3 важливі правила

Anonim

На ринку телекомунікаційних послуг зараз велика конкуренція. Різні компанії великі та не дуже пропонують свої послуги, періодично запускаючи акції. Якщо ви знайшли пропозицію більш вигідну, ніж у вас зараз, то при переході до іншого провайдера необхідно офіційно розірвати договір зі старою компанією. Дуже важливо зробити це правильно, щоб надалі не виникло проблем. Розкажемо, які помилки найчастіше трапляються, при розірванні договору на інтернет або телебачення.

Договір обов'язково слід розірвати

Багато людей помилково вважають, що можна просто припинити вносити абонентську плату і договір буде розірвано автоматично. Насправді, все не так просто. Звичайно, якщо не платити за рахунками, то послугу вам відключать, але найімовірніше не відразу. Більшість компаній встановлюють для своїх клієнтів кредитний ліміт, тобто у вас можуть набігти борги за послугу, якою ви не користувалися, наївно вважаючи, що все й так відключиться.

Поверніть обладнання, взяте в оренду

Якщо ви користувалися власним модемом або роутером, то після розірвання договору більше нічого не потрібно робити. Слід просто дочекатися, коли послугу буде вимкнено. Але зовсім інакша справа, якщо ви брали обладнання в оренду або ж провайдер дав його в комплекті з послугами.

Погасіть борги

Якщо у вас є борги перед оператором, то перед розірванням договору їх необхідно погасити. Навіть якщо ви якийсь час не користувалися послугами і борг набіг, то його доведеться сплатити, бо він нікуди не подінеться. Якщо цього не зробити своєчасно, то пеня зростатиме, і розірвати договір ви не зможете. Згодом може набігти досить солідна сума.

Якщо ви все-таки вирішили відключити інтернет або телебачення, то робити це потрібно з розумом. У такому випадку можна уникнути проблем у майбутньому.