Як скасувати передплату на ОККО ТВ самостійно

Anonim

Ринок онлайн-кінотеатрів розвивається стрімкими темпами. Особливо сильний поштовх в індустрія інтернет-сервісів, що пропонують користувачам дивитися фільми прямо вдома, отримала в період пандемії COVID-19. Але і без подібних негативних поштовхів онлайн-кінотеатри почуваються чудово, поступово нарощуючи аудиторію.

Що таке ОККО

Окко - це один з безлічі онлайн-кінотеатрів, що працюють в Росії. Майданчик був створений Rambler Group і з'явився у 2011 році. На найбільшу популярність вона набула лише останніми роками.Виною тому як переваги в порівнянні з конкурентами, так і агресивна реклама онлайн та офлайн.

У каталозі сервісу представлено 60 тисяч фільмів та серіалів, які регулярно переглядає аудиторія у розмірі майже 3 мільйонів осіб на місяць. Це дуже хороший показник, що виводить Окко до лідерів індустрії.

Крім фільмів та серіалів на Окко проходять трансляції спортивних змагань та онлайн-концертів.

Відмінною рисою Okko є висока якість зображення. Сервіс пропонує дивитися кінокартини не тільки у FullHD, а й у 4K, найсучаснішому форматі відео на даний момент. Крім того, багато фільмів готові порадувати неймовірно якісним звуком, який можна відчути на будь-якому пристрої.

Онлайн-кінотеатр OKKO доступний на багатьох платформах:

  • Smart TV;
  • ПК;
  • Android;
  • iOS;
  • PlayStation.

А весь каталог можна дивитися як в онлайні, так і без підключення до інтернету, якщо заздалегідь завантажити фільм або серіал.

Переваги та недоліки кінотеатру ОККО

Відгуки користувачів Okko показують, що цей кінотеатр не є ідеальним, як і більшість інших подібних сервісів. Так, у нього є кілька незаперечних переваг, але в той же час присутні й недоліки, про які теж має знати будь-яка людина, яка збирається оформити передплату.

Плюси та мінуси Велика різноманітність контенту Висока якість відео та звуку Сервіс доступний на більшості сучасних платформ Безкоштовний період Скарги на незрозумілі списання коштів Не найзручніший інтерфейс мобільного додатка

Про переваги сервісу ми розповіли в попередньому пункті матеріалу, тому зараз зосередимося на недоліках. Головний із них – незрозумілі списання грошей. Подібні скарги вдається зустріти в кожному другому відгуку про Occo. Але якщо подивитися думки клієнтів щодо інших онлайн-кінотеатрів, то ми побачимо схожу проблему.

Справа в тому, що багато людей оформляють пробний період для знайомства з сервісом. При цьому відразу активується автоматичне продовження за гроші. Звичайно, його можна відключити у 2 рахунки. Але нові користувачі не знають про таку можливість, через що потрапляють у неприємну ситуацію і ведуть тривалі суперечки з сервісом про повернення коштів.

Детальніше про те, як скасувати підписку і повернути гроші, ми розповімо далі. Але перед цим відзначимо ще один недолік - незручний рясний додаток. На жаль, воно не дуже добре адаптоване під смартфони, у зв'язку з чим користувачам досить складно орієнтуватися в інтерфейсі.

Скільки коштує передплата

Okko – один з тих онлайн-кінотеатрів, які не мають безкоштовного контенту. Єдине, за що користувачам не потрібно платити гроші, – перегляд концертів, організованих сервісом. А для того, щоб дивитися фільми та серіали, людині потрібно оформити передплату.

На даний момент передбачаються такі види передплат:

  • Лайт (20 тисяч фільмів та серіалів) – 199 р/міс;
  • Оптимум (50 тисяч фільмів та серіалів) – 399 р/міс;
  • Преміум (60 тисяч фільмів та серіалів) – 799 р/міс.

Окрім того, що види підписок відрізняються кількістю одиниць контенту, є в них інші відмінні риси, що стосуються наявності додаткових опцій. Тому зупинимося на кожній підписці окремо.

Лайт – нова і найпростіша передплата. Колекція фільмів та серіалів представлена ​​не найактуальнішими кінокартинами. Оптимум - це, як випливає з назви, оптимальний варіант. Тут є величезна фільмотека, що включає головні хіти Окко, контент в 4K і дитячі телепередачі.

Преміум – вид підписки, який відрізняється від Оптимуму лише наявністю фільмів та серіалів з колекції інших сервісів START та Amediateka. Саме тому тут не так багато контенту, як можна було б припустити, виходячи з високої ціни.

Також слід звернути увагу на те, що частина фільмів і серіалів, що не входять в жодний вид підписок, купується окремо. Але Okko передбачили цілу низку акцій. Наприклад, фільм за 1 рубль або 14 днів використання підписки Оптимум за 1 рубль.

Як скасувати підписку до ОККО

Окко, звичайно ж, нав'язує оформлення підписки своїм користувачам, оскільки переважна більшість контенту не доступна для безкоштовного перегляду. Але в той же час майданчик дозволяє в будь-який зручний момент скасувати підписку на сервіс.

Для цього потрібно:

  1. Открыть Окко на будь-якому з підтримуваних пристроїв.
  2. Авторизоваться.

  1. Перейти до розділу особистого профілю та вибрати пункт «Підписки».
  2. Натиснути кнопку «Вимкнути автоподовження».

Виконавши зазначені дії, користувач відмовляється від використання підписки ОККО. Гроші перестають списуватися, а доступ до контенту обмежується після закінчення терміну дії.

Чи можна повернути гроші

Більшість скарг на онлайн-кінотеатр Okko пов'язана з тим, що у користувачів відбуваються незрозумілі списання грошей з картки. Як правило, це кошти за використання підписки, яку вони не оформляли.

Ми вже говорили про те, що навіть після оформлення пробного періоду включається автопродовження. Якщо не встигнути деактивувати опцію, гроші обов'язково спишуться навіть у тому випадку, якщо ви не дивитися онлайн-кінотеатр. У зв'язку з цим гостро постає питання: як повернути гроші за передплату Okko?

Для початку зауважимо, що Окко, незважаючи на численні скарги, діє відповідно до законодавства Російської Федерації. Сервіс не списує грошей без причини. Вся вина лежить виключно на користувачеві, який неуважно ознайомився з правилами ОККО.

Коли людина скасовує передплату, їй немає сенсу вимагати назад гроші. Адже користувач може продовжувати дивитися фільми і серіали на весь період, що залишився. Тим не менш, у клієнта є шанс повернути витрачені кошти, якщо дотриматися вимог інструкції.

По-перше, рекомендується звертатися до Окко через адресу електронної пошти . Звичайно, є телефон служби підтримки 8-800-700-55-33, але чекати на відповідь доведеться дуже довго, що далеко не завжди зручно.

По-друге, вам потрібно уважно подумати про складання свого звернення. У листі необхідно докладно описати свою ситуацію. Наприклад, що передплату ненароком оформила дитина, і ви навіть не знали про її активний статус. Далі необхідно надати інформацію про свій обліковий запис Okko.

Як знову активувати ОККО

Якщо користувач знову вирішив дивитися фільми та серіали на Okko, то йому потрібно буде відкрити онлайн-кінотеатр на одному з доступних пристроїв і пройти авторизацію. Далі слід перейти в розділ «Підписки» і вибрати варіант. Оскільки всі дані про реквізити клієнта зберігаються навіть після скасування підписки, вводити цю інформацію не потрібно.