WhatsApp перевірятиме повідомлення на обман

Anonim

У месенджері WhatsApp з'явилася нова корисна функція, яка дозволяє боротися з небажаними та спамними повідомленнями. Представник компанії повідомив, що тепер часто пересилаються або підозрілі повідомлення в месенджері будуть позначені подвійною стрілочкою.

Додаткова перевірка

В останні роки все частіше почала з'являтися інформація в інтернеті про зло акаунтів у соцмережах та месенджерах. Зіткнуться користувачі і зі спамною розсилкою від шахраїв.

Крім цього, користувачі зможуть перевіряти давно отримані повідомлення через Google. Поруч із усіма підозрілими листами з'явиться ярлик лупи. Щоб отримати вичерпну інформацію, потрібно просто натиснути на цей ярлик. Після цього буде надіслано запит до Google. Якщо повідомлення часто пересилалося або було помічено шахрайську схему, то користувач буде попереджений. Нова функція дозволить швидко перевіряти кореспонденцію і швидко розпізнавати розсилку шахраїв.

Опція доступна не всім

Нова опція доступна ще не всім користувачам. Спочатку ця функція з'явиться у жителів США, Бразилії та кількох країн Європи. Після цього поступово вона стане доступною жителям та інших країн. Очікується, що росіянам вона стане доступною вже найближчим часом.

Поширення дезінформації в WhatsApp є дуже серйозною проблемою для месенджера, якщо враховувати величезну аудиторію сервісу, яка на початку 2020 року була понад 2 млрд. осіб. Щоб трохи стримати поширення фейків, у квітні поточного року WhatsApp ввів обмеження на пересилання повідомлень, які позначені подвійною стрілкою - тепер зробити це можна буде лише один чат за раз.

На початку 2019 року розробники вже вводили обмеження на одночасне розсилання повідомлень, що пересилаються. Тоді кількість чатів було скорочено до п'яти.