WhatsApp витрачає трафік на смартфоні

Anonim
Багатьом здається, що месенджери витрачають зовсім небагато інтернет-трафіку. Але насправді все залежить від того, як активно ним користуватися.

У деяких випадках навіть на WhatsApp можна без проблем витратити кілька гігабайт за місяць. .

Споживання трафіку

Розберемося, скільки витрачається трафіку, якщо месенджер WhatsApp працює у фоновому режимі. Цифра невелика, всього 1 Мб за добу.

  • Якщо подивитися надіслані повідомлення, то кожен відправлений символ витрачає 1, 6 байти. Тобто, 1 Мб трафіку вистачить на відправку 655 360 символів у листуванні, це обсяг солідного роману в друкованому вигляді.
  • Голосові повідомлення важать дещо більше. Надсилання одного повідомлення довжиною на хвилину займає приблизно 160 Кбайт. Тобто на 1 Мб можна записати голосові повідомлення майже на 7 хвилин. Ще більше тягнуть аудіовиклики – 350 Кбайт за хвилину розмови. Відеозв'язок тут лідирує, хвилина такого зв'язку тягне 6, 7 Мб трафіку.
  • Найбільше навантаження при пересиланні файлів. На пересилання фотографій, документів та відеороликів йде левова частка трафіку. І це навіть за умови, що Вацап за замовчуванням стискає всі файли, погіршуючи якість та зменшуючи вагу.

Є ще два джерела, які витрачають інтернет. Насамперед – це резервне копіювання.За допомогою цієї функції можна відновити листування та прикріплені до них файли, якщо месенджер доведеться встановлювати заново. Використання хмарного сховища витрачає трафік, і витрата залежить від обсягу файлів і повідомлень.

Друге джерело – це автоматичне оновлення месенджера. Розмір оновлень може бути зовсім невеликим або досягати кількох десятків мегабайт.

Як правильно економити трафік

Якщо у вас мобільний інтернет-трафік обмежений, а Вацап споживає багато, то можна за допомогою налаштувань дещо зменшити витрати інтернету.

  • Відмовляємося від голосових повідомлень, аудіо- та відеодзвінків частіше використовуючи текстові повідомлення. Інформацію можна донести і так, а трафіку витратиться на порядок менше;
  • Якщо відмовитися від дзвінків неможливо, то слід хоча б заощадити на них, активувавши такий режим: «Меню»-> «Налаштування» -> «Дані та сховище» -> «Налаштування дзвінків» -> активувати «Економія даних».
  • Рекомендується відключити резервне копіювання листування або робити його якомога рідше, найкраще раз на місяць.
  • Варто відключити автоматичне оновлення месенджера. Оновлювати WhatsApp при необхідності можна через Wi-Fi, заощаджуючи інтернет-трафік.
  • Завантажувати надіслані фотографії, відео та інші файли лише при підключенні через вай-фай, а не за допомогою мобільного інтернету. Зробити це можна через налаштування WhatsApp – у «Меню» -> «Налаштування» -> «Дані та сховище» -> «Автозавантаження медіа».

У багатьох операторів є тарифи, де користуватися месенджерами та соціальними мережами можна безлімітно та безкоштовно. Але якщо у вас трафік обмежений, то краще заощаджувати.