Як очистити ватсап на Айфоні

Anonim

Власники смартфонів Apple iPhone часто мають проблеми з нестачею вільного місця. Це тому, що початкові зміни пристроїв американської компанії мають мізерний обсяг вбудованого сховища, а установка карт пам'яті не предусмотрена.

Як очистити Ватсап на Айфоні

Для вирішення проблеми нерідко доводиться позбавлятися по-справжньому файлів (фото, відео та додатків). Але щоб цього не сталося, потрібно розібратися які дані дійсно не мають практичної значущості і можуть бути видалені без наслідків.

У даному випадку йдеться про WhatsApp. Сам собою цей популярний месенджер займає зовсім небагато місця. Але протягом кількох місяців місце, яке займає Воцап, збільшується. Відбувається подібна ситуація через те, що внутрішнє сховище починає заповнюватися листуваннями з месенджера, які нерідко включають голосові повідомлення, фото і відео. А ці файли вже сильно позначаються на кількості вільного місця.

На щастя, WhatsApp передбачає наявність можливості очищення. Тобто в будь-який момент власник iPhone має право звільнити місце в пам'яті пристрою від зайвих переписок та файлів, але при цьому не виходити з облікового запису Вотсап.

Ця функція знадобиться і у випадку з іншими сценаріями. Наприклад, коли людина просто не хоче бачити повідомлення від певної людини або отримані медіафайли.

Видалення повідомлень відбувається досить легко. Потрібно лише утримати палець на одному з отриманих листів, а потім натиснути кнопку «Видалити».

Видаляти окремо файли з Воцапа зручно далеко не завжди. Тому сьогодні ми розглянемо кілька способів очищення месенджера, які дозволяють у найкоротші терміни позбутися зайвих повідомлень, фото та відео.

Як очистити сховище iCloud

Перш ніж розповісти про те, як почистити внутрішню пам'ять Айфона від зайвих файлів Вотсапа, розглянемо інше сховище – iCloud. Це хмарний сервіс, розроблений Apple. За замовчуванням саме туди завантажуються резервні копії чатів WhatsApp.

Здається, в цьому немає нічого страшного: листування заливаються на інтернет-сервери і не займають внутрішню пам'ять. Але сховище Айклауд теж мають обмежений об'єм.

За замовчуванням iCloud доступно для зберігання 5 Гб вільного простору.

Щоб видалити раніше завантажений бекап, потрібно:

  1. Відкрити налаштування Айфона.
  2. Перейти до розділу «Айклауд».

  3. Натиснути кнопку «Управління сховищем».

  4. Вибрати пункт «Резервне копіювання».

  5. Вказати пристрій, для якого створювався бекап (iPhone).
  6. Зняти повзунок із програми WhatsApp.

  7. Підтвердити виконання операції та натиснути кнопку «Видалити резервну копію».

Після цього Вотсап буде повністю очищений з резервного сховища iCloud. Але ми не рекомендуємо вдаватися до цієї операції, якщо в Айклауді і так достатньо вільного місця, адже без бекапу не вийде відновити видалені повідомлення.

Як очистити Ватсап через пам'ять пристрою

Як би там не було, людина, яка ставить питання про те, як очистити WhatsApp на Айфоні, має на увазі не Айклауд, а внутрішнє сховище. Саме тому зараз ми розповімо, як на Apple iPhone можна миттєво позбутися переписок і мультимедійних файлів, що їх супроводжують.

Для виконання операції потрібно відкрити Вотсап і перейти в налаштування чатів.

Тут ви побачите кілька пунктів, серед яких нас цікавить «Очистити всі чати». Не плутайте його з іншим заголовком "Видалити всі чати". При виборі другого з пристрою зникнуть не лише повідомлення та мультимедійні файли, але й усі збережені контакти WhatsApp.

Оскільки видалення чатів є досить небезпечною процедурою з великою кількістю наслідків, для її виконання потрібне підтвердження. У відповідному полі вкажіть прив'язаний номер телефону і введіть код, який прийде у відповідь. Далі залишиться лише натиснути заповітну кнопку, після чого вільне місце на Айфоні звільниться від файлів Воцапа.

Як видалити картинки та відео з Вотсапа

Самі повідомлення, отримані в WhatsApp, займають зовсім небагато місця в пам'яті пристрою. Навантаження несуть фотографії та відеоролики, які супроводжують їх. Тому ви можете видалити мультимедійні файли, але залишити незачепленими повідомлення.

Для початку рекомендується заборонити Воцапу автоматично зберігати отримані файли. Зробити це можна, відкривши WhatsApp і перейшовши до пункту налаштувань «Дані та сховище».

Напроти наступних пунктів потрібно виставити значення «Вимк»:

  • фото;
  • аудіо;
  • видео.

Таким чином, файли більше не завантажуватимуть на Айфон і займатимуть вільне місце. Далі залишиться лише відкрити папку, куди зберігаються мультимедійні дані, та звільнити її від прийнятих раніше фотографій та відеозаписів.

Як очистити кеш WhatsApp на Айфоні

Ще одним способом очищення месенджера є звільнення від зайвого кешу. Для видалення таких файлів потрібно відкрити налаштування Воцап, перейти до розділу «Дані та сховище», а потім – «Сховище».

Тут ви побачите, з ким із контактів листування велося особливо часто. Напроти кожного абонента можна помітити певне значення мегабайт та мегабайт. Це те місце, яке у внутрішній пам'яті зайняли файли з чату з конкретною людиною.

Для видалення кешу потрібно перейти в будь-який з найбільш ненажерливих чатів, натиснути кнопку «Керувати», а в кінці вибрати пункт «Очищення». Так ви зможете швидко позбутися зайвого кешу.

При виникненні проблем із виконанням операції рекомендується ознайомитися з докладною відеоінструкцією, в якій описується від початку і до кінця процес очищення кешу програми Вотсап.

https://www.youtube.com/watch?v=QekR6mVHPt4

Що видаляється при очищенні кешу

Для багатьох людей досі залишається загадкою те, що являє собою кеш Вотсапа. Говорячи простою мовою, кеш – це всі файли, які завантажує месенджер під час його використання. Таким чином, сюди потрапляють текстові повідомлення, аудіо, фото, відео та документи.

Переживати щодо того, що при очищенні кешу ви втратите важливі дані, не варто.WhatsApp на Айфон дозволяє видаляти кеш точково, тобто шляхом вибору окремих файлів. Бажаєте видалити тільки відео – будь ласка, просто позначте відповідний пункт під час очищення кешу. Те саме стосується фотографій, гіфок, документів та іншої інформації, що надходить через месенджер.

Як відновити видалені повідомлення у вотсап на Айфоні

Як правило, WhatsApp очищається власниками Айфонів з метою звільнення вільного місця. Але, коли у внутрішній пам'яті стає достатньо простору, гостро постає питання про відновлення листування. Про те, як повернути раніше видалені повідомлення, розповість наш фахівець.

Запитання експерту Що потрібно для відновлення повідомлень?

Для коректного повернення листування необхідно створити резервну копію. Вона заллється на хмарний сервіс iCloud, звідки буде відбуватися подальше відновлення. Чи можна обійтися без створення бекапу?

Не можна повернути повідомлення без резервної копії. Якщо раніше ви не подбали про бекап, доведеться просити людей зі списку контакту пересилати повідомлення, доступні на їх пристроях. Чи правда, що можна відновити тільки повідомлення, а файли – не можна?

Ні, це міф. Відновленню піддається вся інформація, отримана через Вотсап. Але при створенні резервної копії потрібно виділити всі файли, які потрібно буде повернути. Як правильно відновити листування?

Відкрийте програму WhatsApp і перейдіть до розділу «Чати». Тут ви побачите пункт «Резервна копія», який потрібно вибрати, а потім підтвердити відновлення бекапу.