної проблеми в майбутньому? Ви не застраховані від нещасних випадків у техніку, але ви завжди можете підтримувати її в робочому стані, проводячи періодично профілактичний огляд та вчасно встановлюючи оновлення.