Айфон слідкує за користувачами

Anonim

Користувачі, яким не хочеться, щоб їхнє розташування не відстежували iPhone та iPad діляться на дві категорії. Одних користувачів не влаштовує, що стала геолокація сильно знижує заряд батареї, а другим просто не подобається, що за ними постійно стежать різні сервіси. Але в жодному разі бездумно відключати геолокацію не варто, потрібно лише правильно налаштувати її. Розглянемо, як це зробити.

Як правильно зробити налаштування

Почнемо з того, що заборонимо деяким системним службам відстежувати ваше місцезнаходження. Відключимо тільки ті служби, які загалом на роботу системи не вплинуть, тому ніяких збоїв не повинно бути.

Переходять у меню налаштування. Далі вибираємо «Конфіденційність» → «Служби геолокації» → «Системні служби».

Далі потрібно перевести в неактивне положення перемикачі навпроти наступних пунктів:

  • HomeKit – відключіть цю функцію, якщо ви не користуєтеся «розумними» пристроями або приладами на платформі HomeKit;
  • Геопопередження – деактивуйте, якщо ви не користуєтеся геопопередженнями у стандартному додатку «Нагадування»;
  • Геолокаційні iAd – можна одразу деактивувати, після відключення реклама у додатках та іграх буде просто пропонуватися без урахування вашого розташування;
  • Калібрування компаса – сміливо відключайте, якщо не користуєтеся стандартним додатком «Компас». Воно працюватиме і далі, але робитиме це дещо повільніше;
  • Поділитися геопозицією - вимикайте, якщо не хочете ділитися своїм місцезнаходженням у додатках «Повідомлення» та «Мої друзі»;
  • Пропозиції Safari та Spotlight – слід вимкнути в тому випадку, якщо пропозиції Safari та Spotlight з урахуванням вашого розташування більше не потрібні;
  • Мережі Wi-Fi - відключайте, якщо немає бажання, щоб Apple збирала дані про найближчі Wi-Fi-мережі;
  • Встановлення часового поясу – можна вимкнути, але тільки якщо ви не часто подорожуєте;
  • Часто відвідувані місця – деактивуйте, якщо не хочете отримувати корисну інформацію від пристрою в моменти, коли ви опиняєтеся у часто відвідуваному місці.

У розділі «Удосконалення продукту», який розташований трохи нижче, також можна перевести всі перемикачі в неактивне положення.

Як заборонити додаткам відстежувати ваше місцезнаходження

Після цього необхідно відрегулювати відстеження вашого розташування додатками, які встановлені на яблучних пристроях.

Переходять у меню «Параметри» → «Конфіденційність» → «Служби геолокації». Потім переглядають список програм та визначають ті, які можуть використовувати дані про ваше положення. Для кожної з таких програм можна вказати конкретне налаштування.

  1. «Ніколи» - таке налаштування повністю забороняє додатку отримувати доступ до вашого місцезнаходження.
  2. «При використанні програми» - геолокація буде враховуватися програмою тільки тоді, коли вона запущена і знаходиться на передньому плані.
  3. «Завжди» - дає додатку можливість постійно отримувати інформацію про ваше місцезнаходження.

Потрібно не поспішаючи пройтися по списку та змінити налаштування відповідно до своїх потреб.

Чому геолокацію не можна вимикати повністю

Не змінюючи жодних налаштувань, власники яблучних гаджетів можуть за кілька секунд заборонити пристроям відстежувати своє місцезнаходження. Потрібний перемикач знаходиться в меню «Параметри» → «Конфіденційність» → «Голокаційні служби». Однак перевести цей перемикач у неактивне положення не рекомендується.

Справа в тому, що як тільки служби геолокації будуть вимкнені, функція «Знайти iPhone» або «Знайти iPad» стає практично марною. При втраті свого iPhone та iPad можна буде лише заблокувати його віддалено, а от відстежити його місцезнаходження по карті не вийде. Відповідно і шансів знайти пристрій майже не буде.