Як зберегти фото у Ватсапі на Андроїді на телефон

Anonim

Месенджер WhatsApp користується величезною популярністю у користувачів смартфонів. Вона обумовлена ​​тим, що програма дозволяє обмінюватися не тільки текстовими повідомленнями, а й картинками, у тому числі фотографіями.

Це дуже зручно, адже людині не потрібно чекати оффлайн-зустрічі з другом чи товаришем, щоб поділитися емоціями про подорож чи цікавою картинкою з інтернету. Достатньо вибрати необхідне зображення та натиснути кнопку «Надіслати» у Вотсапі, після чого файл за лічені секунди буде доставлений адресату.

Як зберегти фото у Ватсапі на Андроїді за допомогою автозавантаження

Людина, яка виступає в ролі одержувача, може зберегти фото на свій телефон. Це допоможе не втратити знімок та залишити його в пам'яті. Завантаження зображень через месенджер здійснюється двома способами:

  • ручний;
  • автоматичний.

І для початку ми розглянемо другий, оскільки він є найзручнішим і найпоширенішим. Він дозволить не турбуватися про те, чи зберігся знімок у телефоні. Усі отримані зображення автоматично потраплятимуть у внутрішнє сховище пристрою.

Для реалізації цієї ідеї потрібно активувати функцію «Автозавантаження». Вона включається через інтерфейс Вотсапа. Користувачеві потрібно відкрити програму, перейти до розділу налаштувань, а потім вибрати пункт «Дані та сховище».

Саме тут ховається функція, що дозволяє зберігати отримані фото та знімки в автоматичному режимі. Для її активації потрібно виставити значення «Так» в одному з наступних пунктів:

  • Мобільна мережа;
  • Wi-Fi.

Вибравши перший, користувач увімкне автоматичне завантаження фото при підключенні до мобільного інтернету. У разі другого пункту скачування буде здійснюватися лише за наявності з'єднання з вайфаем.

Пункт «У роумінгу» чіпати не бажано, оскільки при знаходженні за кордоном вартість мобільного інтернету серйозно зростає. Тому завантаження фотографій може негативно вплинути на стан особового рахунку.

Як зберегти фото з Вотсапа на Андроїд вручну

Багато людей намагаються відмовитися від автозавантаження, оскільки активація функції помітно позначається на внутрішній пам'яті. Особливо, якщо користувач часто обмінюється фотографіями та картинками через WhatsApp.

При увімкненому автозавантаженні зображення завантажуються без втручання з боку власника смартфона, а видалити зайві знімки може лише сам користувач. Тому в пристойній кількості сценаріїв оптимальним варіантом стає ручне збереження фото.

Воно працює в тому випадку, якщо функцію «Автозавантаження» вимкнено. А для завантаження знімка на згадку про свій пристрій потрібно відкрити чат, куди надійшло нове повідомлення, і натиснути кнопку завантаження, розміщену на картинці.

Після цього починається скачування. Його тривалість залежить від швидкості інтернету розміру файлу. Також зверніть увагу, що при нестачі вільного місця в пам'яті завантаження не здійсниться.

Як поділитись фото в WhatsApp

Інтерфейс офіційної програми месенджера дозволяє за пару кліків відправити отримане зображення іншій людині. Для цього необхідно затримати палець на фотографії та натиснути кнопку «Поділитися».

Далі залишиться вибрати іншого одержувача, яким може стати будь-яка людина з вашого записника з діючим акаунтом Вотсап.

Куди зберігаються фото з Ватсапа на Андроїді

Сотні тисяч людей помилково вважають, що зображення, отримані через WhatsApp, можна подивитися тільки через саму програму месенджера. Але насправді картинки зберігаються в окрему папку смартфона.

Щоб знайти бажану папку, необхідно відкрити будь-який провідник файлів (стандартний або будь-який сторонній) і переміститися по дорозі Внутрішня пам'ять -> WhatsApp -> Media -> WhatsApp Images.

Саме тут висвітляться отримані фотографії. Як ними розпорядитись – вирішить користувач. Можна видалити файл, перемістити до іншої папки або надіслати другу через інший месенджер або соцмережу.

Крім того, всі картинки, завантажені будь-яким із запропонованих раніше способів, відображаються в галереї. Відкрийте відповідний додаток, перейдіть у вкладку «Альбоми» та виберіть альбом «WhatsApp Images».

Для відкриття зображення достатньо тапнути за його ескізом. Також у галереї доступні всі способи взаємодії з отриманою картинкою. Тобто без використання провідника можна видалити, змінити, перемістити або надіслати фотографію.

Як перенести фото з Ватсапа на карту пам'яті

Значна частина сучасних смартфонів оснащується слотом для карток MicroSD. Він дозволяє розширити внутрішнє сховище девайсу, щоб вдалося без проблем зберегти абсолютно всі фотографії з Вотсапа.

Переміщення картинок з Вотсапа на SD-карту не відрізняється від переміщення будь-яких інших фото, розташованих у внутрішній пам'яті пристрою.Тобто для виконання операції потрібно знайти фотографію за допомогою галереї або провідника файлів, а потім натиснути кнопку «Перемістити». Далі залишиться вибрати папку для розміщення та натиснути кнопку «Вставити».

Зверніть увагу, що підсумкова папка повинна розташовуватися саме на картці пам'яті. Багато людей не звертають уваги і просто переміщають фото в першу директорію, що трапилася. Тому переконайтеся, що в якості першого пункту підсумкового розташування файлу позначено картку SD.

Після виконання операції ви так само легко зможете відшукати фотографію. Зробити це можна як через провідник, і через галерею. Але майте на увазі, що тепер знімок буде розташований в іншому альбомі. У зв'язку з цим заглядати в WhatsApp Images не має сенсу.

Як зберегти фото з Вотсап до хмарного сховища

Переважна більшість флагманських смартфонів позбавлена ​​слота під MicroSD-картки. Це завдає величезної кількості труднощів користувачам, які повністю завантажили внутрішнє сховище фотографіями з WhatsApp.

Але проблема легко вирішується за допомогою спеціальних хмарних сервісів. Вони дозволяють розмістити знімки в інтернет-сховищі, доступ до якого отримує тільки людина, яка там створила обліковий запис. Докладніше про процес подібного збереження розповість наш фахівець.

Запитання експерту Які хмарні сховища можна використовувати?

Власник смартфона не обмежений у праві вибору хмарного сервісу, що підходить для нього. Таким чином, він може вивантажити фотографії з Воцапу на Google Drive, Яндекс Диск, iCloud та купу інших майданчиків. Як автоматично перемістити фотографії?

Інтерфейс мобільного додатка WhatsApp дозволяє у будь-який момент завантажити отримані фото на хмару.Робиться це через резервне копіювання. Тому відкрийте Воцап, перейдіть в налаштування та виберіть пункт «Чати». Тут потрібно підтвердити створення бекапу та його автоматичне збереження на Google Drive. Як вручну зберегти фотографії у хмарі?

Для початку рекомендується встановити програму будь-якого хмарного сервісу та пройти авторизацію. Далі потрібно вибрати одну або кілька фотографій через провідник або галерею, натиснути кнопку «Поділитися» і як одержувач вибрати Google Drive, Яндекс Диск або іншу хмару. Після натискання кнопки «ОК» розпочнеться завантаження файлів.