Як встановити Ютуб на комп'ютер або телефон

Anonim

Мабуть, кожна людина, яка живе в сучасному світі, знає про такий відеохостинг, як YouTube. Майданчик з'явився в 2005 році, але свою нинішню популярність вона почала набувати лише у 2010-ті роки. З кожним місяцем зростає аудиторія і, здається, що Ютуб не має конкурентів на терені сервісів для перегляду відеоконтенту.

Можливості YouTube

За час свого існування YouTube зазнав серйозних змін. Якщо на початку шляху майданчик був одним із сотень сервісів, куди користувачі можуть викладати відеоролики, то зараз Ютуб став серйознішим. З його допомогою свою популярність набирають молоді відеоблогери, які підписують перші рекламні контракти.

Серед основних функцій Ютьюба слід виділити такі:

  • перегляд відеороликів з усього світу;
  • можливість самостійно викладати відео та вести трансляції;
  • вбудований редактор роликів;
  • оформлення підписки на авторів;
  • спонсування каналів;
  • стрічка «Тренди», куди збираються найпопулярніші та найактуальніші відеоролики.

Незважаючи на те, що YouTube є безкоштовним сервісом, багатьом людям доводиться вносити плату за отримання додаткових функцій. У цьому випадку йдеться про відключення реклами та доступ до ексклюзивного контенту.

Як би там не було, Ютуб був і залишається практично ідеально зібраним майданчиком, який для багатьох людей замінив телевізор. На відміну від класичного телебачення, користувачі можуть дивитися відео в будь-який зручний момент, не прив'язуючи себе до розкладу.

А ще люди, які мають обліковий запис на Ютьюбі, можуть залишати коментарі під роликами, спілкуватися в чаті трансляції та оцінювати відео, які викладені на хостингу. Таким чином, YouTube є цілою соціальною мережею зі своїм підходом до спілкування.

Особливої ​​уваги заслуговує відеоплеєр YouTube. Він дозволяє вибирати якість ролика аж до 4К, прискорювати чи уповільнювати відтворення, а також активувати показ субтитрів. Причому в Ютьюбі працює функція автоматичного створення субтитрів для деяких найпопулярніших мов світу.

На жаль або на щастя, YouTube вважається майданчиком для молодого покоління. Якщо ви відкриєте вкладку «У тренеді», то з високою ймовірністю побачите ролики від підлітків і блогерів віком до 20 років. Але поступово ситуація змінюється. Зростає аудиторія, а люди старшого покоління відмовляються від класичного телебачення, роблячи вибір на користь Ютуба.

А ще ви можете ознайомитися з додатковими фішками Ютуб, подивившись наступний ролик.

Переваги та недоліки програми

Як і завжди, одними перевагами справа не обмежується. Нарівні з достоїнствами Ютьюб має кілька помітних недоліків. Їх також варто взяти до уваги, збираючись дивитися ролики через програму або офіційний сайт youtube.com.

Плюси та мінуси Колекція з мільйонів різних роликів Перегляд трансляцій офіційних телеканалів Широкі можливості спілкування всередині програми Безкоштовний доступ Можливість викладати та редагувати ролики, а також вести прямі трансляції Величезна кількість реклами, яка вимикається за додаткову плату Недосконалі алгоритми рекомендації роликів, через які блогерам складно набути популярності без додаткових фінансових вливань Жорстка цензура, що автоматично блокує ролики, які не відповідають правилам майданчика.

Виходить, що мінусів у Ютуба не так вже й мало. Пересічний користувач зверне увагу на 2 з них:

  • реклама;
  • цензура.

Перший цілком зрозумілий, адже YouTube – найбільший відеохостинг. Він просто не може жити без реклами, адже на ній тримається сервіс. А ось цензура – ​​це річ, навколо якої ходять запеклі суперечки.

Одні вважають, що на Ютубі є повна свобода слова, а інші люди обурюються після чергового блокування контенту. На YouTube не можна викладати відверті та жорстокі сцени, а також ролики, що містять експлуатацію дитячої праці. Причому справа найчастіше доходить до абсурду. Деякі зовні нешкідливі ролики блокуються без пояснення, тоді як інші продовжують набирати популярності навіть без позначки 18+.

Але навіть з такими значними недоліками Ютьюб не втрачає свою аудиторію, а тільки нарощує її. Це означає, що будь-яка людина, яка стежить за сучасними тенденціями, повинна обов'язково познайомитися з майданчиком та оцінити її широкий функціонал.

Як встановити YouTube

Щоб отримати доступ до контенту, розміщеного на майданчику, необхідно встановити офіційну програму. Причому процес виконання операції відрізнятиметься в залежності від пристрою. На комп'ютерах та смартфонах установка здійснюється по-різному. Докладніше розповімо про це далі.

На комп'ютер

Користувачам ПК та ноутбуків не потрібно дбати про встановлення програми Ютуба. Справа в тому, що його просто не існує. Але не варто думати, що це недолік цих пристроїв. Навпаки, відсутність необхідності встановлювати окрему програму плюс, завдяки якому мільйони людей дивляться YouTube на персональних комп'ютерах.

Щоб почати перегляд, знадобиться браузер. Це може бути будь-яка програма від Mozilla Firefox до Internet Explorer. Абсолютно не важливо, який браузер ви виберете, в будь-якому з них Ютьюб працюватиме без нарікань.

Відкривши браузер, переходимо на офіційний сайт відеохостингу, розташований за адресою youtube.com. Тут вас зустріне добірка рекомендованих відеороликів, а також функціонал, притаманний всім платформам, на яких є програма Ютуб.

Також ви можете скористатися функцією зручного пошуку або переглядом роликів з фіда «Підписки». Для завершення перегляду достатньо закрити вкладку з Ютубом або браузер повністю.

Доступ до всіх функцій YouTube, включаючи оформлення підписок та можливість викласти власний ролик, відкривається після проходження авторизації.

В той же час багато людей хочуть, щоб Ютуб на комп'ютері працював в рамках окремої програми.І хоча зробити це не можна, є чудовий спосіб, що дозволяє розмістити вікно YouTube на своєму робочому столі. Про те, як активувати подібну фішку, ви дізнаєтеся з наступного відео.

Установка на смартфон

На відміну від комп'ютера, смартфони та планшети потребують окремої установки програми YouTube. За промовчанням програма вже встановлена ​​на всіх пристроях, сертифікованих Google. Тобто по суті окремо ставити Ютьюб потрібно лише власникам Айфонов.

Для цього відкрийте App Store і введіть у пошуковому рядку запит «Ютуб» або «YouTube». Першим програмою висвітиться офіційний клієнт Ютьюба, навпроти якого потрібно натиснути кнопку «Завантажити». Після цього почнеться завантаження та автоматичне встановлення проги.

Всередині програма Ютьюб практично не відрізняється від версії, призначеної для Андроїд-пристроїв. Можна пройти авторизацію, подивитися будь-який відеоролик, поставити лайк або дизлайк.

Необхідність в окремій установці YouTube буде потрібна тим, хто видаляв системні програми з пам'яті Android. У такому разі потрібно відкрити Google Play і в пошуковому рядку вбити "Ютуб". Навпроти іконки з програмою необхідно натиснути кнопку «Встановити» та дочекатися завершення процесу.

Аналогічні програми

Неправильно вважати, що YouTube – це єдиний відеохостинг, що дозволяє дивитися ролики з усього світу. Так, це найпопулярніший сервіс у своєму роді. Але він має цілу низку конкурентів, зі списком яких ви можете познайомитися прямо зараз.

Назва Опис Кількість завантажень
Rutube LiST Сервіс, негласно названий російським аналогом YouTube. На зорі свого існування він справді конкурував з американським майданчиком на російському ринку. Але зараз на ньому практично ніхто не викладає ролики, а більшість контенту представлена ​​передачами ТНТ. Більше 5 мільйонів
Vimeo Видеохостинг, сильно нагадує Ютьюб. Тут будь-яка людина може викладати відео, а також оцінювати роботи інших авторів. Але, на відміну від YouTube, контент у Vimeo представлений короткими відео маловідомих блогерів. Більше 10 мільйонів
Dailymotion Ще одна альтернатива, більше за інших нагадує той самий Ютуб. Програма акуратно оформлена, але російська мова поки не підтримується. Більше 50 мільйонів
YouTube Vanced Це не самостійний відеосервіс, а досить гарна калька Ютьюб. Тут зібрані всі ролики, що є на класичному YouTube, а всі розширені функції на кшталт перегляду в режимі вікна або завантаження відео відкриваються без додаткової плати. Невідомо