Як додати пост до Інстаграм з телефону

Anonim

Як додати пост в Інстаграм з телефону через програму або медіатеку, як редагувати публікацію, ставити мітки, геолокацію. Поради щодо оформлення постів, підбору хештегів.

Як додати пост в Інстаграм з телефону

Тут є 2 варіанти:

  • Через сам додаток за допомогою заходу до нього.
  • З галереї, у процесі вибору фото.

Також деякі редактори фото та відео дозволяють окрім збереження ділитися медіаоб'єктом і, відповідно, додавати його до Інстаграм безпосередньо.

Алгоритм через Інстаграм:

  1. Запустіть програму. Переконайтеся, що ви знаходитеся в потрібному обліковому записі, якщо їх кілька.
  2. У нижній панелі виберіть «плюс» по центру – відкриється галерея.
  3. За умовчанням Інстаграм пропонує вибирати з недавніх фото, але можна зверху тапнути за цим написом і перейти до бібліотеки з альбомами.

  4. Знайдіть відповідний кадр. Внизу під ним скористайтеся інструментом зміни пропорцій: зробіть зображення вертикальним або горизонтальним у разі потреби.
  5. Тапніть «Далі» в кутку, щоб перейти до фільтрів та інструментів редагування. Тут доступні базові налаштування – яскравість, контраст, різкість, температура, вигоряння, тіні та ін.
  6. У наступному вікні можна додати підпис, вирішити, в яких облікових записах ще пост з'явиться, скопіювати його в соціальні мережі: ВК, ОК, FB, Twitter або Tumblr. Після завершення всіх налаштувань натисніть «Поділитись».

Більш зручний для деяких людей спосіб – через «Медіатеку». Для цього потрібно до неї увійти та вибрати фото чи відео для публікації. Якщо планується викладати ролик, він повинен бути не довшим за 60 секунд – інше обріжеться.

Алгоритм:

  1. Виберіть фото або відео. Знайдіть унизу іконку «Поділитися».
  2. У спливаючому меню знайдіть іконку Інстаграма. Де вона розташовується, залежить від типу операційної системи.
  3. Топайте по ній – відбудеться автоматичний перехід до програми. Попередньо потрібно авторизуватися в Інстаграм, якщо це не було зроблено.

Як опублікувати кілька фото в одному пості

Система називається «карусель» і існує в Інстаграм близько 3 років. Вона дозволяє в одному пості додати кілька фото чи відео (їх можна змішувати). Максимальна кількість – 10 медіаоб'єктів. В якому порядку вони з'являться в пості, користувач вибирає сам.

Підбираючи фото та відео для каруселі пам'ятайте, що у них має бути однакова форма: або вертикально, або горизонтально, або квадрат.

Принцип дій як зі стандартним постом:

  1. Увійдіть у програму та натисніть на «плюс» по центру.
  2. У вікні, що з'явилося, знайдіть елемент з написом «вибрати кілька» - це і буде «карусель».

  3. Вибирайте фотографії та відео в тому порядку, в якому вони повинні розташовуватися в пості.
  4. Натисніть на «Далі» у верхньому правому кутку.
  5. У новому вікні пролистайте всі елементи каруселі, щоб переконатися, що вони в потрібному порядку. Тут можна до кожного окремо або відразу до всіх застосувати фільтри. Якщо потрібно додати ще фото або відео (їх менше 10 на даний момент), за останнім об'єктом буде "плюс" - тапайте по ньому.

  6. Якщо все добре, натискайте на «Далі» та підтверджуйте публікацію.

Як додати хештеги

Одна з найбільш популярних, корисних функцій, але має свої нюанси. Хештегі – тематичні слова, які допомагають знайти потрібну посаду в Інстаграмі, своєрідна мітка. Вони використовуються для більшого охоплення публікацій. Додаються вони так само, як і звичайний текст, тільки з гратами на початку.

Якщо мова не про особисто створені хештеги, які створюють своєрідну добірку постів конкретного користувача (наприклад, «vasya_ivanOFF_photo_weekend»), загальні ставляться для збільшення кількості переглядів. З цієї причини потрібно враховувати деякі нюанси.

Правила вибору хештегів:

  • За їх кількістю в Інстаграмі хештеги діляться на високо-, середньо-і низькочастотні. Перші – найкращий спосіб загубитися в мільйонах публікацій, тому в ідеалі використовувати лише останні 2 групи. Це хештеги, за якими знайдеться 10–100 тис. публікацій або менше 10 тис.
  • Не варто використовувати більше 10 хештегів під одним постом – Інстаграм це вважатиме спамом. Тому небажано їх бездумно копіювати набором і ставити під кожною публікацією: краще вбивати різні комбінації. Недотримання цих рекомендацій загрожує тіньовим баном – неможливістю публікувати і навіть реагувати на чужі пости протягом 1–4 тижнів.

Алгоритм додавання хештегів:

  1. Відкрийте потрібну посаду, тапніть по іконці коментаря і починайте вбивати хештег, спочатку поставивши «» і не роблячи пробілу після неї.
  2. Використовувати можна як російську, так і англійську мову. Інстаграм у процесі введення слова пропонуватиме доступні варіанти і вказуватиме на рівень частоти їхнього народження.

Также можна додати хештег у процесі написання посту на телефоні.

Як відзначити людину

Додати мітку можна як під час підготовки публікації, так і під час її редагування.

Основний метод:

  1. Дойдіть до останнього кроку, вибравши фото та наклавши фільтри.
  2. Виберіть пункт «Відзначити користувачів».
  3. Тапніть по тій області фото, де має з'явитися мітка.

  4. Почніть вбивати ім'я користувача. Не обов'язково ставити «@» перед ніком – зараз Інстаграм розпізнає все досить точно.
  5. Затисніть мітку та перемістіть, якщо це необхідно. Після того топніть на «Готово».

Як опублікувати колаж

Незважаючи на те, що функція інтегрована в офіційний додаток Інстаграма для телефону, доведеться спочатку завантажити Layout.

Алгоритм:

  1. Натисніть плюс по центру вікна, щоб перейти до створення публікації.
  2. Знайдіть іконку колажу і тапніть по ній. Відбудеться автоматичний перехід до програми.
  3. Сформуйте колаж, натисніть на «Next».

  4. Додаток перекине фото в Інстаграм і запропонує опублікувати в стрічку або історію.

Як редагувати пост в Інстаграмі

Принцип дій:

  1. Виберіть потрібну публікацію, тапніть по трьох точках зверху.
  2. Знайдіть пункт «Змінити».
  3. У вікні редагуйте текст, додайте хештеги, позначки, а також змінюйте геолокацію. Після завершення цих дій натисніть «Готово».

Як додати геолокацію

Це теж можна робити як у процесі редагування, так і під час первинної підготовки публікації.

Алгоритм:

  1. Дойдіть до фінального етапу та знайдіть рядок «Додати місце».
  2. Увімкніть геолокацію, щоб Інстаграм визначив поточні координати, або починайте вбивати адресу або назву об'єкта в пошуковий рядок.

  3. Виберіть потрібний варіант із запропонованих системою. Тапніть по «Готово».

Як поділитися постом в Інстаграмі

Офіційно в Інстаграмі з телефону та з комп'ютера доступна лише перепублікація чужих постів у свої сториз. Для цього під потрібним постом необхідно натиснути на значок паперового літачка, а потім вибрати пункт «Додати публікацію до вашої історії». Власник посту отримає повідомлення про те, що запис розшерили.

Репост у свою стрічку зробити можна виключно за допомогою сторонніх додатків: наприклад, Repost for Instagram, Repost+, FastSave. Всі вони потребують доступу до облікового запису.

Як додати пост в історію Інстаграм

На відміну від класичної публікації сториз створюється виключно у додатку: кинути туди фото чи відео з медіатеки безпосередньо не вийде. Однак використовувати вже наявні ролики або знімки можна, причому будь-якої давності, хоча раніше в сториз публікувалося тільки те, що було знято протягом 24 годин.

Алгоритм публікації:

  1. З головної сторінки в Інстаграм змахніть праворуч.
  2. У вікні, що відкрилося, використовуйте інтегровану камеру, щоб зробити фото або відео. Або змахніть його вгору, щоб відкрилася медіатека.
  3. Тут також можна вибрати одне або кілька фото та відео.
  4. Тапніть по потрібному об'єкту. Додати напис, малюнок, опитування, тест або інші елементи.
  5. Внизу виберіть, куди відправити пост – в основну (публічну) сториз або в приватну для близьких друзів.

Ще один варіант - перекинути наявний у стрічці пост в сториз. Для цього під публікацією потрібно натиснути на літачок і вибрати «Додати публікацію до вашої історії».

Як додати пост до архіву

Ця функція замінює звичайне видалення: можна тимчасово приховати публікацію, а за потребою після відновити. Вона повернеться на те саме місце, де й була. Функція зручна для бізнес-акаунтів, коли потрібно перетворити дизайн стрічки, прибрати непридатні для бренду пости.

Принцип дій:

  1. Виберіть публікацію, яку потрібно приховати.
  2. Тапніть по трьох точках вгорі.
  3. У спливаючому меню виберіть рядок «Архівувати». Після цього пост пропаде зі стрічки.

Як розархівувати пост

Алгоритм:

  1. Знайдіть на основній сторінці у верхньому кутку іконку меню.
  2. У спливаючому наборі опцій виберіть «Архів». У ньому також можна вирішити, подивитися приховані сторизи або публікації.

  3. Тапніть за необхідним елементом і після – за трьома точками в кутку.
  4. У наборі опцій, що відкрився, буде 2 варіанти: «Видалити» і «Показати в профілі» – вибирайте останній. Публікація повернеться на своє місце.

Як видалити пост в Інстаграм

Процес займає всього 2 кроки:

  1. Виберіть пост, якого потрібно позбутися і топніть по трьох точках в кутку.
  2. У спливаючому меню виберіть пункт «Видалити» та підтвердіть дію за потребою. Зі сториз публікація викидається аналогічним чином, тільки меню буде знаходитися в нижньому, а не у верхньому кутку.

Бонус: поради блогерів щодо оформлення постів в Інстаграм

Оскільки Інстаграм – це «глянцева» соціальна мережа, до контенту слід підходити правильно. Особливо це важливо для тих, хто має намір збільшувати охоплення сторінки та кількість передплатників.

Базові рекомендації:

  • Слідкуйте за загальним стилем стрічки. Вінегрет із котиків, дітей, ящика вишні з саду, фото ніг та посилок з пошти цікавий лише вузькому колу близьких людей. Виберіть основну тему та підбирайте наповнення під неї. Той, хто вперше заходить в обліковий запис, повинен зрозуміти, про що він і чим корисний або цікавий.
  • При зйомці контенту приділяйте увагу хорошому освітленню: завдяки цьому виходять гідні фото навіть на телефоні із середньою камерою.
  • Дотримуйтесь кольорової гамми: якщо у стрічці 200 публікацій у чорно-білому, і раптом з'являється кислотно-неонова, це різатиме око. В ідеалі вибрати 2 ключові кольори та їх використовувати на всіх фото.
  • Діліть текст на абзаци, якщо це лонгрід: в Інстаграм читають «на бігу», тому кожна думка повинна бути видно відразу. Полотно в 2, 2 тис знаків розібрати поспіхом неможливо.
Запитання експерту У мене зникла кнопка «Поділитися» під публікацією. Що робити?

Спробуйте перевстановити програму. Також можете зайти в «Налаштування», «Конфіденційність», «Історії» та вимкнути, а потім знову включити опцію «Дозволити пересилати Ваші фото/відео». Якщо нічого не допомогло, пишіть у сапорт. Це найпоширеніший баг Інстаграма. Як надовго можна приховати пост в архів?

В архіві пости та сториз зберігаються безстроково, тому зробити їх знову видимими можна будь-якої миті. Є різниця – додати хештег у саму публікацію чи коментар під нею?

З позиції ефективності – ні. Але якщо тексту дуже багато, всі необхідні пошукові позначки можуть просто не увійти, тому простіше додати їх у коментарях. Пост нескінченно вантажиться і не з'являється у стрічці. Чому?

Можливо, збій інтернету чи лаги самого Інстаграма. Вийдіть із програми, закрийте її (вивантажте з пам'яті) і знову запустіть. Перерваний процес автоматично відновиться з високою ймовірністю – завершиться правильно.