Як користуватися Смарт-ТВ на Самсунгу

Anonim

Оскільки класичне телебачення стрімко втрачає популярність, виробники телевізорів були змушені вигадати іншу систему споживання контенту. Якщо раніше ТВ-приймач використовувався тільки для перегляду каналів через кабель, антену або супутник, то зараз з'явилася технологія Smart TV, яка значно розширює можливості телевізора.

Основні можливості Smart TV Samsung

Щоб розібратися у функціях Смарт ТВ, пропонуємо ознайомитися з відповідями нашого експерта на найпопулярніші запитання. Всі вони стосуються Smart TV на телевізорах марки Samsung, які є найбільш затребуваними зараз.

Питання експерту Що таке Smart TV на телевізорі Samsung?

Це повноцінна операційна система, що перетворює телевізор на повноцінний комп'ютер. За своїм функціоналом Смарт ТВ нагадує смартфон, але все-таки трохи відрізняється від нього. Чи є різниця в Смарт ТВ на Samsung та телевізорах інших марок?

Так, але вона полягає лише у використанні тієї чи іншої операційної системи. На телевізорах Samsung встановлено ОС Tizen. На думку фахівців, вона є однією з найзручніших та найпрактичніших. Що можна робити на Smart TV Samsung?

Ви можете дивитися YouTube та інші стрімінгові сервіси, завантаживши відповідну програму. Також можна підключити до телевізора смартфон, щоб вивести зображення з кишенькового пристрою на великий екран. Чи можу я дивитися стандартне кабельне ТБ?

Так, цієї функції не позбавлений жоден із телевізорів Samsung з підтримкою технології Smart TV. Можна підключити кабель від антени або супутникової тарілки, щоб дивитися класичне ТБ. Чи можна на Smart TV грати в ігри?

Так, але з деякими застереженнями. По-перше, Смарт ТБ за потужністю не зрівняється ні з комп'ютером, ні з гарним смартфоном. Тому в списку додатків є лише найпростіші ігри. По-друге, керувати грою пультом украй незручно, а часто й неможливо. Тож вам знадобиться додатково придбати геймпад. Як керувати телевізором зі Смарт ТБ від Samsung?

У комплекті з пристроєм лежить спеціальний пульт дистанційного керування. З його допомогою можна перемикатися між пунктами меню та каналами. Також більшість моделей має вбудований голосовий асистент. Тобто управляти телевізором виходить навіть за допомогою голосу, не натискаючи при цьому кнопки на пульті.

Що таке Smart Hub у телевізорі Samsung

Однією дуже важливою функцією в телевізорах із підтримкою Смарт ТВ є Smart Hub. Слід розуміти, що це не тотожні поняття. Насправді Smart Hub – це розумна половина вашого телевізора. Тут зберігаються всі завантажені програми, які можна запустити саме через Смарт Хаб.

Також при підключенні до телевізора зовнішніх носіїв. Наприклад, флешки. Через Smart Hub можна запустити відтворення аудіо або відео. Таким чином, Смарт Хаб – це той розділ меню телевізора, який відповідає за розумні функції.

Як встановити Смарт-ТВ на телевізорі Samsung

Smart TV не потрібно додатково встановлювати на телевізор. Але перед покупкою пристрою ви повинні переконатися, що ТВ-приймач підтримує цю технологію. Зазвичай це вказується в характеристиках.

З функціоналом Smart TV можна ознайомитися вже при першому увімкненні телевізора. Тож проблем із налаштуванням обладнання та взаємодією ні в кого не повинно виникнути. Все досить просто та інтуїтивно зрозуміло. Але, щоб у процесі знайомства зі Смарт ТБ не виникло складнощів, пропонуємо ознайомитися з докладною інструкцією з налаштування та управління обладнанням.

Як налаштувати Smart TV на Samsung

Тепер настав час перейти до найголовнішого – до налаштування телевізора Samsung з підтримкою функції Smart TV. Цей процес умовно можна поділити на кілька етапів:

  • підключення до інтернету;
  • створення облікового запису;
  • установка додатків.

Таким чином, ви можете помітити, що доступ до можливостей Смарт ТВ вам необхідний інтернет.Докладніше про те, як налаштувати підключення, створити обліковий запис та встановити потрібні програми, розповімо далі. А перед цим коротко розповімо про перше включення телевізора.

Користувачеві необхідно вставити вилку, яка йде від ТВ-приймача, в розетку. А потім потрібно натиснути кнопку увімкнення на пульті, попередньо вставивши в нього батарейки. Все, як і на будь-якому іншому телевізорі. А ось далі процес налаштування відрізнятиметься значною мірою.

Як налаштувати підключення до інтернету

Етап першого знайомства з телевізором Samsung починається з налаштування підключення до інтернету. Адже інтернет – невід'ємна частина технології Smart TV. Без підключення до мережі людина не зможе дивитися фільми онлайн і завантажувати корисні програми.

Підключити телевізор до інтернету можна двома способами:

  • за допомогою кабелю;
  • через Wi-Fi.

Обидва варіанти доступні на всіх пристроях Samsung з підтримкою Smart TV. Зрозуміло, вони значною мірою відрізняються один від одного. Тому рекомендується розглянути як перший, так і другий спосіб, щоб вибрати найбільш оптимальний варіант для себе.

Підключення по кабелю

Цей спосіб налаштування з'єднання є не найзручнішим, оскільки при його реалізації будуть задіяні дроти. Проте його можуть застосувати на практиці ті люди, які не користуються вдома вайфаєм. Отже, спочатку потрібно обзавестися LAN-кабелем. Вибирати варто шнур такої довжини, щоб вона із запасом покрила відстань від маршрутизатора до ТВ-приймача.

Одну частину кабелю потрібно вставити в роутер, а іншу – у телевізор. Потім необхідно увімкнути ТВ-приймач, після чого ви побачите меню з пропозицією налаштувати підключення до Інтернету. Тут необхідно вибрати провідну мережу, названу на ім'я маршрутизатора.

Якщо на етапі першого включення ви не налаштували підключення, виконати операцію можна буде в будь-який зручний момент. Коли він настане, потрібно відкрити налаштування телевізора, перейти до розділу «Налаштування мережі» та у пункті «Тип мережі» вибрати «Кабель».

Для підтвердження підключення необхідно ввести пароль. Після цього телевізор буде готовий до використання з Інтернетом. Надалі ви можете вибрати інший спосіб підключення, якщо такий буде потрібно.

Підключаємо телевізор по Wi-Fi

На відміну від попереднього способу, цей варіант не використовує зайві дроти. Вам не доведеться купувати патчкорд, а все підключення відбуватиметься по вайфай. Як і в першому випадку, підключитися можна відразу після включення телевізора, вибравши відповідну мережу.

Якщо цього не було зроблено раніше, знову йдемо в «Налаштування мережі», вибираємо бездротовий тип та ім'я свого маршрутизатора. Далі вводимо пароль. Через кілька секунд телевізор Samsung підключиться до Wi-Fi і буде готовий до подальшого використання.

Як створити обліковий запис

Для отримання доступу до всіх можливостей Смарт ТВ на Samsung необхідно завести обліковий запис. Він дозволить завантажувати будь-які програми з магазину додатків.

Щоб створити обліковий запис, потрібно:

  1. Натиснути кнопку «Смарт».
  2. Відкрити Smart Hub.
  3. Натиснути кнопку створення облікового запису.
  4. Придумати логін, пароль та пройти авторизацію.

Також Samsung пропонує можливість авторизуватися через FaceBook. Вам не доведеться створювати додатковий обліковий запис. Достатньо ввести логін та пароль із соціальної мережі, після чого УЗ синхронізується з телевізором. Таким чином, ви отримаєте доступ до всіх функцій Samsung за допомогою Smart TV.

Як встановити потрібні програми

Технология Смарт ТВ на телевізорах Samsung немислима без використання магазину додатків. З його допомогою можна завантажити практично будь-яку програму, щоб розширити функціонал пристрою.

Для завантаження програм використовується магазин Samsung Apps. До нього можна увійти після створення облікового запису Samsung і проходження авторизації. Усередині користувача чекає вибір з величезної кількості різних програм. Частина з них є зайвими, але багато хто з прог виявиться досить корисними.

Телевізор відразу видасть список рекомендацій. Крім того, ви можете перейти до однієї з трьох категорій для пошуку потрібних програм:

  • Найпопулярніше;
  • Новое;
  • Категории.

Найзручнішим є останній пункт, адже тут усі додатки сортуються за категоріями. Вибравши потрібну прогу, натисніть кнопку "Встановити". Через деякий час програма встановиться на телевізор і буде готова до використання.

Бонус: 5 кращих програм для Смарт ТВ

Як ми вже говорили раніше, далеко не всі програми Samsung Apps є корисними. Тому пропонуємо вибрати один із додатків, представлених у рейтингу.

Назва Опис Рейтинг
YouTube Без цієї програми неможливо уявити жоден із телевізорів на Smart TV. Ютуб – найпопулярніший відеохостинг, на якому можна дивитися ролики від блогерів з усього світу. На деяких моделях Samsung Ютьюб вже встановлено за замовчуванням. ★★★★★
ivi Найпопулярніший онлайн-кінотеатр в Росії. Тут є кількадесят тисяч ігор. Крім того, в наявності понад сотню ТВ-каналів. ★★★★★
TuneIn Radio Додаток для тих, хто любить слухати радіо навіть на телевізорі. В основі програми тисячі світових радіостанцій. Мовлення ведеться через інтернет. ★★★★★
ForkPlayer Відмінний плеєр для відтворення файлів на телевізорі із зовнішніх носіїв. ForkPlayer підтримує більшість сучасних форматів, тому вам не доведеться займатися перекодуванням. ★★★★★
Torrentium TV Торент-клієнт для завантаження фільмів та інших файлів прямо на телевізор без використання зовнішніх носіїв. ★★★★★

Як дивитись фільми через інтернет

Телевізор Samsung із Smart TV найчастіше купується людиною для того, щоб дивитися фільми через інтернет. Для перегляду кіно необхідно завантажити один або кілька онлайн-кінотеатрів, серед яких варто виділити такі:

  • Ivi;
  • Okko;
  • MEGOGO;
  • Кінопошук HD;

Ви можете вибрати один з них або завантажити будь-який інший кінотеатр на свій телевізор. Крім того, багато фільмів доступні в YouTube, який ми рекомендували завантажити в обов'язковому порядку.

Для доступу до бібліотеки фільмів в онлайн-кінотеатрі необхідно оформити платну передплату.

Як оновити Смарт ТВ Samsung

Телевізори Samsung з підтримкою технології Smart TV працюють на власній операційній системі Tizen. Вона, як і будь-яка інша операційна система, періодично оновлюється.

Щоб встановити оновлення, потрібно:

  1. Перевірити підключення до інтернету.
  2. Відкрити налаштування телевізора.
  3. Перейти до розділу «Підтримка».

  1. Вибрати пункт «Оновлення ПЗ».
  2. Натиснути кнопку «Оновити зараз».

Виконання операції займе деякий час: 5-10 хвилин. Після її завершення телевізор оновиться і перезапуститься, а потім він знову буде готовий до використання.