Як підключити Ютуб до телевізора

Anonim

Ютьюб – найпопулярніший відеохостинг на планеті. Для багатьох він повністю замінив класичне телебачення. Адже за допомогою YouTube людина може отримувати той самий контент, не обмежуючи себе часом, коли виходить передача. Адже на Ютубі можна дивитися відео будь-якої миті. Рівно тоді, коли є вільний час.

YouTube на телевізорі – навіщо потрібен

За статистикою найбільше переглядів YouTube здійснюється зі смартфонів.

Раз вже Ютуб є частковою або повною заміною на класичне телебачення, то навіщо дивитися відеохостинг на телевізорі.Таке питання, напевно, виникає в голові мільйонів людей. Але, як не дивно, YouTube на телевізорах також користується популярністю. І на те є кілька причин.

Перше і, мабуть, найголовніше – розмір екрану. Все-таки ні смартфон, ні планшет, ні ноутбук не можуть зрівнятися із телевізором по діагоналі дисплея. Дивитися відео на великому екрані значно комфортніше, ніж робити це на відносно маленькому дисплеї іншої електроніки.

Другий аргумент, який говорить на користь перегляду YouTube на телевізорі – наявність тих же опцій, що і на мобільних версіях відеохостингу. Користувач також має можливість оформляти підписки, стежити за оновленням власної стрічки та трендів усередині країни. А ще в Ютубі на телевізорі є всі необхідні налаштування для редагування облікового запису або викладання роликів на свій канал.

Єдиним недоліком перегляду Ютьюба через ТВ-приймач є відсутність мобільності.Якщо смартфон, планшет чи ноутбук завжди можна взяти із собою, то з телевізором подібну операцію не провернути. Втім, аналогічна доля чекає на власників персональних комп'ютерів, які намертво закріплені за джерелом живлення.

Як би там не було, недолік не позначається на зручності використання YouTube на телевізорі. Це чудовий спосіб перегляду контенту, якщо хочеться відчути всі деталі відео або фільму. Так що кожній людині варто придивитися до такого методу перегляду контенту, врахувавши його особливості.

На яких телевізорах можна дивитися Ютуб

Ще один мінус перегляду YouTube на телевізорі, який не був згаданий раніше, полягає в тому, що Ютьюб доступний далеко не на кожному пристрої. Адже для роботи Ютуба необхідне підключення до інтернету.

Тим не менш, підтримка YouTube є на всіх телевізорах, що працюють за технологією Smart TV. Вона має на увазі наявність власної операційної системи, а також інтерфейсів для підключення інтернету дротовим або бездротовим способом.

Причому не важливо, яка операційна система встановлена ​​на вашому телевізорі. Є підтримка Смарт ТВ – можете без проблем дивитися ролики на Ютубі.

Також немає жодних обмежень за марками ТВ-приймачів. Незалежно від того, чи стоїть у вас вдома брендовий Samsung або маловідомий телевізор від Polarline, ви все одно отримаєте можливість перегляду роликів на YouTube. Але знову ж таки, потрібно переконатися, що сам ТВ-приймач підтримує технологію Smart TV.

Як дивитися Ютуб на телевізорі

Дивитись YouTube на телевізорі практично так само легко, як і на більш компактному смартфоні. Достатньо відкрити однойменну програму через меню Смарт ТВ і скористатися пошуком, щоб знайти ролик, що цікавить.

Все керування здійснюється за допомогою пульта дистанційного керування, що йде в комплекті з телевізором. Після натискання на рядок пошуку перед користувачем відкривається віртуальна клавіатура. Для вибору потрібно літери навести на неї курсор і клікнути по клавіші «ОК». Звісно, ​​набирати текст у такий спосіб досить непросто. Але на те є телевізори з сенсорними екранами, що практично повністю вирішують проблему.

Як завантажити YouTube на телевізор

Зрозуміло, багатьох людей цікавить, як і де завантажувати Ютуб на свій телевізор. Але здебільшого додаткові дії навіть не потрібні. Справа в тому, що YouTube за умовчанням встановлений на більшості телевізорів із підтримкою Smart TV. Більше того, на пультах дистанційного керування подібних пристроїв є навіть кнопка швидкого виклику програми.

Але є й рідкісні випадки, коли людині не вдається знайти Ютуб на просторах меню свого телевізора. У цій ситуації рекомендується скористатися пошуком. А ще YouTube завжди можна завантажити через вбудований магазин програм. Необхідно відкрити його та в пошуковий рядок ввести назву відеохостингу. Далі буде запропоновано встановити програму на ТВ-приймач.

Якщо у вас не виходить знайти програму, або вона постійно пропадає, рекомендується подивитися відеоролик, в якому детально описана проблема і представлені способи її вирішення.

https://www.youtube.com/watch?v=SXBMEcLB9vA

Як дивитися Ютуб на телевізорі через смартфон або планшет

У перегляду Ютьюба на телевізорі є дуже суттєвий мінус. Користувачам дуже складно скористатися пошуком контенту, коли доводиться вручну набирати кожну букву з назви ролика.Звичайно, деякі моделі оснащені сенсорним екраном або хоча б голосовим помічником. Але все одно зручність пошуку не зрівняється з аналогічним процесом на смартфоні або планшеті.

Мобільні пристрої досі є головним джерелом трафіку для YouTube, тому їм приділяється значно більше уваги з боку розробників. Проте, за останні роки зазнала значних змін система взаємодії смартфонів/планшетів із телевізором. Наразі нікого не здивуєш можливістю вивести робочий стіл мобільного пристрою на екран ТВ-приймача. Але ще більше уваги заслуговує спеціальна функція YouTube для смартфонів і планшетів, що дозволяє виводити ролики на телевізор.

Щоб скористатися цією дуже корисною функцією, потрібно переконатися, що і телевізор, і планшет/смартфон підключені до однієї мережі Wi-Fi. Далі залишається справа за малим. Відкрийте програму YouTube на мобільному пристрої і виберіть потрібний ролик.У верхній частині сторінки перегляду з'явиться піктограма передачі зображення на телевізор.

Необхідно натиснути цю кнопку, після чого система запропонує вибрати один із доступних ТВ-приймачів. Клікніть по назві телевізора, після чого протягом декількох секунд ролик почне відтворюватися саме на старшому пристрої.

Цю функцію зараз використовує величезна кількість людей, адже вона помітно спрощує процес взаємодії з YouTube на телевізорі. Але часом вона дає збій. Особливо часто проблема виникає у людей, які мають дешеві телевізори на застарілих версіях Smart TV. Нові моделі середнього та флагманського цінових сегментів позбавлені подібних труднощів.

Як увійти до облікового запису Ютуб на телевізорі

Ні для кого не секрет, що для доступу до повного списку можливостей YouTube необхідно проходження авторизації. Вхід у персональний обліковий запис дозволяє людині керувати своїми підписками та переглядати власну добірку відеороликів, часто уникаючи функцію пошуку.

Але через технічні особливості ТВ-приймачів процес входу в акаунт для багатьох виявляється скрутним. Тому важливо розглянути це питання окремо, щоб ні в кого не виникло труднощів під час авторизації.

Отже, насамперед потрібно відкрити програму YouTube на телевізорі. У лівому нижньому кутку можна буде виявити іконку, яка відповідає за особистий профіль користувача. Саме туди і потрібно пересунути курсор, щоб ввести дані свого облікового запису.

Після натискання кнопки «Увійти» система запропонує кілька способів авторизації. Найпростіший – скористатися смартфоном, на якому вже було пройдено авторизацію в Ютубі. Але в той же час можна вручну ввести параметри облікового запису, включаючи адресу електронної пошти та пароль.

Як би там не було, вхід через смартфон/планшет здійснюється набагато швидше.Адже ми пам'ятаємо про складнощі введення символів на телевізорі. Тут не допоможе навіть голосовий помічник. Так що по можливості завжди використовуйте мобільний гаджет і дійте у суворій відповідності до інструкцій, що з'являються на екрані.

Телевізор розпочне пошук пристрою, що знаходиться поблизу (смартфон). Щоб пошук був виконаний коректно і максимально швидко, потрібно підключити обидва девайси до однієї мережі Wi-Fi. При успішному завершенні операції на смартфоні з'явиться повідомлення про те, що залишилося натиснути лише кнопку, що підтверджує на телевізорі. Тобто увійти до облікового запису.

При успішному поєднанні на екрані телевізора висвітиться модель смартфона. Це є свідченням того, що ТБ-приймачу вдалося коректно визначити девайс, на якому раніше використовувався Ютьюб.Залишиться лише видати дозволи через смартфон, тобто доступ до персональних даних. Далі розпочнеться процес входу, про успішне завершення якого користувач отримає повідомлення як на смартфоні, так і на телевізорі.

Одразу після входу будуть доступні персональні рекомендації користувача, а також фід «Підписки». Тепер ви можете без проблем дивитися ролики на своєму телевізорі, використовуючи обліковий запис YouTube. За необхідності обліковий запис завжди можна змінити за допомогою розділу Ютуб, розташованого в нижньому лівому куті інтерфейсу.

У випадку, якщо в процесі налаштування обладнання виникли будь-які проблеми, рекомендується звернутися за допомогою наступного відеоролика. У ньому докладно описаний весь процес входу в обліковий запис від початку і до кінця.

Як дивитись YouTube на телевізорі без Smart TV

Раніше ми говорили про те, що Ютуб можна дивитися тільки на телевізорах із підтримкою Smart TV.Так, це дійсно так, адже відсутність цієї функції свідчить про те, що ТБ-приймач не має підключення до інтернету. Здавалося б, власники старих телевізорів повинні забути про можливість дивитися YouTube на великому екрані, проте вихід є навіть у такому випадку.

Спосіб перегляду за відсутності Смарт ТБ є різні: від використання HDMI-кабелю для виведення зображення з екрана смартфона/планшета/ноутбука на телевізор до покупки ТБ-приставки. Саме другий варіант ми пропонуємо для використання.

Приставки за допомогою Смарт ТБ коштують 1-5 тисяч рублів. Це досить скромна сума, яка здатна повністю закрити потребу придбання телевізора за допомогою функції Smart TV. Обладнання базується на різних операційних системах. Але найчастіше це Android TV. Також власна пропозиція є у Apple та інших відомих компаній. Яку приставку вибрати вирішувати вам. Відштовхуйтеся від фінансових можливостей та брендових переваг.

Також важливо перевірити наявність модуля Wi-Fi у приставки, що купується. Оскільки найчастіше продавці-консультанти під виглядом розумних приставок продають клієнтам прості ТВ-тюнери без можливості підключитись до інтернету. Якщо вайфай є - можете не турбуватися.

Сама приставка підключається до джерела живлення. Ще один кабель (HDMI), що йде в комплекті, підключається до телевізора. Виконавши ці прості дії, залишиться відкрити меню ТВ-приймача та вибрати як тип підключення вхід HDMI.

Тепер ви опинитеся у владі інтерфейсу приставки. Він практично такий самий, як на будь-якому телевізорі з функцією Smart TV. Зазвичай Ютьюб вже встановлено за замовчуванням, але якщо його немає, можна скористатися встановленим магазином додатків, де відеохостинг обов'язково знайдеться.Далі залишиться увійти в обліковий запис і почати перегляд улюблених роликів.

Крім приставки існують і альтернативні пристрої для перегляду Ютуб на телевізорі без Smart TV. Це маленькі ТВ-бокси, які зовні нагадують USB флешки. Але підключаються такі гаджети не через USB, а через HDMI. З таким пристроєм ТВ-приймач отримує підтримку розумних функцій з Ютьюбом.

Але знову ж таки керувати представленим набором пристроїв не дуже зручно. Спочатку потрібно відкрити меню телевізора і як тип підключення вибрати HDMI, а потім покопатися в інтерфейсі ТВ-бокса, щоб знайти Ютуб.

Якщо на телевізорі не працює Ютуб

На жаль, далеко не завжди YouTube коректно працює на телевізорі. Основною причиною складнощів стає сире ПЗ і неправильні дії з боку користувача під час налаштування обладнання.Але будь-яку проблему можна вирішити, знайшовши відповідь на одне з найпопулярніших питань про перегляд Ютуба на ТВ-приймачі.

Питання експерту Що робити, якщо не вдається знайти програму Ютуб на телевізорі?

Якщо ви впевнені, що телевізор підтримує технологію Smart TV, то можливість зіткнутися подібною проблемою вкрай мала. Зазвичай вона проявляється лише в тому, що іконки програми немає на робочому столі операційної системи. Рекомендовано скористатися функцією пошуку або перевірити наявність YouTube через встановлений магазин програм. Чому не відкривається YouTube?

Головною вимогою перегляду контенту через Ютьюб є наявність з'єднання з інтернетом. Тобто насамперед потрібно перевірити, чи працює вайфай чи провідне підключення. Якщо проблема не вирішилася, рекомендується перевстановити програму YouTube і спробувати знову відкрити клієнт відеохостингу.Що робити, якщо YouTube на телевізорі не дозволяє пройти авторизацію через телефон?

Швидше за все, ваші пристрої підключені до різних мереж. Найчастіше телевізор має з'єднання з вайфаєм, тоді як телефон підключено до мобільного інтернету. Потрібно зробити так, щоб обидва аксесуари були підключені до однієї мережі Wi-Fi. Крім того, слід постійно стежити за станом з'єднання. Для цього не відходьте далеко від маршрутизатора. Чому не вдається вивести відео з телефону на телевізор?

Ця проблема може мати дві причини. Перша – несумісність обладнання. Наприклад, якщо на телефоні встановлено стару версію операційної системи (Андроїд 7 і раніше). Друга причина – підключення пристроїв до різних мереж. Тут, як і у випадку з попередньою проблемою, потрібно перевірити, чи справді девайси підключені до однієї мережі вайфай.