Бездротові навушники для телевізора

Anonim

Вік технологічного прогресу особливою популярністю користуються бездротові пристрої. У тому числі навушники. Причому такий аксесуар використовується далеко не лише для прослуховування музики, а й для перегляду фільмів. Адже надягаючи навушники, людина може повністю поринути у процес, не турбуючи при цьому оточуючих.

Які бувають бездротові навушники для телевізора

Як відомо, найкращим пристроєм для перегляду фільмів є телевізор. Але в комбінації з цим апаратом використання навушників для багатьох виглядає чимось екзотичним. Але подібне судження пов'язане виключно з провідними моделями, у той час як «вуха», що працюють бездротово, готові подарувати високий рівень комфорту.

Для ТВ-приймачів розроблено кілька видів бездротових навушників, які підключаються з використанням різних інтерфейсів:

  • радио;
  • інфрачервоний порт;
  • Bluetooth.

Кожен представлений тип аксесуарів має відмінні риси. Вони дозволяють потенційному покупцеві зробити правильний вибір на користь тієї чи іншої моделі. Тому важливо розібратися в тому, як працюють радіонашники, інфрачервоні та блютуз-вуха.

Радіонавушники

Коли мова заходить про бездротові навушники, середньостатистичний користувач навряд чи задумається про придбання радіогарнтири. Адже власники смартфонів звикли до того, що їхній аксесуар підключається по Bluetooth. Але у випадку з телевізором все зовсім інакше. І радіонавушники мають велику популярність у покупців.

Головною фішкою подібних пристроїв є підключення до телевізора через радіохвилі. І тут гостро постає питання про наявність FM-приймача на ТБ. Деякі моделі його позбавлені, чому пару двох апаратів здається неможливим. Але й тут користувач дуже помиляється, адже в комплекті з радіонавушниками, як правило, йде радіоблок, який підключається до ТВ-приймача через аудіовиход.

Користуючись радіонавушниками, людина отримує дуже вагому перевагу – дальність дії. За протоколом Dect можна досягти максимальної відстані 100 метрів. Інша справа, що коли ми дивимося телевізор, необхідність відходити далеко від екрана відпадає сама по собі.
Є у таких пристроїв і серйозний недолік, з яким знайомі практично всі люди, які слухають FM-радіо. У разі йдеться про чутливість до перешкод.Причому перешкодою для радіонавушників стають не стіни в будинку, а побутові прилади, що працюють, випромінюють радіохвилі. Але якщо завчасно подбати про їх відключення, ніщо не зможе зіпсувати перегляд ТБ через бездротові навушники такого типу.

З інфрачервоним сигналом зв'язку

Вперше інфрачервоні датчики стали поширені на ринку телевізорів. Адже пульт ДК здійснює управління ТВ-приймачем саме за допомогою ІЧ-порту, який стоїть на обох пристроях.

У нульові був дуже популярний обмін файлами між гаджетами за допомогою інфрачервоних датчиків, незважаючи на вкрай низьку швидкість. І тепер, коли мова заходить про бездротові телевізори, ми повинні врахувати кілька головних особливостей гарнітур, що працюють через ІЧ-порт:

  • вони дешевші за аналоги радіо та блютуз;
  • якість сигналу стабільніша, ніж за протоколом радіо;
  • дальність дії обмежена 5-7 метрами;
  • саму якість звуку складно назвати високою.

Таким чином, у нашому списку виявилося 2 переваги та 2 недоліки. Але всі мінуси, що стосуються інфрачервоних навушників, не дають себе знати при підключенні до телевізора. По-перше, ми рідко відходимо далеко від екрана під час перегляду ТБ. По-друге, якість звуку відіграє тут другорядну роль, на відміну від прослуховування музики.

Інфрачервоний датчик є в будь-якому телевізорі, але він використовується для контакту з пультом дистанційного керування. Тому в комплекті з ІЧ-навушниками завжди йде свій порт, який згодом підключається до ТВ-приймача.

З Bluetooth з'єднанням

Мабуть, це найпоширеніший і найпопулярніший вид навушників, що працює по бездроту. Єдиним недоліком блютуз гарнітур є відносно висока вартість. Але, як відомо, за якість треба платити. І тут з цим все гаразд.

Блютуз-навушники – найкращий засіб передачі звуку, якщо ми не говоримо про провідні моделі. Висока якість забезпечується підтримкою різних кодеків, включаючи AptX. А дальність дії залежить від версії Bluetooth як на гарнітурі, так і на телевізорі.

На жаль, далеко не всі ТВ-приймачі підтримують технологію «синього зуба». Але з цієї проблеми можна легко вийти, купивши додатково невеликий адаптер, який коштує кілька сотень рублів. Іноді такий блок уже йде в комплекті із гарнітурою. Втім, рекомендується заздалегідь уточнювати цей момент.

Основні характеристики навушників

Тип навушників – це далеко не єдиний критерій вибору. Також при покупці пристрою для перегляду ТБ через гарнітуру потрібно відштовхуватися від таких характеристик:

  • Частотний діапазон;
  • импеданс;
  • чувствительность;
  • КНИ;
  • автономность.

Пройдемося по кожному пункту. Отже, першим на черзі йде частотний діапазон. Він відповідає за можливість навушників максимально точно передавати звуки, включаючи музику та голоси. Чим ширший частотний діапазон, тим найкращим звучанням вас порадує гарнітура.

Импеданс є рівень опору сигналу на виході. Від нього безпосередньо залежить підсумкова гучність аксесуарів. Переважній більшості буде не важлива характеристика імпедансу, але у випадку, коли ви хочете поринути в те, що відбувається на екрані по максимуму, імпеданс теж слід врахувати при виборі.

Чутливість є найважливішою характеристикою тих, хто цінує чисте і детальне звучання. Цей показник повинен бути на максимумі, щоб у потоці звуку ви легко змогли виділити шелест листя, що капає воду та інші дрібні деталі.

КНИ – досить загадкова багатьох людей абревіатура, але розшифровується вона досить легко (коефіцієнт нелінійних спотворень). Як одразу стає ясно, КНІ безпосередньо впливає на якість звуку. Тож що нижчий коефіцієнт, то лучше.

Нарешті, автономність. Це та характеристика, яка актуальна виключно для бездротових навушників. Розробники часто вказують в характеристиках приладу тривалість його роботи від одного заряду, тому і ви не проходите повз цей показник.

Як вибрати бездротові навушники

Тепер ми підібралися до найголовнішого. Настав час відповісти на питання, як правильно вибрати бездротові навушники для телевізора? І тут будь-яка людина, яка прочитала попередній пункт матеріалу, зможе як мінімум визначити половину критеріїв.

Частотний діапазон, чутливість, імпеданс, автономність та КНІ – це все те, що буде вкрай важливо при виборі бездротової гарнітури. Але також слід врахувати й інші фактори:

  • Ціна;
  • бренд;
  • дизайн;
  • ергономічність.

Для більшості людей саме ціна стане каменем спотикання. Адже не всі готові викладати великі суми за аксесуар, що дозволяє чути звуки під час перегляду телевізора.

Бренд відіграватиме важливу роль, оскільки на ринку вдається зустріти купу маловідомих компаній, які випускають далеко не найякісніші продукти. Але бренд спричиняє і один недолік - націнка. Девайси відомих фірм будуть дорожчими, ніж «ноунейми».

Дизайн - суб'єктивна характеристика. Але і її не варто оминати. Адже гаджетом ви користуватиметеся досить часто. Якщо навушники не влаштовують вас зовні, то змащеним виявиться відчуття якості звучання.

І, звичайно ж, не забуваємо про ергономічність. Якщо у випадку з дизайном змащені відчуття від деталізації звуку виявлять себе тільки через відношення користувача до пристрою, то погана ергономічність дасть про себе знати з першого вдягання аксесуара і переслідуватиме надалі. Якщо навушники сидять незручно, ви не отримаєте задоволення від перегляду ТБ і прослуховування музичного супроводу. Крім того, велика ймовірність того, що носити подібні «вуха» буде вкрай незручно.

Рейтинг найкращих навушників для телевізора

У роздрібних мережах і особливо в інтернет-магазинах представлена ​​величезна кількість різних моделей бездротових навушників. Розібратися з усім модельним рядом досить складно необізнаному покупцю, а допомога від продавця-консультанта найчастіше виглядає черговим способом співробітника магазину нажитися на відвідувачі.

Тому ми зібрали для вас найкращі бездротові навушники для кожного типу пристроїв. Далі ви знайдете перевірені моделі формату радіо, ІЧ та блютуз, які встигли себе відмінно зарекомендувати.

Краще Bluetooth навушники для телевізора

Категорія блютуз-навушників є найширшою серед усіх типів бездротових аксесуарів. У цьому є як плюс у вигляді дуже крутих моделей, так і мінус в особі складності вибору з безлічі аксесуарів. Пропонуємо звернути увагу на гарнітури Bluetooth, представлені в рейтингу. Обов'язково ознайомтеся з їх особливостями, щоб розуміти, наскільки вони підходять саме для вас.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Sony WH-1000XM3 Найкраща, але в той же час досить дорога модель від відомого бренду. Має надширокий частотний діапазон і вбудований підсилювач. Від 20000 рублів ★★★★★
Sennheiser HD 350BT Недорога модель від відомого бренду, готова порадувати досить широким частотним діапазоном та неперевершеною тривалістю роботи. Від 5000 рублів ★★★★★
JBL T750BTNC Стильний бюджетний варіант із середньою якістю звучання та непоганою автономністю. Від 3500 рублів ★★★★★

Sony WH-1000XM3

Ця преміальна модель працює в частотному діапазоні від 4 до 40000 Гц, завдяки чому слухач може вловити кожну деталь. З чудовим імпедансом 47 Ом про спотворення можна відразу ж забути. І це незважаючи на підтримку не найактуальнішого Bluetooth 4.2.

Навушники важать 255 грамів і чудово сидять на голові. Заявлений час автономної роботи в 30 годин з легкістю можна перевершити, якщо вимкнути режим шумоподавлення, який не дуже потрібен у домашніх умовах.

Sennheiser HD 350BT

Бездротові навушники підтримують діапазон частот 18-22000 Гц. Це не найблискучіший показник, але для перегляду фільмів подібної АЧХ цілком достатньо, щоб отримати повне уявлення про те, що відбувається на екрані.

Рівень чутливості досягає 108 дБ, що дозволяє говорити про Sennheiser HD 350BT, як про дуже гучні навушники. При цьому вбудованого акумулятора на 310 мАч вистачить на майже 30 годин відтворення.

JBL T750BTNC

Ще одна брендова модель, орієнтована на молоду аудиторію. Характеристики не вражають уяву, оскільки підтримка частот тримається у діапазоні 20-20000 Гц, а импеданс вбирається у 32 Ом. Зате «вуха» відмінно сидять, мають стильний дизайн і здатні гарантувати покупцю до 22 годин відтворення.

Кращі радіонавушники

Як ми вже з'ясували раніше, радіонавушники працюють за іншим принципом. Спеціально у комплект виробник кладе радіопередавач, який підключається до телевізора через радіовихід. Представлені в рейтингу моделі зможуть порадувати ціною та якістю звучання.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Sennheiser RS ​​175 Преміальні «вуха», які приділяють більшість конкурентів за зручністю використання та частотним діапазоном. Від 11000 рублів ★★★★★
Sony Gold Wireless Headset Доступна модель для підключення по радіоканалу, яка має стильний дизайн, але при цьому важить 320 грамів. Від 5000 рублів ★★★★★
Philips SHC5100 Досить прості, але якісні навушники, здатні відмінно відтворювати не тільки високі, а й низькі частоти. Від 2000 рублів ★★★★★

Sennheiser RS ​​175

Висока ціна здається виправданою, коли дивишся на характеристики пристрою. Частотний діапазон 17-20000 Гц, гучність 106 дБ та 18 годин роботи. Але обов'язково слід враховувати, що живлення здійснюється через пару батарей ААА.

Sony Gold Wireless Headset

Досить важкі «вуха», які не поступаються дорогим конкурентам за характеристиками. Гарнітура діє на відстані до 10 метрів, має великий динамік (40 мм), але при цьому працює не більше 8 годин.

Philips SHC5100

Доступна модель, що працює в діапазоні 10-20000 Гц, має імпеданс 32 Ом і демонструє не найвищу гучність 100 дБ. Зате в плюс можна віднести низьку ціну і хорошу автономність на рівні 15 годин.

Найкращі навушники з ІЧ-сигналом

У цій категорії представлені найбюджетніші моделі, від яких не варто чекати серйозних звершень. Але свої гроші вони відпрацьовують на всі 100%, так що при виборі навушників з рейтингу ви точно не помилитеся.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Alpine SHS-N107 Бездротові навушники зі стереозвуком, що мають неймовірну популярність у покупців. Від 2500 рублів ★★★★★
Philips SHC1300 Найдешевші «вуха» в рейтингу, які при цьому радують широким частотним діапазоном і автономністю на 30 годин. Від 1000 рублів ★★★★★
Incar HP2-408 Зручна модель від маловідомого бренду, здатна здивувати покупців своїми характеристиками. Від 2100 рублів ★★★★★

Alpine SHS-N107

На жаль, виробник не вказує характеристики аксесуару на сайті. Але за відгуками покупців, у Alpine SHS-N107 немає конкурентів серед моделей, що використовують інфрачервоне підключення.

Philips SHC1300

Надбюджетні навушники, які підтримують частотний діапазон 18-20000 Гц. Це означає, що низи також будуть виражені без спотворень. А з ємним акумулятором Philips SHC1300 здатні видати 30 годин автономності.

Incar HP2-408

Ця модель ось-ось з'явиться у продажу. Поки відомо лише про передбачувану ціну, чутливість 60 дБ і низький коефіцієнт спотворень. Так що заявлений цінник у 2 тисячі рублів виглядає цілком адекватним.