Як очистити Вайбер на Айфоні

Anonim

Після тривалого використання месенджера в мобільному пристрої накопичується багато непотрібних файлів. Вони засмічують реєстр і зменшують продуктивність операційної системи. Також пакет непотрібної інформації може негативно впливати на роботу самого додатка. Щоб покращити функціонування Viber, необхідно регулярно проводити чищення.

Як почистити чати у Вайбері на Айфоні

Як видалити чат повністю

Якщо немає часу вибирати повідомлення окремо, видалити листування можна у будь-який момент повністю. У месенджері є спеціальна функція, завдяки якій стирається все листування (включаючи вхідні та вихідні повідомлення). Що для цього потрібно:

  1. Відкрити стартову сторінку Viber.
  2. Вибрати зайве листування та затиснути до появи контекстного меню.
  3. В списку, що з'явився, тапнути на команду видалення.

Важливо пам'ятати, що тривалість видалення залежатиме від обсягу самого листування.

Як видалити кілька повідомлень

Коли необхідно прибрати зайві повідомлення, можна скористатися опцією вибіркового видалення листування. Для цього необов'язково прати весь чат повністю. Достатньо виконати такі дії:

  1. Відкрити непотрібне листування і переглянути повідомлення, яке потрібно прибрати.
  2. Затиснути на зайвому елементі чату до появи контекстного меню.
  3. Натиснути на кнопку видалення та підтвердити процедуру.

  4. Якщо необхідно прибрати відразу декілька сповіщень, тоді потрібно у верхній частині екрана натиснути на значок з трьома точками та вибрати команду «Вказати повідомлення».
  5. Далі треба відзначити зайві файли і клацнути на клавішу видалення.

Чистимо повідомлення в групах та спільнотах

Вайбер має можливість видалити повідомлення з груп та спільнот. Якщо користувач вирішив прибрати непотрібне листування, потрібно виконати наступне:

  1. Зайти до свого облікового запису Viber.
  2. Перейти до спільноти, де знаходиться повідомлення.
  3. Відшукати, натиснути та утримувати потрібний елемент листування.
  4. Після появи контекстного меню вибрати команду видалення.

Як очистити журнал дзвінків

Як і у випадку з іншими файлами месенджера журнал викликів може займати певне місце, що призведе до зниження продуктивності. Особливо це стосується мобільних пристроїв, які обмежені у внутрішній пам'яті. Щоб покращити роботу телефону, рекомендується виконати цю маніпуляцію:

  1. Включити месенджер і знайти розділ із дзвінками.
  2. У списку, що з'явився, вибрати зайвий дзвінок і затиснути до появи команд.
  3. Клікнути на клавішу видалення.

Проводити процедуру краще на смартфонах старого типу. Очищення дзвінків помітно підвищить швидкодію системи. Однак на нових девайсах видаляти журнал викликів недоцільно, оскільки це не впливає на продуктивність системи.

Як очистити кеш у Вайбері на Айфоні

Кеш-файли призначені для відображення іконок у листуванні та швидкого завантаження меню. Як правило, зберігаються описувані елементи в браузері та додатку. Якщо протягом кількох місяців не проводити чистку кеш-файлів, вони почнуть накопичуватися в реєстрі, що призведе до системних збоїв і помилок. Щоб уникнути навантаження смартфона, рекомендується періодично прибирати зайві елементи. Ця процедура здійснюється так:

  1. Відкрити головні налаштування iPhone.
  2. Відшукати розділ із додатками та клацнути на кнопку, яка відкриває весь список встановлених програм.
  3. У вікні, що з'явилося, знайти Вайбер і клікнути на кнопку очищення.

  4. Далі відобразиться невелике меню, в якому потрібно вибрати «Очистити кеш».

Як видалити мультимедіа

Цей метод особливо корисний у тих випадках, коли необхідно звільнити місце в сховищі. Як правило, мультимедійні файли можуть займати багато пам'яті. Наприклад, відеокліпи, музика або фотографії високої якості. Велике скупчення медіафайлів помітно уповільнює роботу навіть потужних смартфонів. Тому необхідно їх регулярно видаляти. Як це зробити:

  1. Зайти в головне меню смартфона і знайти провідник.
  2. В меню з папками, що з'явилося, вибрати архів вайбера.
  3. Відшукати набір файлів «Медіа» та вибрати в ньому необхідні елементи.
  4. Затиснути пальцем на зайвому файлі до появи контекстного меню.
  5. Натиснути кнопку видалення.

Як почистити Вайбер на Айфоні за допомогою додатків

На відміну від пристроїв на базі Android в айфонах досить мало додатків, за допомогою яких можна чистити месенджери. Однією з найефективніших є PhoneClean.

Основні інструменти даної програми включають:

  • Виправлення системних збоїв та помилок під час синхронізації мультимедійних файлів;
  • Очищення медіафайлів, нотаток, блокнотів, календарів та іншого.
  • Видалення фотографій з галереї та месенджерів;
  • Видалення та інсталяція додатків;
  • Видалення журналів дзвінків та контактів;
  • Проведення звичайного або глибокого очищення.

Для видалення файлів з вайбера можна скористатися стандартним очищенням. Вона призначена для прибирання системного сміття, яке генерується встановленими утилітами.Наприклад, невдало завантажені файли, кеш, куки, різні помилки та системні звіти. Для проведення процедури достатньо натиснути кнопку перевірки, після чого система проведе докладний аналіз.

Якщо звичайного очищення не вистачає, тоді краще скористатися глибоким прибиранням. У разі тривалого ігнорування очищення месенджера може накопичитися безліч зайвих файлів. Коли здійсниться аналіз смартфона, на сторінці результату будуть показані не тільки файли з месенджерів та додатків, але й ті, що були завантажені у внутрішнє або зовнішнє сховище пристрою.

Як видалити повідомлення у Вайбер у співрозмовника

Ще однією особливістю внутрішнього функціоналу месенджера є можливість видалення листування у співрозмовника. Тобто користувач може стерти не тільки свої повідомлення, але й ті чати, які були збережені у друга або знайомого. Що для цього потрібно:

  1. Відкрити месенджер і перейти у вікно контактів.
  2. Відшукати потрібне листування та розгорнути всі повідомлення.
  3. У нижній частині екрана клацнути ан іконку із зображення кошика.
  4. Далі з'явиться кілька варіантів, серед яких потрібно вибрати «видалення у мене та у співрозмовника».

Коли користувач натисне кнопку «Видалити», система видасть повідомлення, в якому потрібно буде підтвердити. Також відкриється вікно з кількома варіантами дій. За замовчуванням система прибере повідомлення лише у користувача, однак можна вибрати команду «Видалити скрізь».

Цю процедуру можна провести тільки в тому випадку, якщо повідомлення не встигло відправитися співрозмовнику.

Часті питання

Питання експерту Чи можна відновити віддалену листування?

Така можливість є лише в тому випадку, якщо вчасно було створено резервну копію. Тоді потрібно зайти в налаштування телефону, знайти розділ резервного копіювання і натиснути на кнопку відновлення. Що буде, якщо повністю видалити папку Media?

У цьому випадку всі збережені в месенджері файли будуть безповоротно стерті. Краще знайти непотрібні елементи та видалити їх окремо. У крайньому випадку можна скористатися спеціальною програмою для чищення. Чи можна використовувати CCleaner для видалення файлів на айфоні?

На жаль, ця програма не передбачена для смартфонів на базі iOS. В якості альтернативи рекомендую використовувати утиліту «PhoneClean». Крім вибіркового видалення файлів можна провести глибоке очищення.