Як зберегти Ватсап при зміні телефону

Anonim

Для багатьох людей, які змінюють старий смартфон на новий, невирішеним залишається питання перенесення даних. І якщо всі розуміють, як перекинути мультимедійні файли з одного апарата на інший, то з копіюванням чату месенджера WhatsApp у більшості виникають проблеми.

На щастя, є кілька стовідсоткових способів, що дозволяють швидко і без особливих зусиль перенести всі контакти, чати, а також мультимедійні файли з листування в Вотсап. Сама програма пропонує користувачам створити резервну копію, яку згодом відновити на новому пристрої.Варіант уже випробуваний мільйонами власників мобільних пристроїв, тому саме про нього сьогодні йтиметься.

Як зберегти Ватсап при зміні телефону за допомогою резервної копії в хмарі

Важливо звернути увагу, що збереження бекапу відбувається по-різному в залежності від типу пристрою. Тут знову доводиться робити розмежування на

  • Android;
  • Apple.

У першому випадку на допомогу прийде Google Диск, а в другому – хмарне сховище iCloud. Як би там не було, обидва варіанти дуже схожі один на одного. Так що вам достатньо вивчити хоча б один, щоб зрозуміти, як перенести Вотсап зі старого телефону на новий.

Google Drive

Для початку розглянемо спосіб, актуальний для Андроїд-пристроїв. Як було зазначено раніше, він передбачає використання хмарного сервісу Google Диск. За замовчуванням інтернет-сховище має обмежений обсяг, але для збереження чатів його буде цілком достатньо.

Зазначимо, що не потрібно завантажувати жодні програми для виконання операції. Від користувача потрібна лише наявність WhatsApp на старому телефоні, підключення до інтернету та доступ до Google-аккаунт. Як правило, відповідний обліковий запис створюється автоматично під час першого увімкнення пристрою.

Після виконання підготовчих процедур переходимо до основної інструкції:

  1. Відкрийте WhatsApp і відкрийте розділ налаштувань.

  2. Перейдіть у підпункт «Чати» і топніть по заголовку «Резервна копія чатів».

  3. Клацніть по напису «Акаунт Google».

  4. Пройдіть авторизацію у своєму обліковому записі.
  5. Виберіть спосіб завантаження бекапу.

  6. За необхідності підтвердьте збереження відео.

  7. Натисніть кнопку «Резервне копіювання» та дочекайтеся завершення процесу.

Після виконання вказаних дій резервна копія буде залита на сервера Гугла, після чого її вдасться відновити на новому пристрої. Якщо ж ви збираєтеся переходити на новий телефон не сьогодні, то рекомендується активувати функцію регулярного збереження бекапу.

Тепер ви можете не переживати щодо того, чи не пропадуть чати та медіафайли з Whats App. Можете сміливо робити скидання до заводських налаштувань і активувати новий телефон у будь-який слушний момент.

iCloud

Якщо на Android смартфонах для збереження Воцапа використовується Google Drive, то для Айфонів передбачено інше хмарне сховище – iCloud. Принцип створення бекапу практично не відрізняється від Android. Вся різниця полягає лише в назвах окремих пунктів меню.

Щоб зберегти чати та мультимедійні файли, дійте за інструкцією:

  1. Відкрийте WhatsApp і перейдіть до «Налаштування».

  2. Тапніть по заголовку «Чати».
  3. Натисніть кнопку «Резервна копія» та за потреби підтвердьте збереження відео.

  4. Натисніть кнопку «Створити копію».

Як бачите, на відміну від Андроїда, iPhone не вимагає авторизації в обліковому записі. Передбачається, що господар смартфона вже використовує обліковий запис Apple, який щільно інтегрований з Айклаудом.

Але між двома операційними системами є й схожі риси. І Андроїд, і iOS дозволяють встановити автоматичне збереження бекапів. Відповідну опцію ви знайдете в налаштуваннях WhatsApp у розділі «Чати» та «Резервна копія».

Вибирайте той режим, який видається найбільш оптимальним. Переважна більшість користувачів робить вибір на користь щоденного копіювання. Рекомендуємо вам зупинитися на цьому параметрі, якщо з дня на день планується зміна смартфона.

Резервне копіювання чатів та їх відновлення вручну

Крім створення копії за допомогою хмарних сервісів смартфони Андроїд і Apple передбачають збереження бекапу вбудованими засобами.Тобто, на виході вийде локальна копія. В принципі операція виконується аналогічним чином, як і створення копії через iCloud або Google Drive. Але на деякі моменти таки треба звернути увагу. Так що дійте відповідно до наданої інструкції.

Для початку відкрийте Воцап і перейдіть до розділу налаштувань.

Потім нам знадобиться вже знайоме меню «Чати», а потім – «Резервна копія чатів». Але цього разу потрібно вимкнути синхронізацію з обліковим записом Google або iCloud і відразу натиснути кнопку «Резервне копіювання».

Натиснення зазначеної копії призведе до створення локального файлу бекапу. Потрібно почекати деякий час і дуже скоро всі файли чатів збережуться.

Ну а тепер переходимо до відновлення копії на новому смартфоні. І спочатку, звичайно, знадобиться встановити WhatsApp. Для цього ми використовуємо магазин програм: Google Play або AppStore залежно від платформи.

Далі відкриваємо Воцап і проходимо авторизацію під тим самим номером, що і на старому пристрої.

Видавши додатку всі необхідні дозволи, ви побачите повідомлення про те, що наразі доступна резервна копія. Саме її нам і потрібно відновити.

Коли завантаження закінчиться, ви побачите у WhatsApp на новому телефоні всі чати, які зберігалися на старому пристрої. Таким чином, процес перенесення даних можна вважати вирішеним.

Копіювання на жорсткий диск або пошту

Наряду зі стандартними є й альтернативні методи створення резервної копії. Наприклад, ви можете надіслати всі чати зі старого пристрою на електронну адресу. Для цього відкрийте WhatsApp, а потім потрібний чат. Натиснувши кнопку з трьома точками, розташовану у правому верхньому кутку, ви побачите пункт «Надіслати чат поштою». Натискаємо його, вказуємо e-mail і надсилаємо все листування.

А ще бекап чатів можна скопіювати на жорсткий диск комп'ютера. Тут можна таким же чином відправити файл електронною поштою і завантажити його на ПК або створити файл резервної копії через налаштування WhatsApp, а потім перекинути його на жорсткий диск.

Як тільки резервна копія опиниться в потрібному місці, ви зможете перекинути її на новий телефон і відновити його вже там. Про те, як здійснити відновлення, ми вже розповіли у попередньому пункті матеріалу.

Як виконати перенесення чатів WhatsApp з iPhone на Android або навпаки

Сьогодні ми з'ясували, що процес створення резервної копії відрізняється в залежності від мобільного пристрою (Айфон або Андроїд). Тому для багатьох людей нездоланною перешкодою стає перенесення Воцапа з Android на iOS і навпаки. Але ми готові запропонувати ефективний спосіб копіювання даних. Просто дійте за вказаною інструкцією.

Як приклад розглянемо перенесення з Андроїда на iOS. У протилежному випадку буде потрібен той самий алгоритм:

  1. Откройте Воцап на старому телефоні та створіть копію.

  2. Видалить Воцап на Айфоні та деактивуйте функцію «Знайти iPhone».

  3. Підключіть iPhone до ПК і створіть локальну копію через iCloud.

  4. Скачайте та встановіть на комп'ютер програму Backuptrans Android iPhone WhatsApp Transfer +, а потім відкрийте її.

  5. Підключаємо до комп'ютера Андроїд і зберігаємо на нього APK-файл, через який потрібно буде встановити програму.

  6. Встановіть програму на Андроїді та створіть через неї резервну копію.

  7. Коли в Backuptrans Android iPhone WhatsApp Transfer + з'явиться діалогове вікно, натисніть кнопку «ОК».

  8. Збережіть отриману копію.

  9. Тепер знову підключіть до ПК Айфон і скопіюйте бекап на нього.

  10. Відкрийте Воцап на Айфоні та відновіть резервну копію.

Якщо при виконанні перенесення у вас виникли складності, пропонуємо ознайомитися з детальною відеоінструкцією.

Проблеми з відновленням чатів

На закінчення розглянемо проблеми, які можуть виникнути при відновленні Вотсапа на новому телефоні. Наш фахівець відібрав найпопулярніші питання та підготував відповіді.

Проблеми та рішення Чому копія не заливається у хмару?

Перевірте наявність вільного місця для зберігання бекапу на хмарному сервісі. Можливо, завантаження обривається через його відсутність. При відкритті WhatsApp на новому телефоні не відображається повідомлення про відновлення?

Швидше за все, ви не перекинули бекап на новий пристрій. Скопіюйте файл на цей девайс або пройдіть авторизацію під своїм обліковим записом (Google або Apple). Що робити, якщо нічого не виходить?

Перевірте наявність вільного місця на новому смартфоні. Іноді відновлення зривається з цієї причини. Якщо перенести бекап так і не вдалося, попросіть знайомих із записника скопіювати для вас усі діалоги.