Як користуватись Ватсап Веб на телефон Андроїд

Anonim

Кількість людей, які прагнуть спілкуватися за допомогою Ватсап, неухильно збільшується. Завдяки зручній мобільній програмі месенджер можна встановлювати на будь-який смартфон або планшет. Однак існує категорія користувачів, які не проти створити два облікові записи на одному пристрої або використовувати один обліковий запис на різних девайсах. Реалізувати таку можливість можна за допомогою WhatsApp Web.

Функції та можливості Ватсап Веб

Онлайн версія створена для спрощення входу в месенджер з будь-яких пристроїв і дозволяє використовувати обліковий запис через браузер, який працює на тих смартфонах, де стандартна програма не встановлена. Для запуску веб-версії підходять не всі пристрої, а лише:

  • Android;
  • iPhone 8.1+;
  • BlackBerry 10;
  • Windows Phone 8.0 чи 8.1;
  • Nokia S60 або S40 EVO.

Програму «WhatsApp Web» підтримують усі популярні веб-браузери. Її інтерфейс інтуїтивно зрозумілий, при цьому функції десктопної версії практично не відрізняються від тих, що є в мобільному додатку. Це:

  • відправка та отримання повідомлень;
  • можливість прикріплювати зображення, текстові та медіафайли, переглядати фото та відео;
  • підтримка чатів різного типу;
  • зручність пошуку потрібного каналу чи групи;
  • можливість вступати до спільноти без необхідності отримання дозволу адміністратора;
  • редагування профіля.

Єдиним недоліком програми є те, що тут відсутня функція здійснення відеодзвінків.

Що потрібно для роботи в WhatsApp Web

Все більше людей цікавиться, як користуватися Ватсап Веб. Оскільки інтерфейс програми інтуїтивно зрозумілий, розібратися у роботі браузерної версії не викликає складнощів.

Однак рекомендується просто пам'ятати про таку можливість і не використовувати Ватсап Веб як основний засіб спілкування. Адже саме десктопна версія дозволяє оперативно виходити на зв'язок у будь-якому місці, особливо коли відсутня доступ до мобільного додатка. Щоб розпочати роботу, необхідно мати під рукою комп'ютер та будь-який мобільний пристрій.

Де знайти і як завантажити Ватсап Веб

Вирішивши скористатися «WhatsApp Web», потрібно перейти на офіційний сайт розробника. Оскільки програма повинна буде дублювати всі вихідні та надхідні повідомлення, необхідно синхронізувати обліковий запис. Для цього знадобиться:

  • Обновити браузер на комп'ютері.
  • Перейти за посиланням. На екрані з'явиться особливий QR-код.

  • Перевірити оновлення та запустити месенджер на смартфоні.
  • Запустити мобільний додаток (у разі відсутності встановити його та пройти реєстрацію).
  • У верхньому правому куті натиснути на значок з трьома вертикальними точками.
  • У меню вибрати вкладку WhatsApp Web.
  • Уважно ознайомитися з інструкцією, після чого навести камеру пристрою на QR-код, що з'явиться на екрані ПК.

З цього моменту доступ до WhatsApp Web відкритий і можна розпочинати спілкування без обмежень. Перш ніж виконувати синхронізацію, слід підключити смартфон до Wi-Fi.

Як зареєструватися та налаштувати

Головною умовою використання десктопної версії Ватсап є наявність облікового запису. Щоб зареєструвати обліковий запис, виконайте такі дії:

  • Завантажити з Play Market та встановити на смартфон мобільний додаток WhatsApp Messenger

  • Запустити програму, після чого ознайомитися з умовами надання послуг та політикою конфіденційності, прийняти їх та перейти до меню реєстрації в мережі.

  • Тут потрібно вибрати країну, ввести номер телефону, та підтвердити його за допомогою секретного коду зі СМС-повідомлення.
  • Далі залишиться дозволити доступ до деяких компонентів телефону – камери, файлів, контактів та фото.
  • Коли закінчиться верифікація номера телефону, слід перейти до персоналізації профілю, налаштування програми-клієнта.

Иконка Ватсап з'явиться на робочому столі і месенджер буде готовий до використання.

Як користуватися Ватсап Веб на телефоні

Як уже говорилося, Ватсап Веб – це доповнення до основного мобільного додатку. Порядок використання не відрізняється від повсякденних операцій на смартфоні або планшеті. Відразу після зчитування QR-коду виконується підключення до облікового запису WhatsApp. На екрані пристрою з'являється вікно з чатами, клавіша Меню, кнопка додавання контактів. Для безперебійного функціонування програми Ватсап Веб браузер повинен постійно працювати.Як тільки він закриється, програма буде відключена.

Щоб зрозуміти, як користуватися десктопною версією, потрібно зрозуміти, що означає кожна функція. Зробити це можна через меню програми у розділі «Налаштування».

  • Сповіщення. Галочками можна відзначати візуальні та звукові оповіщення, які відображатимуться в режимі онлайн.
  • Шпалери чату. Дозволяє залишити нейтральне тло або вибрати однотонну або оригінальну заставку.
  • Заблоковані. Тут можна додати контакти користувачів, спілкування з якими зараз небажане.
  • Налаштування робочого столу. Відзначити, якщо потрібно, щоб месенджер відкривався на вході.
  • Допомога. Розділ дозволяє звернутися до служби підтримки, доклавши скріншот з описом проблеми.

Оскільки Ватсап Веб працює синхронно з телефоном, користувач може змінювати налаштування в групах та чатах, блокувати учасників, переглядати, зберігати медіафайли та прикріплювати їх до вихідних повідомлень, швидко обмінюватися інформацією.

Бонус: хитрощі у WhatsApp Web

Незважаючи на те, що веб-версія не становить складності і може бути освоєна навіть новачком, існує ряд хитрих хитрощів, які максимально полегшать роботу з месенджером.

Налаштувати безпеку

Налаштувати безпеку. Оскільки програма кросплатформова, доступ до чатів можна отримати не тільки через програму, але й через браузер. Зробити це може як власник облікового запису, так і зловмисник (якщо він має фізичний доступ до телефону). Запобігти спробі отримання інформації можна, якщо використовувати один із способів захисту програми – пароль, ПІН-код, відбиток пальця, графічний ключ, увімкнути повідомлення при спробі злому та проникнення в сервіс або встановити ліміт екранного часу.

Отримати доступ до смайликів з клавіатури

Отримати доступ до смайликів з клавіатури.Цей варіант підходить тим, хто використовує веб-версію месенджера на комп'ютері, де інстальовано операційну систему Windows 10 і є прихований пакет Emoji. Зробити це можна поєднанням певних кнопок. Щоб вибрати смайл, що сподобався, потрібно задіяти «Shift+Tab». Це зміщує курсор на значок із зображенням пика. Далі знадобиться натиснути на Enter, а коли відкриється панель «Emoji», розпочати введення тексту для пошуку смайликів.

Кілька вікон WhatsApp Web

Використовувати кілька вікон WhatsApp Web. Це можливо, якщо користувач має кілька номерів Ватсап. Однак у цьому випадку можна відкрити програму або в браузері, або в режимі інкогніто.

Прискорити роботу з сервісом. Віртуозне володіння клавіатурою не допоможе зробити використання месенджера швидше, якщо не знати «гарячі» клавіші WhatsApp Web. У таблиці наведено найбільш популярні поєднання, які застосовуються найчастіше.

Ctrl+Alt+P Відкрити статус профілю
Ctrl+Alt+Shift+N Створити нову групу
Ctrl+Alt+N Почати новий чат
Ctrl+Alt+Shift+] Перейти до наступного діалогу
Ctrl+Alt+Shift+[ Повернутися до попереднього чату
Ctrl+Alt+Shift+M Вимкнути чат
Ctrl+Alt+Backspace Видалити чат
Ctrl+Alt+Shift+U Позначити повідомлення як непрочитане

Чому не працює Ватсап Веб і що робити

Розробники WhatsApp намагаються догодити користувачам і зробити спілкування в месенджері більш зручним та комфортним. Але іноді зв'язуватися з контактами стає неможливо, що обумовлено низкою причин.

Питання експерту Відсутнє підключення до Інтернету

Доцільно перевірити з'єднання. При необхідності перемикати пристрій із мобільного інтернету на більш стабільну мережу Wi-Fi. Некоректно заповнено профіль

Перевірити правильність введених даних – номер телефону, пароль, який надходить у SMS-повідомленні. Здійснити вхід за допомогою дзвінка чи голосового коду. Застаріла версія

Можна оновити програму або перевстановити її. Слід також увімкнути функцію автооновлення, інакше виникне проблема з авторизацією та використанням інших програм.

Виконання цих рекомендацій слід надіслати тестове повідомлення. Якщо проблему вирішено, її зміст з'явиться в мобільному додатку та продублюється у веб-версії.