Як очистити Ютуб на телефоні

Anonim

Видеохостингом YouTube користуються мільйони людей по всьому світу. Це найкращий майданчик для розміщення своїх роликів, а також для знайомства з роботами інших авторів. Додаток Ютуба для смартфонів має величезну кількість корисних функцій, які дозволяють швидко знайти відео, що цікавить.

Як переглянути історію на Ютуб на телефоні

Наприклад, ви нещодавно подивилися забавний ролик, а за кілька днів вирішили показати його друзям. У подібній ситуації у багатьох людей може виникнути проблема пошуку відео. Особливо якщо не вдалося запам'ятати назву ролика.Але з допомогою функції збереження історії переглядів така проблема виникне. Адже ви завжди зможете швидко знайти цей ролик.

Людині, яка хоче відкрити перегляди, для початку потрібно запустити програму YouTube. Пройшовши авторизацію, він побачить кілька вкладок у нижній частині екрана. У цьому випадку нас цікавить пункт «Бібліотека».

Після натискання кнопки перед нами відкривається меню з переглянутими та збереженими відео. Вгорі буде показано кілька роликів, які відтворювалися через поточний обліковий запис останній раз. Часом тут важко знайти цей відеоролик, тому клацаємо по заголовку «Історія».

Нарешті, перед нами відкривається сторінка з перерахуванням усіх роликів, переглянутих за останній час. Для кожного відео тут присвоєно назву, а також картинку-анонс, щоб ви легко могли визначити той самий запис

Якщо у вас немає часу перегортати всі вказані ролики, можна зробити більш раціонально. Наприклад, якщо ви принаймні приблизно пам'ятаєте назву відео або одне-два слова з його заголовка, пропонується скористатися функцією пошуку.

Користувачеві достатньо тапнути на пошуковий рядок, а також почати вводити назву ролика. Після цього результати пошуку автоматично виводитимуться на екран.

Як очистити історію переглядів

Корисна функція Ютуба, що зберігає в окремій вкладці всі ролики, які переглядав господар пристрою, іноді грає і у зворотний бік. Так, деякі люди не хочуть, щоб стороння людина могла ознайомитися з персональними уподобаннями, чи то друг, чи просто знайома.

Для подібних ситуацій відеохостинг передбачає можливість одним натисканням видалити перегляди. Операція виконується в такий спосіб:

  1. Открываем Ютуб.
  2. Переходимо у свій профіль.
  3. Вибираємо розділ налаштувань.
  4. Тапаємо по заголовку «Історія та конфіденційність».
  5. Натискаємо кнопку «Очистити історію перегляду».

Моментально вся зайва інформація зникне з вашого пристрою. Тобто ніхто навіть теоретично не зможе ознайомитися з роликами, які були нещодавно переглянуті на смартфоні.

Як видалити окремий пошуковий запит

Крім історії переглядів YouTube зберігає історію пошукових запитів. Це ті слова і фрази, які вводить користувач у спробах відшукати відеоролик, що цікавить.

Інколи такі запити містять конфіденційну інформацію. А іноді просто не хочеться, щоб з ними ознайомилася людина, яка взяла смартфон господаря до рук. На щастя, Ютьюб пропонує відмінний спосіб видалити окремий запит, щоб він не бентежив власника пристрою.

Щоб позбутися непотрібної інформації, відкрийте YouTube і натисніть кнопку пошуку, розташовану у верхній частині екрана. Перед вами відкриється рядок пошуку з останніми запитами. Знайдіть той, який хочеться видалити, а потім натисніть і утримуйте кнопку у вигляді годинника протягом декількох секунд.

Ця дія призведе до того, що перед користувачем відкриється діалогове вікно. Тут пропонується відмовитися або підтвердити виконання операції.

Власнику телефону залишиться лише натиснути кнопку «Видалити», після чого обраний раніше запит зникне.

Як очистити історію пошуку

В історії пошуку зберігається величезна кількість запитів. Видаляти кожен із них окремо – не найцікавіше заняття. Звичайно, ви можете почати вибірково позбавлятися непотрібної інформації, але простіше буде очистити все відразу.

Операція виконується буквально в два кліки, а докладна інструкція виглядає наступним чином:

  1. Відкрийте Ютуб.
  2. Перейдіть до розділу свого профілю.
  3. Натисніть кнопку «Налаштування».
  4. Відкрийте розділ «Історія та конфіденційність».
  5. Тапніть по заголовку «Очистити історію пошуку».

Ось так, менш ніж за хвилину, ви відразу зробите історію запитів абсолютно порожньою. Це призведе до того, що ніхто зі сторонніх людей не зможе дізнатися, які ролики останнім часом шукав господар пристрою.

Як зупинити запис історії пошуку

Для деяких людей збереження пошуку зовсім не є корисною функцією. У такому разі досить незручно щоразу позбавлятися конкретного пошукового запиту. Тому Ютьюб пропонує відключити збереження цієї інформації.

Щоб YouTube перестав зберігати запити користувача, потрібно:

  1. Відкрити програму відеосервісу.
  2. Перейти до свого профілю.
  3. Натиснути на заголовок «Налаштування», а потім – «Історія та конфіденційність».
  4. У меню, що відкрилося, активувати повзунок навпроти пункту «Зупинити запис історії пошуку».

Після виконання зазначених дій пошукові запити перестануть зберігатися в системі. Але при цьому та інформація, яка вже була у розпорядженні Ютьюб, залишиться на колишньому місці.

Як очистити історію пошуку на сайті Ютуб

Не секрет, що деякі люди користуються не програмою YouTube, а його браузерною версією. У них належать власники нових смартфонів Honor і Huawei без підтримки Google-сервісів.

Зрозуміло, потреба у видаленні історії пошуку може знадобитися різним людям. Тому варіант із очищенням через браузер ми також розглянемо. Правда, алгоритм зовсім не відрізняється від того, який раніше був представлений для мобільного додатка.

Користувачеві потрібно відкрити будь-який браузер і перейти на сайт youtube.com. Після проходження авторизації стане доступним розділ особистого профілю.Переходимо туди, а потім у «Налаштування». Тут знаходиться підпункт «Історія та конфіденційність», який якраз заточений під зміну параметрів збереження пошукових запитів.

Натискаємо кнопку «Очистити історію пошуку», і вся зайва інформація в одну мить зникне з вашого облікового запису. Як бачите, процес виконання операції дуже простий і не вимагає додаткових навичок від власника смартфона. Впоратися із завданням зможе навіть новачок за умови чіткого дотримання вимог інструкції.

Як очистити історію YouTube на комп'ютері

Незважаючи на те, що основний відсоток трафіку YouTube зараз припадає на мобільні пристрої, багато людей продовжують дивитися відеоролики на сайті youtube.com через комп'ютер.

Звичайно ж, користувачам ПК теж періодично потрібно чистити історію переглядів та запитів.І ця функція на версії сайту для комп'ютерів теж. є. Причому алгоритм виконання операції аналогічний тому, що був представлений для смартфонів, але при цьому сам інтерфейс відеохостингу трохи відрізнятиметься.

Для видалення запитів, потрібно відкрити сайт youtube.com, пройти авторизацію та перейти до розділу особистого профілю. Там ви побачите кнопку для переходу до налаштувань сервісу, де нам необхідний пункт «Історія та конфіденційність». Саме тут тиснемо кнопку «Очистити історію пошуку» або «Очистити історію переглядів» та підтверджуємо виконання операції.

При виникненні проблем рекомендуємо ознайомитися з детальною відеоінструкцією.

Як змінити налаштування збереження історії

На закінчення розповімо, як можна змінити налаштування збереження переглядів та пошукових запитів. На всі запитання відповідає наш експерт.

Питання експерту Чи можна увімкнути збереження історії?

Так. Для цього необхідно перейти в налаштування YouTube на будь-якому доступному пристрої та після проходження авторизації вибрати відповідний пункт, щоб активувати функцію. Чи можна повернути віддалені запити та перегляди?

На жаль, така можливість не передбачається ні сайтом, ні програмою Ютуб. Чи можна зробити так, щоб Ютьюб зберігав лише окремі перегляди та запити?

Ні. Сервіс не має цієї функції. Але ви можете відкрити сторінку відео або пошуку в режимі Інкогніто, щоб історія не збереглася.