Чому не працює Ватсап на телефоні і що робити

Anonim

Месенджером WhatsApp користуються мільйони людей по всьому світу. І, враховуючи велику аудиторію надпопулярного месенджера, проблеми, що виникають у ході роботи, не виглядають рідкістю.

Чому не працює Ватсап на телефоні

Багато користувачів скаржаться на те, що на їх смартфоні Воцап не запускається або функціонує некоректно з постійними перебоями та вильотами. І перш ніж переходити до безпосереднього розгляду способів вирішення проблеми, потрібно розібратися, чому так сталося.

1. Проблеми зі зв'язком

Вотсап – це месенджер, який пропонує користувачам безкоштовне спілкування. На відміну від класичної телефонії, обмін повідомленнями та дзвінки виконуються тут через інтернет. Якщо з'єднання відсутнє або працює нестабільно, здійснити вхід до WhatsApp буде неможливо.

Проблема зі зв'язком відбувається з кількох причин:

  • не активовано інтернет на телефоні;
  • не сплачено чинний тариф;
  • не працює роутер або інше джерело з'єднання;
  • проблеми на лінії провайдера.

Всі ці причини необхідно взяти до уваги та розібратися з кожною з них. Але найчастіше увійти до Вотсапу не виходить просто через те, що на телефоні не включений інтернет. Щоб швидко усунути несправність, іконки мобільної мережі та Wi-Fi знаходяться на панелі швидкого доступу.

Також рекомендується перевірити наявність заборгованості за тарифом та зателефонувати оператору, щоб уточнити, чи не проводяться технічні заходи на лінії.

2. Проблеми з додатком

Переважна більшість проблем, пов'язаних з роботою Вотсапа, виникають через неполадки з інтернетом. Але чому тоді не запускається WhatsApp, якщо в браузері абсолютно спокійно завантажуються всі сторінки?

У цьому випадку слід звернути увагу на проблеми з функціонуванням самого додатка. Буває так, що розробники викочують нестабільну версію ПЗ, через що у деяких користувачів виникають складнощі з входом.

Особливо часто зі складнощами в роботі WhatsApp стикаються люди, які завантажували програму месенджера з неофіційних джерел. Коли людина йде на такий крок, вона повинна усвідомлювати, що тим самим вона наражає на небезпеку не тільки стабільність Вотсапа, а й власну безпеку.

Що робити, якщо не працює Ватсап на телефоні

Розібравшись із причинами виникнення проблеми, можна переходити до пошуку її вирішення. Але навіть у тому випадку, якщо визначити з точністю 100% винуватця неполадок не вдалося, усунути складнощі з роботою Вотсапа все одно можна.

Для цього рекомендується діяти за суворого дотримання всіх рекомендацій, які представлені в нашому матеріалі. Також слід діяти по порядку, не пропускаючи жодного з пунктів.

Перезапустіть програму

Не виключено, що проблема з входом – разове явище. Тому не варто вживати рішучих заходів, доки не будуть відпрацьовані найпростіші способи усунення несправності. Перший з них – перезапуск програми.

Вивантажте Воцап з оперативної пам'яті і спробуйте знову здійснити вхід.Як показує практика, повторний вхід здійснюється без будь-яких складнощів. Але водночас може статися й так, що проблему не буде вирішено. У такому випадку слід перейти до наступного пункту.

Очистіть кеш

WhatsApp, як і будь-яка інша програма, встановлена ​​на телефоні, має власний кеш. Сюди потрапляють часові файли. Наприклад, іконки контактів, а також фото та відео, якими обмінювалися користувачі.

У разі виникнення проблем із входом кеш необхідно очистити. Для цього дійте за інструкцією:

  1. Відкрийте телефон.
  2. Перейдіть до розділу «Додатки».
  3. Виберіть у запропонованому списку «Вотсап».
  4. Натисніть кнопку «Очистити кеш».

Тепер спробуйте заново запустити месенджер і перевірити його працездатність. Якщо не допомогло - рухаємося далі.

Обновіть Ватсап

Додаток WhatsApp постійно оновлюється. Приблизно 2-3 рази на місяць розробники випускають актуальну версію програми, де вирішують різні проблеми. Можна припустити, що вильоти або відсутність можливості входу пов'язані саме з випуском нестабільної версії ПЗ.

Тому відкрийте магазин додатків (Google Play або App Store) і знайдіть Вотсап будь-яким із найбільш зручних способів. Наприклад, через пошуковий рядок або список завантажених програм. Якщо на сторінці програми горить кнопка «Оновити», обов'язково натисніть її, щоб завантажити версію месенджера.

Також не зайвим буде перевстановити програму. Для цього видаліть його, а потім скачайте заново.

Перезавантажте телефон

Якщо ви дійшли до цього пункту матеріалу, то з високою ймовірністю можна заявити, що проблема полягає не в додатку, а в самому смартфоні. Для усунення складнощів із входом потрібно діяти від простого до складного. Тому спочатку рекомендується просто перезавантажити телефон.

Виконайте перезавантаження утримуванням кнопки живлення протягом кількох секунд. Далі повторіть операцію, щоб увімкнути девайс заново. Тепер перевірте ще раз працездатність WhatsApp. Можливо, проблема буде вирішена.

Перевірте та налаштуйте інтернет

Досить значну частину опису причин ми присвятили проблемам зі зв'язком. І це не дивно, адже Вотсап працює лише за підключення до інтернету. Так що не зайвим буде перевірити наявність неполадок, пов'язаних з інетом.

Перш за все потрібно перевірити, чи включена передача даних на вашому пристрої. Для цього опустіть шторку сповіщень та переконайтеся, що іконки Wi-Fi або мобільних даних активовані. Якщо це не так, увімкніть їх простим натисканням.

Далі відвідайте особистий кабінет свого мобільного оператора або провайдера інтернету, щоб перевірити наявність боргу по особовому рахунку. Якщо борг дійсно є, погасіть його.

Наступний етап – перевірка працездатності маршрутизатора, якщо для підключення до інтернету використовується Wi-Fi. Переконайтеся, що він увімкнений, і на ньому горять усі необхідні індикатори. Перепідключіть роутер або натисніть кнопку «Reset».

Не вдалося усунути проблему з інтернетом? Зателефонуйте до служби підтримки оператора або провайдера для уточнення обставин та отримання рекомендацій щодо усунення несправностей.

Налаштуйте WhatsApp

Якщо проблеми, пов'язані з месенджером, стосуються не входу, а, наприклад, неможливості відправити комусь повідомлення, важливо перевірити налаштування WhatsApp. Їх можна відкрити через головне меню програми.

Тут необхідно обов'язково перевірити, чи включена видимість медіа. Якщо ж проблеми стосуються інших аспектів роботи WhatsApp, рекомендується вийти зі свого облікового запису і зайти в нього заново. Не допомогло? Читайте наступний пункт.

Вимкніть VPN

Багато людей, відвідуючи інтернет, використовують VPN. Абревіатура є скороченням трьох слів Virtual Private Network, що в перекладі російською мовою означає віртуальну приватну мережу.

Говорячи простою мовою, VPN дозволяє здійснювати веб-серфінг не зі своєї IP-адреси, а з вигаданої, яка знаходиться в іншій країні. Фішка допомагає у випадках, коли користувачеві потрібно відкрити сайт, заблокований у його регіоні. Крім того, ВПН рятує людей, які сильно переживають щодо стеження за ними.

Незважаючи на всі переваги, у VPN є і мінуси. Буває так, що робота деяких сервісів та програм порушується, коли користувач включає віртуальну мережу. У зв'язку з цим рекомендується відключити опцію.

Вимкнути VPN можна двома способами. Вибір одного з них залежить від того, яким чином власник смартфона використовує віртуальну мережу. Якщо він увімкнув її через налаштування телефону, то деактивацію потрібно провести у відповідному пункті меню.

Якщо ж для отримання VPN завантажувався спеціальний додаток, потрібно натиснути кнопку відключення в конкретній програмі або видалити її. Після того, як ВПН буде деактивовано, спробуйте знову відкрити WhatsApp і перевірити його працездатність.

Якщо нічого не допомогло

Сьогодні ми розглянули багато способів, що дозволяють вирішити проблему з входом в WhatsApp. Але, напевно, після прочитання залишаться і ті, кому не вдалося повністю позбутися від неполадок. У такому разі радимо звернутися до рекомендації нашого експерта, який відповів на найпоширеніші запитання.

Запитання експерту Чому нічого не допомогло?

Відповісти на це питання досить складно. Але все-таки можна віднести сюди ще кілька причин, які спричинили виникнення неполадок у Воцапі. Наприклад, віруси або збій у роботі операційної системи смартфона. Також не виключено, що ваш девайс сильно застарів і більше не підтримує актуальну версію програми. Що ще можна зробити самостійно?

Якщо проблему вирішити досі не вдалося, доведеться скинути до заводських налаштувань. Виконання цієї операції призводить до видалення всіх файлів, які зберігаються у пам'яті смартфона. Тому рекомендується заздалегідь створити резервну копію даних. Куди звертатися, якщо проблема залишилася?

Щоб знайти проблему, зверніться до розробника програми або виробника смартфона. Знайти контакти служби підтримки Воцап можна на сторінці whatsapp.com/contact. За допомогою від виробника необхідно звертатися безпосередньо до нього через офіційний сайт чи соціальні мережі.