Як замовити телефон з Китаю

Anonim

Після падіння курсу рубля в 2014 році багато жителів Росії зацікавилися замовленням смартфонів з Китаю. Адже ціни у роздробі зросли у півтора-два рази, тоді як товари з Піднебесної продовжили продаватися за адекватною вартістю.

Що врахувати при замовленні телефону з Китаю

Замовляючи телефон з Китаю, людина отримує наступні переваги в порівнянні з покупкою в роздріб:

  • новинки з'являються швидше;
  • величезний вибір різних моделей;
  • ціни значно нижчі;
  • подарунки від продавців.

В той же час покупки товарів з Китаю спричиняють низку недоліків, які теж варто враховувати:

  • тривалий час очікування смартфона;
  • відсутність місцевої гарантії;
  • не всі гаджети поставляються на глобальній прошивці.

Виходить, що замовлення смартфона з Китаю – ризикована справа. Але лише для новачка. Люди, які знаються на майданчиках, без побоювань купують девайси саме з Піднебесної, заощаджуючи при цьому 20%, а то й 50% від вартості в російському роздробі.

Також потрібно взяти до уваги, що на китайських майданчиках представлені тільки місцеві моделі смартфонів. Це Xiaomi, Huawei, Honor, Meizu, Lenovo, ZTE та інші. У той же час знайти Samsung чи iPhone не вдасться.Максимум, на що можна розраховувати - купівля відновленого девайса.

Як оформити замовлення

Для покупки людині потрібно зареєструватися на сайті одного з китайських магазинів. Далі ми розглянемо найпопулярніші майданчики в Росії і дамо пораду, де саме слід оформляти замовлення.

Після проходження реєстрації бажано відразу заповнити особистий профіль. Він включає ПІБ, адресу отримання, номер телефону, а також платіжні реквізити. Заповнивши всі необхідні поля, покупець зможе всього за пару кліків замовити новий гаджет за дуже привабливою ціною.

ТОП сайтів та сервісів для замовлення телефону з Китаю

Рядові покупці, які оформлюють замовлення не для перепродажу, а для особистого використання смартфона чудово знають, які майданчики мають позитивну репутацію, а які – негативні.Пропонуємо вам ознайомитись зі списком найбільш популярних сайтів для замовлення товарів з Китаю. Розглядати їх варто саме в тому порядку, в якому вони вказані.

Найкращі сервіси для покупки телефонів з Китаю:

  1. AliExpress.
  2. GearBest.
  3. JD.
  4. Banggood.
  5. Joom.
  6. Pandao.

АлиЭкспресс – беззаперечний лідер у сегменті китайських маркетплейсах. Площадка вже досить давно представлена ​​в Росії, і за роки існування вже встигла набити всі «гулі».

Сайт має приємний інтерфейс і пропонує покупцям ознайомитися з відгуками про товар, поспілкуватися з продавцем і при необхідності відкрити спір, якщо товар не отриманий або отриманий у неналежній якості.

GearBest, JD, Banggood, Joom – дуже схожі один на одного майданчики. По суті їх інтерфейс і функціонал злизаний з AliExpress, але відпрацювання деяких сценаріїв поки що не на найвищому рівні. Довіряти таким маркетплейсам можна, але замовляти там варто тільки в тому випадку, якщо ціна на смартфон нижче пропозиції Алі.

C Pandao окрема історія. Це російський сервіс, що здійснює постачання товарів з Подебесної. Він активно рекламувався блогерами у 2017-2018 роках, як місце, де можна здійснити будь-яку покупку з неймовірною вигодою. І дійсно ціни в той час були нижчими, ніж на Алі, JD та інших маркетплейсах.

Але зараз Пандао є вкрай похмурим видовищем, де продаються хіба що смартфони «підвальних» брендів. Крім того, з моменту появи так і не була відпрацьована система повернення товарів, через що ставлення до майданчика й досі об'єктивно залишається скептичним.

Підсумовуючи огляд всіх розглянутих майданчиків, варто сказати, що Аліекспресу на сьогоднішній день немає альтернатив. Це найвигідніший майданчик з найбільшим вибором смартфонів та гарною службою підтримки. Саме тому всі подальші інструкції щодо оформлення замовлення, оплати покупки та відстеження посилки будуть представлені саме на прикладі AliExpress.

Як оплатити замовлення

Ну а тепер переходимо до найцікавішого. Настав час детально розглянути процедуру замовлення смартфона. Як і було сказано раніше, як приклад ми візьмемо AliExpress, тому що це найнадійніший майданчик на даний момент.

Для початку нам потрібно знайти найвигіднішу пропозицію телефону на Алі. Адже на майданчику працюють десятки продавців, які реалізують один і той же пристрій. На сторінці товару нам потрібно вибрати тип комплекту, колір телефону, кількість девайсів, а також за бажання оформити місцеву гарантію.

Після вибору необхідного варіанта потрібно натиснути кнопку «Купити зараз». Далі система відкриє нам наступне вікно. Тут слід вказати спосіб оплати (банківська карта, електронний гаманець тощо), підтвердити адресу доставки та застосувати купон, якщо така є.

Для підтвердження покупки потрібно ввести код у правому кутку сторінки та натиснути кнопку «Оформити замовлення». Зрештою, на нас чекає фінальний етап покупки. З Алі нас перекидає на сторінку вказаного платіжного сервісу. Тут нам потрібно запропонованими способами підтвердити транзакцію, після чого справу можна вважати зробленою.

Як правило, протягом декількох годин після оплати відбувається обробка замовлення. Потім через 1-3 дні продавець відправляє товар і вам залишається почекати деякий час, поки телефон доїде до вашого пункту видачі.

Яку вибрати доставку

При оформленні замовлення AliExpress пропонує вибрати тип доставки. Усього на майданчику є кілька видів. У нашому списку вони розташовані в порядку зменшення (від найшвидшої – до найповільнішої).

Типи доставок АліЕкспрес:

  1. Кур'єрські служби (DHL, FedEx, EMS та інші).
  2. Aliexpress Premium Shipping.
  3. Aliexpress Standard Shipping.
  4. Seller's Shipping Method.
  5. AliExpress Saver Shipping.
  6. Cainiao Super Economy.

Так як смартфони належать до групи дорогих товарів, зазвичай Алі пропонує безкоштовну доставку методом Aliexpress Standard Shipping. Це найоптимальніший варіант за співвідношенням ціни (безкоштовно) та терміном доставки.

Доставки, які йдуть нижче у списку, навіть не варто розглядати за винятком Seller's Shipping Method. Це служба, з якою укладено контракт не біля всього майданчика, а конкретного продавця.

Для прискорення термінів можна вибрати Aliexpress Premium Shipping, але тоді за доставку доведеться доплатити. Найдорожче обійдеться пересилання кур'єрськими службами (іноді 3-4 тисячі рублів). Смартфон доїде всього за кілька днів (4-7), але через ціну, що збільшилася, нівелюється різниця з російським роздрібом. Тому варто обирати доставку Aliexpress Standard Shipping, яка пропонується за замовчуванням.

Як відстежувати посилку

Протягом усього шляху проходження покупець може відстежувати місцезнаходження смартфона, поки він проходить різні поштові сортувальні центри. Приблизно через 1-3 дні після оформлення замовлення продавець видає трек номер, що складається з двох літер на початку та наприкінці та цифр між ними.Саме він і допомагатимемо нам у відстеженні.

Процес переміщення відображатиметься на сайті AliExpress. На жаль, оновлення статусів тут найчастіше запізнюється, а вказані повідомлення є не дуже інформативними. Тому рекомендується використовувати сервіс track24.ru, де процес доставки відображається від початку до кінця з усіма проміжними пунктами.

Що робити, якщо посилка не прийшла, або прийшов бракований товар

Багатьох людей відштовхує від ідеї замовити смартфон з Китаю відсутність гарантії. Тим більше що товар оплачується не за фактом отримання, а одразу. Потенційні покупці вважають, начебто у випадку, якщо телефон не доїде або доїде в поганому стані, гроші не вдасться повернути. Але це глибока помилка, яка не має під собою підстав.

Площа АліЕкспрес не була б такою популярною, якби не система суперечок. У випадку, коли людина отримала бракований товар або не отримала його зовсім, після закриття замовлення вона має 14 днів, щоб оскаржити списання грошових коштів.

Для цього знадобиться перейти на сторінку товару та натиснути кнопку «Відкрити суперечку». Далі вибирається причина звернення, письмово оформляється претензія та додаються факти.

Спочатку суперечка ведеться із самим продавцем. Він може запропонувати повернути гроші, компенсувати частину витрат або взагалі піти у відмову. Якщо ви не погодитесь на пропозицію продавця, до спору підключиться сам майданчик AliExpress.

Як правило, Алі встає на бік покупця. Якщо людина має докази своєї правоти (фото зіпсованого товару, відсутність відстеження тощо), то майданчик протягом кількох днів повністю відшкодує шкоду.

Детальніше процес оформлення спору представлений на відеоролику.

Всі секрети безпечних онлайн-покупок з Китаю

Замовити смартфон з Китаю – відмінне рішення для людини, яка хоче заощадити на покупці. Але оформляти замовлення слід лише на перевірених майданчиках на зразок AliExpress. Якщо ви досі не наважилися купити новий смартфон за вигідною ціною, подивіться відповіді на найчастіші питання, які надходять нашим експертам.

Запитання експерту Як вибрати надійного продавця?

Подивіться на рейтинг магазину в рамках майданчика AliExpress, де ви збираєтесь оформляти замовлення. Він має бути вищим за 90%. Також прочитайте відгуки про товар. В ідеалі їх має бути понад 100. Тоді з'явиться впевненість, що це думки реальних людей, а не ботом, які працюють на продавця. Чи потрібно розпаковувати посилку на пошті?

У цьому немає потреби, оскільки товар приходить без післяплати. Як довести продавцеві, що смартфон прийшов зіпсований?

Знімайте на відео весь процес розпакування від початку до кінця. У кадр має потрапити наклейка з контактними даними продавця та назвою магазину. Далі наголошуйте на зовнішніх характеристиках упаковки і гаджета, а потім зніміть на відео те, як поводиться смартфон у роботі.