Телеграм став блокувати користувачів

Anonim

Месенджер Telegram почав блокування користувачів. Про це повідомив сайт Медуза, який посилається на експеримент одного із читачів. З чим це пов'язано доки невідомо, є тільки припущення. Блокуються акаунти, у яких ніки «Вибране» та «Saved Messages».

Цікавий експеримент

Один із користувачів вирішив провести експеримент і створив новий акаунт з ніком «Saved messages». Минуло лише кілька хвилин, і він був заблокований месенджером. Користувач стверджує, що його просто викинуло з облікового запису і більше не вийти.При спробі входу на екрані з'являється повідомлення, що номер телефону заблокований. Також повідомляється, що інформації про способи розблокування в цьому випадку немає.

Служба підтримки користувачів не стала уточнювати подробиці цієї ситуації. Натомість представники просто порекомендували не використовувати два псевдоніми «Вибране» та «Saved Messages».

Чому блокуються акаунти

Офіційної інформації від розробників немає, є лише припущення. Цілком можливо, що рішення було прийнято після масових випадків шахрайства в месенджері на початку серпня цього року.

Схема шахрайства начебто проста, але на вудку потрапило чимало людей. Користувачам розсилаються повідомлення з облікових записів із псевдонімами «Вибране» та «Saved Messages». Відразу після цього відправлене видаляється. Далі якщо власник смартфона переходить у вибране за допомогою пошуку, то він може натрапити там на фейковий обліковий запис.Тобто конфіденційна інформація може потрапити в чужі руки.

Може найближчим часом з'явиться офіційна інформація від розробників щодо цієї ситуації. Однак зараз рекомендується не створювати облікові записи з такими ніками, оскільки вони будуть відразу заблоковані.