Як у Ватсапі поміняти номер телефону

Anonim

З різних причин може знадобитися зміна мобільного номера. Це може призвести до переведення на нього сервісів, які були прив'язані до старої SIM-картки. Творці популярного месенджера WhatsApp передбачили у ньому можливість швидкої заміни номера без особливих проблем.

Особливості зміни номера у WhatsApp на телефоні

Особливість зміни номера в WhatsApp полягає в тому, що віддалений телефон не бачитимуть люди, занесені в контакти телефонної книги. опиняться у вже оновленому списку, тому абонент зможе без проблем писати та дзвонити своїм друзям та знайомим.Створивши таку доступну та зручну опцію, автори істотного спростили використання сервісу.

Як підготуватися до зміни номера телефону в WhatsApp

Незалежно від того, через який пристрій використовується WhatsApp - Android або iOS, перейти на новий номер, не складе ніяких труднощів. Якщо правильно провести процедуру, користувач зможе зберегти всю наявну інформацію, накопичену в телефоні під час використання месенджера.

Які моменти слід врахувати при переході на новий номер телефону:

  • необхідно, щоб замінений номер був підтверджений у месенджері на мобільному пристрої, що використовується;
  • Якщо змінюється не тільки номер телефону, але й сам мобільний телефон, WhatsApp потрібно встановити заново і пройти в ньому авторизацію, використовуючи при цьому старий номер. Телефон, на який здійснюватиметься на перехід, має бути справді новим, тобто раніше не задіяним у авторизації месенджера.
  • зміна номера передбачає видалення облікового запису, прив'язаного до старого номера, тому контакти перестане відображати старий номер в адресній книзі, щоб цього уникнути, слід включити автоматичне повідомлення про зміни;
  • перед проведенням процедури, потрібно забезпечити можливість отримання SMS-повідомлень на новий мобільний телефон;
  • не слід використовувати процедуру зміни номера для тимчасового переходу на існуючий або новий обліковий запис у WhatsApp, найкращим варіантом буде залишити систему, після чого авторизуватися знову або пройти реєстрацію під новим акаунтом.

Якщо всі рекомендації були враховані, можна переходити до інструкції зі зміни номера, з урахуванням операційної системи телефону.

Як у Ватсапі поміняти номер телефону

Для реєстрації в месенджері, користувачеві достатньо ввести номер мобільного телефону та ввести код з отриманого SMS.Такий варіант авторизації досить популярний, але має один істотний недолік - якщо SIM-картка була втрачена або замінена на нову, увійти до облікового запису неможливо. Користувачам слід знати, як змінити номер телефону в WhatsApp.

Як змінити номер у Ватсап на Андроїді

Послідовність дій буде наступною:

  • Нова SIM-картка вставляється в телефон;
  • відкривається месенджер;
  • у верхньому правому кутку екрана, потрібно натиснути на три точки;
  • натиснути на рядок «налаштування» - розділ «аккаунт;

  • клацнути по кнопці «змінити номер»;

  • у верхньому полі вводиться старий номер, у нижньому полі - новий і натискається розділ «далі»;
  • натиснути на знак «повідомити контакти», вибравши тих, кого користувач бажає повідомити;
  • клацнути на «готово».

Як змінити телефон у Ватсапі на Айфоні

Як самостійно змінити номер телефону в WhatsApp на Айфоні:

  • увійти в месенджер і натиснути на розділ налаштувань, розташований у правому нижньому кутку;
  • клацнути на рядок «обліковий запис»;

  • зайти в розділ «змінити номер» та натиснути «далі»;
  • у полях, що з'явилися, ввести старий номер телефону, у другому - новий;

  • включити опцію «повідомити контакти», вибравши осіб, яких необхідно повідомити про зміну номера та натиснути «готово».

На десктопній версії Ватсап

Якщо для входу в месенджер використовується не тільки мобільний телефон, а й персональний комп'ютер, після заміни телефону потрібно буде зробити невеликий ряд дій.

Якщо на комп'ютері була відкрита сесія в WhatsApp, у процесі переходу на новий номер сеанс зупиниться, а клієнт для Windows буде деактивовано.

Як налаштувати повідомлення про зміну свого номера в Ватсап

У 2018 році месенджер WhatsApp оновився, завдяки чому з'явилася нова функція, яка припала до душі багатьом користувачам.При зміні номера можна просто та швидко сповістити потрібні контакти про це. Раніше повідомлення про зміну співрозмовник отримував тільки у випадку, якщо з ним був відкритий загальний чат.

Виконати резервне копіювання за допомогою Google Диска можна шляхом переходу в налаштування програми та знайти розділ «Налаштування» - ««Чати» - «Резервне копіювання чатів» - тут створюється резервна копія вручну або налаштовується автоматичний режим резервного копіювання . Коли WhatsApp перевстановиться або номер телефону активується на гаджеті, програма запропонує відновити чати, мультимедіа та інші дані з Google Диску.

Якщо немає можливості використовувати Google Drive, користувач має інший метод резервного копіювання даних:

  • відкрити меню налаштувань WhatsApp, натиснувши на пункт «Чати та дзвінки»;
  • знайти розділ «Резервне копіювання»;
  • якщо телефон має слот для картки пам'яті, то резервна копія чатів здійсниться на SD-карту;
  • пристрої, які мають лише вбудовану пам'ять, його слід підключити до комп'ютера, відкрити внутрішню пам'ять пристрою, перейти до папки WhatsApp / Database;
  • все створені копії, сортуються за датами створення, свіжі файли можна скопіювати;
  • після завантаження WhatsApp на новий пристрій, не слід його відразу запускати;
  • мобільний пристрій слід підключати до комп'ютера через USB, пройшовши до папки WhatsApp / Database, скопіювати файл резервної копії WhatsApp до цієї папки.

Після здійснення всіх маніпуляцій можна запускати WhatsApp на телефоні та підтвердити свій номер телефону. Користувач отримає сповіщення про те, що знайдено резервну копію. Потрібно натиснути «Відновити», і всі повідомлення та файли з'являться в телефоні.

Запитання експерту Чи зможуть дізнатися контакти, занесені до телефонної книги, при зміні номера в WhatsApp?

Система передбачає автоматичне інформування вибраних співрозмовників зі списку. Може знадобитися згода власника. Щоб його висловити, достатньо поставити галочку навпроти відповідного розділу. Потрібно це у зв'язку з чинною політикою анонімності розробника месенджера, підтримкою бажання користувача зберегти дані в таємниці. Якщо немає бажання сповіщати кожен контакт із телефонної книги, необхідно вибрати «Повідомити контакти» та продовжити налаштування. Усі збереження слід змінити, підтвердивши їх через введення пароля, який надійде на новий номер у вигляді SMS-повідомлення. Якщо активація не відбудеться, власник телефону повинен зробити її самостійно. Такий варіант підходить у тому випадку, якщо немає бажання продовжувати спілкування з певними людьми зі списку контактів. Як змінити номер телефону в WhatsApp?

"Користувачам WhatsApp доступне збереження облікового запису з усіма даними, змінюючи номер телефону.Усі дії потрібно здійснювати до підтвердження нової SIM-картки. Для цього використовується Змінити номер, автоматично вбудований у месенджер. За допомогою неї можна перенести всю інформацію щодо облікового запису та його персональних налаштувань, видалити старий профіль і повідомити контакти про зміни, що відбулися."