Жести на Андроїд 10: управління

Anonim

Недавній реліз прошивки Андроїд 10 показав, що в операційній системі з'явилося багато корисних функцій. Однак найспірнішими виявилися функції керування жестами, які дозволяють повністю замінити старий кнопковий дизайн.

Спеціально для безрамкових екранів

Використання елементів керування на основі жестів значно полегшить навігацію по меню смартфона. Особливо корисна така функція для мобільних пристроїв з безрамковими екранами. Однак деяким власникам Андроїд-смартфонів може знадобитися час, щоб звикнути до нових налаштувань, якщо вони будуть активовані.

Як активувати управління жестами в Android 10

Розібратися з системою управління жестами в Android 10 не просто, але активувати таку функцію можна лише за кілька кроків.

  1. Заходять до налаштувань.
  2. Прокручують список до розділу Система.
  3. Вибирають пункт Жести.

  4. Прокручують список і вибирають пункт Навігація.
  5. Далі пропонується три варіанти – класична трикнопкова навігація в нижній частині екрана, нова, двокнопкова по центру екрана і нова навігація за допомогою жестів. Вам потрібно вибрати Навігацію жестами.

Якщо під час використання такої функції ви вирішите, що вона незручна, завжди можна вибрати інші налаштування.

Список жестів управління в Android 10

Відмовившись від звичного керування, можна користуватися жестами для навігації по меню та екрану смартфона. Для цього потрібно знати основні команди.

  • Додому. Слід провести пальцем знизу вгору екраном, і ви потрапляєте на головний екран. Це працює завжди, в якому б додатку ви не знаходилися;
  • Назад. Для повернення на попередню сторінку або для закриття програми потрібно провести пальцем по лівому або правому краю екрана;
  • Переключення між програмами. Проводять пальцем нагору і утримують його, потім проводять ліворуч або праворуч. Це дозволяє переключитися між відкритими програмами;
  • Сторінка багатозначності. Щоб переглянути всі використані нещодавно програми, необхідно провести пальцем вгору, а потім швидко натиснути на екран;
  • Google Assistant. Якщо на смартфоні відсутня кнопка Home, доступ до Google Assistant здійснюється за допомогою елементів керування жестами. Необхідно провести вниз по лівому нижньому кутку або правому нижньому кутку екрана.

Як видно, нічого складного в управлінні жестами немає, але до цього потрібно звикнути.

Доступ до меню програм в Android 10

При використанні програми в Android 10 з активованими елементами керування жестами можна все одно отримати доступ до стандартного меню програм, яке розташоване зліва. Найпростіший спосіб – провести пальцем по екрану з лівого боку двома пальцями, щоб відкрилося меню.

На яких смартфонах та лаунчерах працюють жести

Зараз нові функції керування жестами в ОС Android 10 повинні працювати на тих смартфонах, на яких буде встановлена ​​класична версія ОС. Однак інші смартфони, які мають свої фірмові оболонки, такі як OneUI від Samsung, продовжуватимуть використовувати власні способи навігації.

На даний момент пристрої, які використовують сторонні лаунчери під Android 10, за умовчанням використовуватимуть класичну 3-кнопкову навігаційну систему. Представники компанії Google помітили, що вони працюють над додаванням підтримки управління жестами для цих моделей телефонів, але наскільки швидко це станеться поки невідомо.