«Аналіз аудиторії» від Білайна: як підключити та користуватися

Anonim

Структурний підрозділ ПАТ «ВимпелКом» Білайн Бізнес відкрив безкоштовний доступ до унікального сервісу експрес-аналітики «Аналіз аудиторії». Скористатися цим маркетинговим інструментом можуть усі охочі, у тому числі й абоненти інших мобільних операторів.

Аналітика допоможе залучити нових клієнтів

Для аналізу аудиторії використовуються великі дані, штучний інтелект та технології машинного навчання. Отримана в результаті обробки даних аналітика допоможе залучити нових клієнтів, наростити продажі та помітно заощадити на просуванні своїх товарів та послуг.Допоможе такий сервіс знизити і відтік клієнтів.

Завдяки сервісу дослідження можна провести всього за пару хвилин. Спочатку необхідно пройти авторизацію в особистому кабінеті на сайті компанії. Далі потрібно завантажити у форму список телефонних номерів клієнтів, у якому не менше 300 номерів належить абонентам Білайн.

Звіт включає графіки, побудовані на основі знеособлених даних користувачів. Тут враховуються доходи, інтереси, активність в інтернеті, соціальні та навіть демографічні характеристики. Формується така звітність тільки на підставі номерів абонентів Білайн, хоча у наданому списку можуть бути номери та клієнтів інших операторів.

Які завдання вирішує аналіз аудиторії

Сервіс профілює дані власників телефонних номерів за 16 параметрами. Це допомагає глибше зрозуміти своїх клієнтів чи оновити маркетингову стратегію. У цілому нині сервіс вирішує такі задачи:

  • Визначає найефективніші рекламні канали. Ви можете зрозуміти, як краще спілкуватися з клієнтами. По телефону, через соціальні мережі чи месенджери. Це дозволить зробити рекламу більш ефективною;
  • Дозволяє вдосконалити асортимент продукції. На основі даних можна зрозуміти, хто активніше користується послугами вашої компанії і на цій підставі включити в асортимент нові товари;
  • Правильно проводити акції. За підсумками аналізу можна дізнатися, які акції більше зацікавлять клієнтів. Також можна зрозуміти, чим їх краще мотивувати – подарунками чи знижками.