Що таке Смарт ТВ у телевізорі та як ним користуватися

Anonim

Смарт ТВ… Ця система розпочала свою історію у 1997 році зі створенням компанією Microsoft MSN TV. Проте дебют у цій сфері був невдалим: тоді використовувалося dial-up з'єднання, яке могло забезпечити необхідну швидкість передачі. У двохтисячні роки був популярний пристрій Set Box TV, який підключався до телевізора і виглядав як невелика коробочка. SBT надавала доступ до кабельних або супутникових каналів. Смарт ТВ забезпечило бурхливий розвиток використання приставок для телевізора. Його важливою особливістю стало використання повноцінної операційної системи.

Що таке Смарт ТВ у телевізорі

Телевізійний приймач, оснащений Смарт ТВ, є платформою, яка перетворює цей пристрій на медіацентр. При цьому доступне підключення до Інтернету, використання різних програм. Якщо вдома є своя локальна мережа, телевізор отримує доступ в інтернет через роутер.

Смарт ТБ забезпечує додатковий функціонал, але на якість зображення та звуку воно не впливає. Ця система доступна на переважній більшості сучасних пристроїв.

Відмінності розумного телевізора від комп'ютера

Спочатку система Смарт ТБ була створена для того, щоб за допомогою телевізора можна було дивитися не лише передачі телеканалів. Поступово розвивалася, додаючи нові функції. Зараз такі системи можна порівняти з комп'ютерами, проте відмінності все ж таки залишилися.

Смарт ТБ в першу чергу призначена для перегляду відео. Інші функції, хоча їх багато, є додатковими. Комп'ютер використовує більш потужні апаратні та програмні можливості. Він продуктивніший, на ньому більше різних програм та відеоігор. Можливості роботи в інтернеті вищі порівняно з тими, що є у приставок.

Однак технічний прогрес поступово призводить до того, що відмінностей між ними стає дедалі менше. Приставки часто можна використовувати як комп'ютер, а на ноутбуках можна комфортно переглядати улюблені стрічки.

Переваги та можливості Смарт ТВ

Ті, хто використовує Смарт ТБ, можуть скористатися такими перевагами:

  1. Основною функцією залишилася можливість дивитися відео безпосередньо з Інтернету. Це значно розширює можливості для користувачів. Вони можуть скористатися контентом із сайтів YouTube, Netflix, Megogo, Tvigle та багатьох інших.
  2. Сучасні телевізори забезпечують високу якість зображення та звуку.
  3. Оскільки Смарт ТБ є повноцінною операційною системою, то на телевізорі можна користуватися різними програмами, запускати відеоігри та використовувати доступні програми для операційної системи цього виробника.
  4. Телевізор забезпечує можливість використання соцмереж, серфінгу в інтернеті.
  5. При роботі передбачено використання спеціального пульта, який надає можливості для гнучкого та зручного керування системою. Його влаштування та оформлення відрізняється у різних виробників, але забезпечують усі необхідні можливості у кожного з них. Зазвичай пульт роблять таким, щоб він міг працювати з будь-якою технікою цього виробника.
  6. Використання жестів або голосу для керування пристроєм. Для забезпечення цього застосовується спеціальна відеокамера та мікрофон. Вони впізнають команди, що подаються, і забезпечують їх виконання.
  7. Система забезпечує можливість зручного пошуку потрібних відеоматеріалів. Інтернет дає доступ до величезної кількості контенту. Для того, щоб знайти відповідне відео, іноді доводиться витратити багато часу. Тут організований зручний пошук, що дозволяє знайти потрібний контент, витративши мінімальний час. Для прискорення пошуку, зокрема, враховуються раніше зроблені пошукові запити клієнта.

У цьому відео розказано про те, що таке Смарт ТВ:

https://www.youtube.com/watch?v=PycxR8u_-M

Недоліки

Хоча використання Смарт ТБ має багато переваг, проте йому притаманні певні недоліки.

Щоб уникнути цього, необхідно скористатися можливостями перегляду через інтернет. При досить високій швидкості передачі даних можна отримати якісне зображення та звук. Якщо какал зв'язку слабкий, цього досягти не вийде.

Перегляд каналів може бути організований на безкоштовній або платній основі. В останньому випадку за перегляд доведеться платити додатково, що не всіх може влаштувати. Зазвичай у такому випадку онлайн кінотеатр дозволяє скористатися безкоштовним періодом, щоб оцінити якість, а потім приймати рішення про використання платної передплати.

Крім того, системі притаманні й інші недоліки:

  1. Ігри, що використовуються у представленій операційній системі, часто є застарілими. Це з тим, що розробники випускають новинки насамперед найпопулярніших систем. Як правило, портування на Смарт ТБ не розглядається як пріоритетне.
  2. Пульт для керування пристроєм іноді є незручним.
  3. Використані операційні системи можуть не працювати з популярними форматами відео.
  4. Хоча тут доступний інтернет, але використання браузера менш зручне, ніж комп'ютер. Зокрема, перегляд відео через нього організовано незручно.
  5. Висока чутливість до падіння якості сигналу. Якщо він погіршується. Це відразу стає видно за якістю показу.
  6. Висока вартість телевізійних приймачів, оснащених додатковими можливостями.

При використанні Скайпа на деяких моделях відсутня можливість використовувати відеокамеру. Тому багатьом управління здається менш зручним у порівнянні з комп'ютером.

Огляд функцій Смарт ТВ

  1. Користувачеві пропонується можливість дивитися фільми в чудовій якості. Навіть за безкоштовної передплати доступна HD якість. У платному варіанті воно більш високе.
  2. При виборі фільму можна скористатися пошуком. Це можна зробити, вказавши назву потрібної стрічки. Пошук організований таким чином, що пропонується рекомендації щодо перегляду фільмів цього режисера чи подібної тематики.Розширені можливості пошуку дозволяють всім членам сім'ї заздалегідь знайти та відібрати фільми для перегляду.
  3. Доступ до улюблених фільмів існує в будь-який зручний для клієнта час. Він може організувати перегляд улюблених передач тоді, коли це підходить. Якщо з якоїсь причини він не встигає на цікаве шоу або перегляд спортивного матчу, він може повернутися до його перегляду пізніше.
  4. Можна включати функцію запису для телепередач. У цьому випадку з ними можна буде ознайомитися згодом у зручний для користувача час.
  5. Іноземні фільми зазвичай можна бачити з субтитрами, у перекладі або мовою оригіналу. В останньому випадку можна ближче доторкнутися до культури цієї країни.
  6. Для дитини можна організувати перегляд мультфільмів згідно із запропонованим списком. Це не тільки принесе задоволення дитині, а й дозволить батькам краще контролювати її розвиток, вибирають для перегляду відповідні стрічки.
  7. Чудова якість зображення можна використовувати не тільки для перегляду фільмів, але і для серфінгу в інтернеті, читання книг, запуску програм. Можна, наприклад, таким чином надсилати електронну пошту, або розмовляти через Скайп.

Додатки для роботи.

Чим відрізняється Смарт ТВ на телевізорах різних виробників

На телевізійних приймачах різних виробників використовуються операційні системи, що забезпечують функціональність пристрою. Щоб забезпечити якість роботи, необхідно забезпечити наявність останньої версії. Оновлення телевізор може здійснювати через інтернет самостійно без комп'ютера або смартфона. Оновлення операційних систем відбуваються не рідше одного разу на рік.

Кожний виробник Смарт ТВ піклується про те, щоб клієнти могли скористатися перевагами його системи максимально. Для цього створюються сайти, де зосереджено все, що необхідно для її використання.

Використання розумних пристроїв допомагає використовувати їх для вирішення завдань. Для яких зазвичай потрібно займати комп'ютер. Наприклад, можна працювати на ньому або знайомитися з навчальними матеріалами. У великій сім'ї такий підхід дозволить більш рівномірно розподілити завантаження комп'ютера.

У цьому відео можна ознайомитися з особливостями різних приставок:

Samsung

Це південнокорейський виробник активно застосовує інноваційні технології. Деякі фахівці вважають операційну систему, що використовується ним, найбільш зручною і надійною. Компанія відома тим, що навіть у бюджетних варіантах пропонує деякі функції преміум рівня.

Мобільні гаджети можуть відігравати роль керуючого пульта для телевізора. Для цього на них необхідно встановити відповідний додаток. Програма SmartWorld призначена для пошуку в інтернеті, завантаження та встановлення програм, завантаження файлів.У системі доступний перегляд файлів більшості відеоформатів.

Додаток Smartsheet забезпечує виконання наступних функцій:

  1. Виконує автоматизоване управління робочими процесами.
  2. Проводить оптимізацію роботи операційної системи та використовуваних додатків.
  3. Організує роботу повідомлень.

Ця програма має простий і продуманий інтерфейс, дозволяючи за допомогою календаря встановлювати розклад для виконання своїх функцій.

Компанія Samsung піклується про збереження конфіденційних даних користувачів. Для цього в пристроях використовується технологія Face ID. При її використанні доступ до техніки надається лише після впізнання особи власника. При цьому виключена можливість того, що стороння людина зможе ознайомитися з конфіденційним листуванням електронною поштою або дізнатися про активність у соціальних мережах.

Можливості високоякісної техніки

Sony

Продукція цього виробника завоювала популярність високою якістю. У ній використовується операційна система Андроїд. Однак ця версія відрізняється від тієї, що застосовується на смартфонах. Для розширення функціональності можна завантажувати та встановлювати програми з Google Play. Зокрема, можна скористатися віджетами погоди, іграми.

До 2015 року використовувалася операційна система, яка не виділялася нічим особливим. Влітку цього року було розпочато використання спеціалізованої операційної системи Android TV. Вона дозволила забезпечити приставки цього виробника багатою функціональністю, дала можливість встановлювати велику кількість додатків.

Тут забезпечено високий рівень сумісності з іншими пристроями. В Android TV є вбудована можливість для підключення комп'ютерної мишки та клавіатури, що дозволяє працювати на Смарт ТВ майже так само, як на настільному комп'ютері.

Philips

Ця компанія у 2015 році перейшла на використання Android TV. Це дозволило користувачам користуватись усіма її можливостями. Тут використається технологія SmartShare. Вона забезпечує підключення до комп'ютера або смартфона за допомогою Wi-Fi. За допомогою цієї програми можна переглядати відео, збережені на цих пристроях.

Toshiba

У телевізорах цієї марки доступний перегляд відео найвищої якості. Вони використані фірмові процесори Toshiba. Для користувачів надаються хмарні послуги.

Надається можливість використання електронної телепрограми (EPG). Є можливість програвання відеофайлів, що містяться на підключених до домашньої мережі або до Інтернету пристроях. Для користувачів доступні фірмові соціальні сервіси, спеціальний браузер, адаптовані до цієї операційної системи.

LG

У цьому випадку використовується особлива версія Linux під назвою WebOS. Вона не тільки забезпечує роботу Смарт ТВ, а й дозволяє скористатися перевагами використання сенсорного екрану. Продукція цієї фірми відома якістю, надійністю та відносно доступними цінами. LG і Samsung вважаються лідерами на ринку приставок Смарт ТВ.

WebOS підтримує функції операційної системи, але є звичайним web-додатком. Його часто називають браузерною операційною системою. Користувачі відзначають зручність використання WebOS.

Розглянуту систему створила Palm у 2009 році. Вона була призначена для використання на планшетах цієї компанії. LG набула права на неї та почала використовувати у 2013 році. Перевагами WebOS є:

  1. Простота та продуманість інтерфейсу.
  2. Зручність пошуку контенту для перегляду.
  3. Можливість легко підключати інші пристрої.

У операційну систему включений помічник для тих, хто відчуває невпевненість у роботі з приставкою. Операційна система забезпечує високу швидкість роботи та багатозадачність. Наприклад, можна слухати музику та займатися серфінгом в інтернеті одночасно без будь-яких затримок. У WebOS вбудовано керування за допомогою голосових команд або жестів.

Як користуватися

Щоб скористатися перевагами Смарт ТБ, необхідно провести підключення до інтернету. У першому випадку кабель від провайдера безпосередньо підключають до телевізійної приставки. Якщо в будинку є роутер, підключення можна виконати до нього.

Wi-Fi можна використовувати за умови, що у приставці передбачений відповідний апаратний вузол. У такому випадку проводять бездротове підключення до роутера.

Якість одержуваного з інтернету зображення можна забезпечити лише за умови досить великої пропускної спроможності каналу зв'язку.Потрібно, щоб швидкість передачі даних була щонайменше 2 Мбіт на секунду. Ця вимога є мінімальною. Бажано, щоб цей параметр становив 10-20 Мбіт на секунду.

Процедура підключення на телевізорі набагато простіше, ніж та, яка використовується в цьому випадку на комп'ютері. Для цього необхідно за допомогою пульта керування відкрити налаштування, потім перейти в розділ «Мережа». Далі потрібно слідувати підказкам. Після цього доступ до мережі буде відкритий.

Використання Смарт-ТБ для перегляду звичайних телеканалів не вимагає обов'язкового підключення до Інтернету. Для цього достатньо використовувати сигнал, отриманий антеною. Однак у цьому випадку якість залежатиме від її характеристик антени. Без доступу до Інтернету можна переглядати відеофайли, збережені в приставці, комп'ютері або смартфоні. Проте слід враховувати, що приставка може працювати з певними типами файлов.

Питання експерту Що краще використовувати для перегляду відео: Смарт-ТБ або комп'ютер?

Смарт ТВ забезпечує якісніший перегляд фільмів. Чи можна використовувати приставку до телевізора замість комп'ютера?

У багатьох випадках це можливо. Чи вигідне придбання Смарт-ТБ для перегляду відео та телебачення?

Якщо хочеться переглядати їх на великому екрані і з високою якістю, їх варто використовувати.

Використання Смарт ТВ дає можливість комфортного перегляду фільмів, дозволяє організувати для себе та своєї сім'ї культурний простір. У деяких випадках використання цього пристрою дозволяє використовувати його аналогічно комп'ютеру або ноутбуку.