Спеціалісти порадили регулярно перезавантажувати смартфон

Anonim

У сучасних смартфонах на операційній системі Android є спеціальна опція, яка дозволяє запланувати перезавантаження смартфона. Тобто мобільний пристрій може бути перезавантажений за наперед визначеним розкладом. Це може бути зроблено в нічний час або у вихідні.

Планова перезавантаження необхідна

Деякі фахівці стверджують, що планове перезавантаження помітно покращує продуктивність смартфона.

Це дозволяє підвищити швидкість роботи та продовжити життя акумуляторної батареї. Під час перезавантаження оперативна пам'ять переводиться у внутрішню пам'ять. А це дуже допомагає підвищити швидкість роботи мобільного пристрою.

Планова перезавантаження смартфонів має цілу низку переваг, про які слід знати.

  1. Відбувається переналаштування процесів та параметрів. Це дозволяє уникнути серйозних помилок;
  2. Вимикаються програми, які працюють у фоновому режимі та перевантажують процесор;
  3. Відбувається очищення оперативної пам'яті;
  4. Звільняється вільний простір у буфері обміну.

На флагманських смартфонах зміни помітити складно

Однак навіть після перезавантаження, на флагманських смартфонах помітити зміну швидкості роботи дуже складно. Вся справа в тому, що на таких гаджетах встановлені продуктивний чіп і графічний процесор, також тут великий обсяг оперативної пам'яті.Подібні аксесуари легко здатні витримувати серйозні навантаження, наприклад, роботу відразу декількох додатків. Саме тому фонові процеси не можуть вплинути на швидкість роботи всієї системи.

Планова перезавантаження допоможе стати більш продуктивними бюджетним моделям смартфонів, де «начинка» слабенька. Наприклад, після того, як оперативна пам'ять і буфер обміну будуть очищені, програми зможуть запускатися швидше.