У телефоні з'явилася луна

Anonim

Кожен з нас стикався з ситуацією, коли під час розмови по телефону чується власна луна. Це може відбуватися з різних причин. Найчастіше йдеться про несправність телефону, але луна може бути ознакою прослуховування. Розглянемо всі причини та можливі шляхи вирішення.

Заводський брак

Це основна причина відлуння у бюджетних моделях телефонів. Щоб перевірити свій здогад, достатньо зателефонувати кільком абонентам. Якщо луна є в кожному випадку, то краще повернути телефон у магазин. Експерти говорять, що можна вимагати обміняти мобільний пристрій або відшкодувати витрати на відповідний ремонт.

Занадто високий рівень гучності

Варто звернути увагу на налаштування гучності мікрофона та динаміка. Якщо у абонента, якому ви телефонуєте, теж виставлені максимальні налаштування, то в трубці буде чути відлуння. Щоб переконатися в цьому, достатньо зателефонувати кільком абонентам, поступово змінюючи налаштування гучності.

Жучок

Відлуння в трубці може давати і жучок для прослуховування, встановлений на мобільний пристрій. Якщо ви підозрюєте, що за вами стежать, слід віднести телефон до сервісного центру, де підтвердять або спростують вашу здогад.

Зламаний динамік

У цьому випадку динамік не обов'язково перестане видавати будь-які звуки. Найчастіше просто виникають перешкоди як луна. У такому випадку рекомендується звернутися до сервісного центру, особливо якщо телефон ще на гарантії. Також можна звернутися до будь-якої ремонтної майстерні, де майстер швидко полагодить або замінить динамік.

Негерметичний корпус

Якщо смартфон виконаний неякісно або власник його багато разів упускав, то може виникнути розгерметизація, яка створює ефект луни. У такому випадку варто також звернутися до сервісного центру. Майстер може запропонувати замінити корпус, але в деяких випадках краще відразу купити новий смартфон.

Близьке розташування вишок зв'язку

Це може бути пов'язане і з особливостями роботи оператора. так якщо мобільні вишки розташовані надто близько один від одного, то вони просто перебивають один одного, за рахунок чого з'являється відлуння. І тут можна спробувати зробити кілька дзвінків з іншого району. Якщо шуму в трубці немає, значить, справа саме у вежах.

Інші причини та їх вирішення

  • Перевіритися, що на іншому кінці співрозмовник не говорить по гучному зв'язку.
  • Зняти чохол з телефону та поговорити без чохла, можливо проблема в цьому.
  • Зменшити звук на своєму смартфоні.
  • Уточнити в оператора - можуть проводитися техработы.