Триколор ТБ помилка 0

Anonim

Коли користувач стикається з помилкою власного приймача, то в нього виникає багато питань, пов'язаних не тільки з причиною появи проблеми, але й з тим, як її усунути. «Помилка 0» часто виникає у користувачів, які підключені до Триколору, хто користується їхніми послугами.

Що означає «помилка 0» у Триколор

Така помилка може виникнути з багатьох причин, більш детально про які варто поговорити далі. Вона означає те, що у користувача немає доступу до перегляду каналів або його приймач не може підібрати правильний шифр або код, щоб розкрити необхідний канал.

Як говорить сама компанія в офіційній підтримці, дана помилка означає те, що приймач не зміг оновити ключі активації, щоб отримати доступ до каналу. Через якісь причини користувачу відмовили доступ до каналів для перегляду. Причини можуть бути різні.

Незважаючи на те, що у багатьох виникає дана помилка, сам приймач рекомендує залишити телевізор у спокої на 8 – 9 годин. Якщо після цього проблема не зникла, варто звертатися в технічну службу. Насправді все набагато складніше. Користувачеві варто виявити причину виникнення проблеми, щоб надалі не допустити повторного відхилення системи.

Детальніше про помилку доступу до перегляду від Триколор користувач може подивитися в цьому відео

Чому виникає «помилка 0»

Як говорилося раніше, є безліч причин, через які приймач просто не дозволяє користувачу продовжити перегляд. Варто розглянути найпоширеніші:

  • Збій або перезавантаження приймача;
  • Користувачеві простежив закінчення підписки або ж не заплатив за пакет;
  • Ресивер тривалий час перебував у вимкненому стані і через це дав збій у командах;
  • Компанія неправильно встановила розумну карту для ресивера;
  • Певні неполадки з антеною або невідповідні погодні умови;
  • Програмне забезпечення не до кінця оновилося або знаходиться в оновленому стані.

Перезавантаження ресивера позначає те, що пристрій досить довгий час перебував у експлуатації.У результаті через постійне перегріву воно могло не витримати і вимагати перезавантаження. Це також може статися в тому випадку, якщо пристрій старий або у нього виникли деякі проблеми в роботі, через що, до речі, міг статися збій в системі.

Якщо користувач не заплатив за передплату, не варто дивуватися, що пристрій не показує канали. Без продовження передплати користувачу не варто розраховувати на додаткові безкоштовні перегляди.

Коли людина їде кудись на тривалий час, у неї можу виникнути проблеми з тим, що обладнання не вмикається, оскільки раніше воно було відключено під час поїздки. Пристрій може перестати розрізняти канали, через що відбувається блокування доступу до всіх тих каналів, які раніше були доступні.

Якщо смарт – картка була встановлена ​​неправильно, то доступ до каналів також буде заборонено. Пов'язано це з тим, що система не може її нормально прочитати, відповідно, обладнання блокуватиме перегляд каналів.

Антена може бути зламана через погодні умови або інші неполадки. Будь-які фізичні перешкоди можуть вплинути на її роботу, у тому числі сторонні предмети, такі як гілки, листя. Якщо навіть тарілка трохи змістила свій напрямок, то «помилка 0» може виникнути.

Операційна система ресивера може вимагати оновлення. Якщо він застарів, а користувач оновив програмне забезпечення, то помилка вказує, що це оновлення зовсім не підходить під модель приймача. Через це помилку усунути в кілька разів складніше, тому що доведеться повністю перекроювати оновлення.

Як усунути «помилку 0» самостійно

Усунення помилки найкраще довірити професіоналу, який розуміється на техніці та механіці підключення антен.Якщо користувач не має можливості попросити майстра виконати налаштування, він може спробувати усунути проблему самостійно. Таблиця нижче допоможе йому розібратися з проблемою, тільки спочатку необхідно з'ясувати причину.

Запитання експерту Перезавантаження приймача.

Якщо проблема виникла через некоректне перезавантаження тюнера, то користувачеві варто почекати близько 5 хвилин. Цього часу вистачить, щоб система виправила все самостійно. Якщо змін не сталося, перезавантажте ресивер за допомогою вимикання пристрою з розетки. Включити його потрібно після 3 хвилин очікування. Закінчення підписки.

Якщо користувач простежив передплату, йому необхідно поповнити рахунок і відновити її через свій особистий кабінет на офіційному сайті. Варто зайти до особистого кабінету, а потім сплатити. Також провести платіж можна через офіційні офіси компанії. Вимкнений стан ресивера.

Як говорилося раніше, вимкнений ресивер означає те, що деякі канали не показуватимуться. Щоб вирішити такий тип проблеми, потрібно залишити пристрій увімкненим на 8 годин. У цей час система сама здійснить необхідні налаштування. Зверніть увагу! Увімкнений ресивер потрібно залишати лише на платному каналі. Несправності антени.

Якщо на антені були виявлені перешкоди у вигляді гілок, необхідно викликати фахівця, який її полагодить. Неправильне встановлення смарт – карти.

Потрібно перевірити правильність встановлення картки. Для цього в меню налаштування потрібно натиснути на ідентифікатор. Якщо номер картки відображається правильно, то причина помилки в іншому. Якщо ж картка встановлена ​​неправильно, то необхідно її вставити у відповідність до інструкції. Незакінчене оновлення.

Якщо таке сталося, необхідно почекати деякий час, поки оновлення встановиться до кінця. Навіть якщо оновлення не допомогло, необхідно зробити скидання ресивера. Це радикальний спосіб виправлення перешкод.

Як перевірити рівень сигналу та налаштувати антену

Перевірка рівня сигналу – це те, що роблять користувачі, коли з'являються певні помилки або проблеми. Це можна віднести до перешкод антени, тому що на рівень сигналу впливають багато факторів, починаючи з погодних умов, закінчуючи перешкодами на шляху до антени.

Щоб перевірити рівень сигналу, користувачеві варто включити інформаційний канал від Триколор ТБ, а потім тапнути на пульті червону кнопку двічі. Після цього з'явиться вікно, в якому буде доступна вся актуальна для користувача інформація. Рівень сигналу повинен бути більше 80% для якісного мовлення.

Якщо користувач виявив, що рівень низький, то йому варто виконати ручне налаштування антени. Для правильного визначення розташування користувачу варто скористатися спеціальними для цього приладами. Якщо це неможливо, необхідно відкрити інформаційне меню, яке відображає рівень сигналу, а потім почати рухати тарілку, щоб якісно визначити напрями.

Таким чином користувач зможе якісно налаштувати антену. Звичайно, краще скористатися спеціальними приладами, але навіть за допомогою двох шкал можна розташувати антену правильно.

Детальніше про цей процес варто подивитися в цьому відео

Зверніть увагу! Обидві шкали мають бути налаштовані повністю, більш ніж на 80%.

Як оновити ПО

Оновлення програмного забезпечення – це важливий крок, який потрібно виконувати тільки в тому випадку, коли застаріле програмне забезпечення видає себе. Розпізнавальними ознаками, що потрібно оновлюватись, можуть бути:

  • Відсутність можливості у тому, щоб увімкнути пристрій і скористатися пультом;
  • У меню не відображається ідентифікаційний номер;
  • Багато телеканалів відсутні.

Якщо такі проблеми виникли, необхідно терміново оновити програмне забезпечення. Для цього потрібно:

  1. Вимкнути обладнання на 10 секунд, після чого активувати його назад;
  2. Тепер варто клікнути на пульт і активувати канал з інформацією «333»;
  3. Далі варто дочекатися, поки з'явиться команда «Оновлення ПЗ»;
  4. Підтверджуємо виконання команди і чекаємо закінчення процесу. Це може тривати від 3 до 5 хвилин;

  5. Варто знову перезавантажити пристрій, як тільки оновлення закінчиться. Після цього варто перейти через меню до перегляду телеканалів;
  6. Переключається на інформаційний канал і оновлюємо модуль ПЗ.

Після цього пристрій самостійно оновити програмне забезпечення. Це досить тривалий процес. Щоб переконатися в ньому, необхідно перейти до розділу «Статус» та переглянути наявність оновленої версії ПЗ.

Якщо нічого не допомогло

Якщо ж користувачеві нічого не допомогло, то єдиний вихід – звернення до служб підтримки. Технічні служби одразу допоможуть користувачеві вирішити проблему. Іноді це вдається навіть онлайн за допомогою введення власного ідентифікаційного номера приставки. Як тільки користувач сказав про нього, технічні служби спробують вжити заходів.