Як зламати телефон Андроїд

Anonim

Існує чимало способів, що дозволяють обійти блокування екрана телефону і зламати Андроїд всього парою натискань по екрану. Якщо ви хочете убезпечити свої особисті дані або часто забуваєте пароль від власного пристрою, то наступна інформація безперечно для вас.

Важливі попередження перед спробою злому

Перш за все, варто зазначити, що злом чужого телефону – це кримінальний злочин. його третім особам, за такі дії передбачено жорстку відповідальність, до позбавлення волі, строком на 5 років.Так що ми настійно рекомендуємо вам використовувати всі нижчеописані методики тільки в навчальних цілях або для того, щоб розблокувати свій власний телефон, якщо пароль забув.

Також пам'ятайте, що не існує жодних програм, які дозволяють розблокувати екран одним лише натисканням. Як правило, такі утиліти розробляються з однією метою – викрасти дані довірливих користувачів. Отже, ми настійно не рекомендуємо завантажувати програми, які не згадані в цій статті. Особливо це стосується тих утиліт, які розміщені на сумнівних сайтах та форумах. Пам'ятайте, що безпека ваших особистих даних знаходиться тільки у ваших руках.

Як зламати пароль на Андроїді

Існує щонайменше 8 загальнодоступних способів, які дозволяють зламати телефон на базі операційної системи «Андроїд». Кожен з них підійде для певної ситуації, а деякі здадуться недосвідченим користувачам надто складними, щоб приділяти увагу.Тим не менш, у наступних розділах ви знайдете докладний опис кожного методу, а також його перевагу перед іншими способами.

Через Google-аккаунт

Цей спосіб актуально використовувати лише в тому випадку, якщо ви пам'ятаєте логін і пароль від свого облікового запису Google, однак пін-код або графічний ключ від розблокування екрана був забутий. Ось алгоритм дій, який необхідно слідувати в цьому випадку:

  1. Використовуємо кілька спроб, щоб ввести пароль або графічний ключ (від 5 до 10). Після цього система зазвичай блокує можливість введення пароля кілька хвилин. Не варто лякатися попереджень про те, що телефон буде заблоковано.
  2. Повторюємо процедуру через зазначений проміжок часу. Після цього процес введення пароля або графічного ключа буде заблокований на 1-2 години, однак користувачеві дасть можливість відновити ключ за допомогою облікового запису в Google.
  3. Вводимо особисті дані від облікового запису, після чого система відновить доступ до апарата і скине графічний ключ або пароль, який стояв на розблокуванні екрана. Заходимо в налаштування телефону і вводимо новий пін-код, цього разу записавши його десь на папері.

Скидання пароля

У кожного смартфона є режим Recovery – набір системних налаштувань, про які звичайний користувач знати не повинен. Якщо вас не хвилює збереження будь-яких даних на телефоні, можете сміливо викликати дане меню, дотримуючись інструкцій:

  1. Вимикаємо телефон.
  2. Натискаємо одночасно кнопку включення та регулятора гучності (вгору або вниз).
  3. Переходимо в меню Recovery і заходимо у вкладку wipe data/factory reset.
  4. Підтверджуємо бажання повернутися до заводських налаштувань.

Після цього смартфон зробить резервне відновлення системи та скине всі налаштування до рівня заводських. Простіше кажучи, у вас в руках виявиться смартфон у тому вигляді, в якому ви купували його в магазині. Усі особисті дані будуть видалені, а необхідність введення пароля зникне.

Дзвінок на пристрій

Вхідний дзвінок також може розблокувати захист деяких смартфонів. Суть способу не відрізняється особливою складністю, тому з нею зможе впоратися кожен. Однак метод не дає 100% гарантії, оскільки на нових моделях смартфонів стоїть більш просунутий захист від злому. Ось короткий опис цього принципу:

  1. Самостоятельно телефонуємо на телефон або чекаємо що входить від друга.
  2. Приймаємо дзвінок, після чого на якийсь час отримуємо доступ до файлів.
  3. Не завершуючи виклику, переходимо в налаштування приватності та відключаємо екран розблокування.

Розряджена батарея

Обійти захист мобільного телефону також можна в тому випадку, якщо рівень заряду батареї мінімальний (знаходиться нижче показника в 15%). Метод схожий з попереднім, проте для цього не доведеться мати додатковий телефон, щоб зробити виклик. Ось невелика інструкція:

  1. Чекаємо, коли рівень заряду батареї впаде нижче 15%.
  2. Отримуємо повідомлення про те, що енергії мало і телефон скоро відключиться.
  3. Не натискаючи «Добре», відкриваємо верхній дисплей і затискаємо палець на будь-якій кнопці.
  4. Відкриється режим налаштування, звідки можна потрапити до розділу «Захист» та вимкнути дисплей.

Так само як і у випадку з вхідним викликом, цей спосіб вдасться здійснити лише в тому випадку, якщо ви власник старої моделі смартфона. Більшість розробників сучасних девайсів знають про ці недоліки і намагаються їх виправити.

Сервісний центр

Якщо заблокований мобільний пристрій знаходиться під гарантією виробника, зняти захист можна в сервісному центрі. Тамтешні співробітники мають доступ до бази даних смартфона, так що вони зможуть відключити блокування без втрати особистих даних. Однак враховуйте, що якщо термін гарантійного обслуговування минув, за роботу співробітника доведеться заплатити від 500 до 1000 рублів.

Незважаючи на те, що цей спосіб є одним з найефективніших і найдієвіших, не забувайте про те, що він пов'язаний з передачею телефону третій особі. Так, співробітники сервісних центрів підписують договір про нерозголошення особистих даних клієнтів.Однак все ж таки не варто залишати свій пристрій без нагляду, якщо на ньому є пікантна або конфіденційна інформація.

Також не забувайте, що завжди є ризик нарватися на безтурботного ремонтника, який не зможе розблокувати смартфон, після чого буде змушений зробити відкат системи та видалення всіх даних. Тому особисто ми рекомендуємо звертатися до сервісного центру лише в крайньому випадку, навіть якщо у вас є гарантія на обслуговування.

Приховані програми

Тепер трохи про наболіле. Скільки людей примудрилися попрощатися зі своїми сторінками від соціальних мереж або паролями від електронних гаманців просто тому, що встановили програму сумнівної якості, а всередині виявився «троян». Щоб не стати жертвою хакерів, ми не рекомендуємо завантажувати будь-які інші утиліти для злому Android, крім перелічених нижче:

Screen Lock Bypass Pro

Screen off and Lock

Touch Lock

Дані утиліти працюють за тим самим принципом – деактивують код блокування в момент створення скріншота з екрана. Крім цього, програми також здаються цікавими тим користувачам, хто хоче забезпечити додатковий захист для даних на смартфоні. Однак пам'ятайте, що ці програми потрібно завантажувати з перевірених ресурсів, наприклад, Google Play.

Скидання заводських налаштувань

Цей метод часто плутають з перепрошивкою (спосіб з використанням Recovery), проте на відміну від нього, скидання заводських налаштувань не видаляє встановлені програми, програми та збережені файли, а лише очищає кеш, щоб налагодити роботу системи. Для реалізації задуманого доведеться завантажити на довірений комп'ютер файли по оновленню системи з офіційного сайту розробника, після чого підключитися до ПК через USB та завантажити їх до кореневої папки з операційною системою.

Як тільки користувач встановить старішу версію операційної системи, відбудеться очищення кеша, а також скидання всіх налаштувань, які були встановлені користувачем. Взагалі такий спосіб використовується для відкату ОС, проте також стане в нагоді і для злому. Єдина проблема – складність методу. Потрібно знати не тільки те, яка версія Android підтримується на вашому смартфоні, але і куди саме слід встановлювати файли.

Видалення файлів ключа

Ще один цікавий спосіб розблокувати смартфон - це видалення файлів ключа. Однак такий спосіб є найскладнішим з усіх перерахованих вище, оскільки вимагає від користувача певних знань у пристрої програм. Хоча сам принцип досить простий – потрібно просто знайти файл, який відповідає за збереження графічного ключа або пін-коду, після чого видалити його та телефон поверне свій стандартний пароль у вигляді чотирьох нулів.

В іншому випадку телефон може просто не запуститися, після чого доведеться нести його в сервісний центр для перепрошивки. Однак якщо ви досвідчений користувач, а решта методик вам не підійшли - можете використовувати цю.

Вимкнення блокування через комп'ютер

Напевно, багато хто з вас чув про те, що розблокувати телефон можна за допомогою персонального комп'ютера, проте навряд чи хтось із користувачів ставив питання – як саме. Насправді ПК є лише інструментом для досягнення мети, а спосіб розблокування використовується один із тих, які були описані раніше. Ось кілька прикладів:

  1. Використовувати ПК для того, щоб знайти файли ключа та видалити їх.
  2. Завантажити на комп'ютер програму-розблокувальник і використовувати її.
  3. Внести зміни до операційної системи та відновити її резервною копією.

Можна спробувати скинути налаштування через комп'ютер, попередньо завантаживши програму Android System Development Kit на сайті розробників.

Після завантаження файлу слідує:

  • На смартфоні увімкнути режим USB Debugging: «Налаштування» – «Для розробників» – «USB налаштування» або «Налаштування» – «Загальні» – «Про телефон» – «Загальні» – «Інформаційні програми» .
  • Поставити галочки на інструменти для пристрою на ПК та підключити його через порт USB.
  • Відкрити командний рядок і прописати в ньому «C:\Users\Ім'я користувача\AppData\Local\Android\Android-SDK\платформні інструменти
  • Ввести ADB перезавантаження в recovery.
  • Дочекатися перезапуску системи.

Після цього можна ввести новий пароль та отримати доступ до налаштувань меню.

Як зламати ігри на Андроїд

Ні для кого не секрет, що сучасні ігри на Android розробляються таким чином, щоб користувач мав можливість вкласти в гру реальні гроші. За це гравець зазвичай отримує нехилі бонуси: внутрішньоігрову валюту, унікальні предмети екіпірування, прискорення прокачування та інші «плюшки». Однак зовсім не обов'язково за все це платити, коли можна просто зламати гру та отримати все, що душа забажає. Робиться це за допомогою спеціальної програми за наступною інструкцією:

  1. Скачуємо Root Exploer – файловий менеджер для злому ігор.
  2. Вибираємо в програмі значення, яке зміниться в грі (наприклад, золото).
  3. Натискаємо кнопку Value та зберігаємо файл у директорії з грою (папка Data).

Після цього можна насолодитися всіма перевагами злому. Для того, хто колись користувався «Артманією», додати собі ресурсів або відкрити унікальні речі в грі не складе величезних труднощів, оскільки ці програми хоч і розроблялися на різні пристрої (ПК і смартфон), вони мають схожий принцип дії.

Як зламати Wi-Fi на Android

Хто з користувачів смартфонами не хотів би користуватися бездротовим інтернетом і не платити за нього? З програмою WPS Connect це стало можливим. Досить просто слідувати певному алгоритму і все вийде:

  1. Скачуємо програму WPS Connect.
  2. Запускаємо нову встановлену програму.
  3. Шукаємо точку з запароленим Wi-Fi.
  4. Вибираємо зі списку мережу із зеленим індикатором.
  5. Підключаємося до Wi-Fi.

Однак не варто обманювати себе хибними надіями і думати, що тепер ви зможете зламати будь-яку Wi-Fi-мережу. Програма працює тільки з роутерами, які мають тип підключення WPS. Практика показує, що більшість того списку, який буде висвічуватися в додатку, матиме червоний індикатор (тип підключення WPA або WPA-2).Однак якщо вам пощастить, і ви знайдете крапку зі старим роутером, то її злом не принесе проблем.

Як розблокувати пам'ять телефону

Блокування пам'яті смартфона може відбуватися з різних причин, тому спосіб вирішення проблеми змінюватиметься в залежності від того, чому це сталося. Ось кілька прикладів та їх шляхи розв'язання:

  • Якщо пам'ять заблокувалася через неправильне введення PIN-коду 3 рази поспіль. У цьому випадку достатньо використовувати PUK-код (дається 10 спроб), відшукати який можна на шматочку пластику, на який була прикріплена SIM-картка.
  • У деяких випадках блокування проводиться після завантаження програми або гри з вірусом. Тоді необхідно підключити телефон за допомогою USB до ПК і просканувати вміст папок на наявність вірусів, після чого позбавитися шкідливого програмного коду.
  • Щоб розблокувати пам'ять флешки телефону, достатньо також ввести спеціальний пароль, який зазначено на упаковці. Але хто зберігає вдома всякі папірці, правда? Якщо ви думаєте так само, спробуйте ввести такі значення: 0000, 1111, 1122, 1234.

Як бачите, блокування пам'яті – це також не вирок. У більшості випадків досить просто зрозуміти, чому сталася така ситуація, після чого вирішити проблему одним з вищезазначених способів не складе труднощів.

Як убезпечити себе від злому

Наприкінці нашої статті давайте поговоримо про те, як можна убезпечити свої особисті дані від злому та передачі їх третім особам. Адже ні для кого не секрет, що в XXI столітті можна дізнатися про людину практично все, якщо в твоїх руках його смартфон. Якщо ви не хочете стати жертвою злому, то просто дотримуйтесь наведених нижче рекомендацій:

  1. Встановлюйте тільки надійні паролі.
  2. Використовуйте додаткові програми для блокування екрана.
  3. Завантажуйте програми та ігри тільки з перевірених джерел.
  4. Перевіряйте будь-який файл перед завантаженням антивірусною програмою.
  5. Регулярно оновлюйте операційну систему.
  6. Не залишайте у списку довірених комп'ютерів робочий ноутбук або ПК знайомого
  7. Не забувайте час від часу змінювати пароль.
  8. Не залишайте свій телефон у громадських місцях.
  9. Не підключайтеся до сумнівних Wi-Fi-мереж.

Само собою, для досвідченого хакера не важко зламати ваш телефон, навіть якщо ви будете дотримуватися всіх вищеописаних рекомендацій, зате ламеру доведеться добряче повозитися. Крім того, намагайтеся все-таки не зберігати на телефоні інформацію, яку можна використовувати проти вас.

Це були основні способи злому смартфона. Ми дуже сподіваємося, що ви не будете використовувати отриману інформацію з корисливою метою, а вивчили її лише для того, щоб убезпечити себе. В іншому випадку нагадуємо: злом чужих смартфонів – це злочин, який може бути кримінально караним.