Телефони

Anonim

Телефонні шахраї – це ті люди, які проникли всюди. Багато хто з них хоч і потрапляє в чорні списки, але все одно дехто пробирається і домагається свого. Не має значення, що це. Це може бути і гроші, і звичайний спам. Варто розглянути ті номери, які можуть посягнути на особисту інформацію про користувача, а також особисті фінанси.

900 і йому подібні

Це найпоширеніший з усіх способів телефонного шахрайства, про який знають багато хто. Все полягає в тому, що 900 – це технічний номер компанії Ощадбанк, яким дзвонять, щоб підтвердити багато транзакцій.Справжні співробітники банку зовсім не дзвонять за цим номером телефону. Максимум – дзвінки роботів – автовідповідачів.

Шахраї дзвонять під цим номером і просять розповісти свої дані, у тому числі і пін-код від картки. Як правило, дзвонять під ім'ям співробітників банку, а потім повідомляють про те, що було проведено неправильну транзакцію. Також можуть бути й інші варіанти афери, головна мета яких – дізнатися всі необхідні персональні дані про користувача. У результаті після розмови всіх даних користувача скидають, яке картку обнуляют полностью.

Не всі клієнти Ощадбанку знають про таку аферу. Варто пам'ятати, що співробітник банку не дзвонитиме користувачеві з цього номера, а також не вимагатиме розповісти свій пін-код та багато іншого.

Номери з «Москви» +7 (495) або +7 (499)

Ці номери часто фігурують на телевізорі, тому афера працює на «ура». Шахраї дзвонять самостійно від імені великої фірми, щоб розповісти про те, що власник телефону виграв лотерею або щоб той купив певний товар. Це може бути як і реклама, так і розіграш.

Шахраї представляються особою великої компанії, а потім вимагають або просять придбати той чи інший товар. Як правило, ні про який товар мови бути і не може.

Детальніше про те, як обманюють лотереї по телефону та багато іншого, можна подивитися в цьому відео

Короткі номери типу 8080 або 77755

Якщо користувач бачить такий номер, який дзвонить жодного разу, він відразу думає про те, що це якийсь стільниковий оператор або щось подібне. Насправді ж, звичайний абонент або організація не використовуватиме такий номер. Часто шахраї подібних номерів також просять щось купити або представляють співробітниками банку, говорячи про невдалу транзакцію.Головне - не подавати виду, що користувач дізнався шахраїв, і просто вимкнути телефон.

Номер +7 (800)

Федеральний стандартний номер, якому також багато користувачів вірять. Їх можуть використовувати і організації гарячої лінії, а також особи великих компаній. Але не завжди все яскраво. Це можуть бути шахраї, які просто хочуть обдурити жертву, виманити гроші. Щоб не траплятися на подібні номери або просто не потрапити в лапи аферистів, варто не забувати про те, що нікому не можна говорити свої особисті дані, конфіденційну інформацію, а також говорити номери банківських карток і подібні дрібниці. Усі вони можуть зіграти на руку шахраю. Більш детально про безпеку при дзвінках подібним номерам можна переглянути в цьому відео.

Питання експерту Що робити, якщо дзвонить шахрай?

Для початку варто переконатися, що це шахрай, взяти трубку і почати розмову. Якщо абонент намагається виманити особисті дані чи щось купити, це шахрай. Якщо ж ще до взяття трубки зрозуміло, що це шахрай, необхідно відхилити виклик. Чи можна написати заяву на номер?

Так, але, як правило, правоохоронці не беруть розкривати подібні справи, оскільки знайти абонента на тому кінці дроту складно. Не можна казати: 1. Паспортні дані; 2. Номери карток; 3. Імена близьких; 4. Контакти близьких. Всю конфіденційну інформацію варто тримати при собі. Які дані не можна говорити?

Не можна казати: 1. Паспортні дані; 2. Номери карток; 3. Імена близьких; 4. Контакти близьких. Всю конфіденційну інформацію варто тримати при собі.