Які смартфони ламаються частіше за інших

Anonim

Мобільні пристрої, які ламаються значно частіше, ніж інші. Крім цього, у статті буде розказано про те, які деталі частіше ламаються у смартфонах, а також про те, скільки може коштувати ремонт зламаного пристрою.

Які мобільні пристрої найчастіше відправляються в ремонтні майстерні

IPhone

Незважаючи на те, що абсолютно всі мобільні пристрої від компанії Apple можуть похвалитися неймовірно довгим терміном експлуатації, поломки все ж таки іноді трапляються.Кваліфіковані фахівці, які займаються ремонтом мобільних пристроїв, стверджують, що у смартфонах від Apple найчастіше ламається батарея та дисплейний модуль. Саме з цими поломками користувачі приходять у сервіс.

Як показала статистика, частіше за інших приносять у ремонт такі моделі мобільних пристроїв:

  • iPhone 6s;
  • iPhone;
  • IPhone SE.

Реже інших моделей на ремонт приносять такі модели:

  • iPhone 7 Plus;
  • IPhone XR.

Samsung

Гаджети, випущені цим брендом, користуються величезною популярністю серед користувачів. Однак, саме ці мобільні пристрої ламаються набагато частіше, ніж інші.Користувачі приносять девайси до ремонтних майстерень з поломками дисплея, корпусу, а також з поломками роз'єму для заряду телефону.

У більшості мобільних пристроїв від компанії Samsung є несправна основна плата.

Согласно статистиці, значно частіше за інші моделі мобільних пристроїв Samsung, на ремонт відносяться такі моделі:

  • Galaxy S6 EDGE;
  • Galaxy A5 (2018);
  • Galaxy A50;
  • Galaxy A30.

Не так часто на ремонт приносять такі мобільні пристрої:

  • Galaxy S10;
  • Galaxy A5;
  • Вся остання лінійка смартфонів Note.

Xiaomi, Redmi, Huawei та Honor

Практично половина користувачів мобільного девайсу від Xiaomi звертаються до сервісного центру.

Найчастіше проблема, з якою звернулася людина, полягає в наявності різних програмних проблем, через які девайс може почати глючити і гальмувати. Крім цього, користувачі також скаржаться на велику кількість проблем із заряджанням телефону, а також на проблеми з кнопками для регулювання гучності.

Статистика стверджує, що частіше за інші моделі в ремонтну майстерню відносяться такі моделі мобільних девайсів:

  • Redmi Note 8 Pro;
  • Redmi Note 7;
  • Honor 10i;
  • Honor 10 Lite.

Набагато рідше проблеми виникають із наступними моделями телефонів:

  • Mi Max 2/3;
  • Huawei Nova 5T;
  • Mi 9T;
  • Honor 8X.

За посиланням можна переглянути відео про телефони, які частіше ламаються:

З яких причин пристрої найчастіше приносяться в сервіс

Потрапляння рідини в девайс

Нерідко бувають ситуації, у яких телефон випадково потрапляє у воду. А якщо рідина потрапляє в корпус девайса, вона відразу починає окислювати всі контакти в ньому. Більше інших деталей у такій ситуації страждає материнська плата.

Необхідно зазначити, що користувач телефону не завжди може відразу визначити наявність будь-яких проблем у телефоні після потрапляння рідини. Як правило, поломки виявляються через кілька годин або днів.

Рекомендується відносити гаджет у сервіс у тому випадку, якщо він почне дуже сильно нагріватися. Також, не варто намагатися просушити телефон за допомогою фена, так як це тільки посилить ситуацію.

Механічні пошкодження

Не всі сучасні пристрої можуть похвалитися високим рівнем міцності. У зв'язку з цим у ремонт найчастіше ставляться пристрої саме з механічними пошкодженнями. Як правило, після механічних пошкоджень найбільше страждає саме корпус гаджета. Однак, бувають випадки, в яких починає гальмувати саме телефон, або, наприклад, може взагалі перестати вмикатися.

Поломки дисплея телефону

Нерідко в ремонт приносять гаджети з поламаними дисплеями. Поломка може полягати у просто розбитому екрані. Однак, якщо поломка серйозна, то на дисплеї можуть з'явитися різні смуги або він може перестати реагувати на дотики.

Поломка шлейфу

Шлейф у пристроях відіграють неймовірно важливу роль. Якщо в пристрій потрапить рідина або він впаде, то ці шлейфи можуть дуже сильно пошкодитися. Це призводить до таких збоїв, як різні глюки, відсутність зображення або постійне вимкнення.

Ушкодження в роз'ємах

Дуже часто в сервіс приносяться телефони саме з цим типом поломок. Як правило, це відбувається через неакуратне використання або наявність механічного пошкодження.

Поломки динаміків

Якщо в гаджеті зламався динамік, то користувач чутиме сторонні шуми, звук звучатиме нечітко і тихо, а іноді може взагалі пропадати. Подібна проблема виникає через тріщини на материнській платі.

Несправності в роботі процесора

Це також ще одна дуже часта причина, з якої гаджети приносять у майстерню. Виявляється ця поломка в тому, що в телефоні перестають працювати динаміки, кнопки, а також він може перезавантажуватися сам.

Також, за посиланням можна переглянути відео, в якому розповідається про часті поломки:

В яку суму може обійтися ремонт зламаного пристрою

Питання експерту Скільки може коштувати ремонт дисплея на iPhone?

Вартість ремонту повністю залежить від моделі. Як правило, вона стартує приблизно від 3000 рублів. Що робити, якщо не читається SIM-картка?

У такому випадку слід також звертатися до сервісного центру.