Чим телеграм

Anonim

Телеграм - популярна соціальна мережа, яка до кінця квітня 2020 року була заблокована на території Росії. Засновник Телеграма Павло Дуров підтвердив та підтримав ідею Державної Думи з приводу блокування месенджера. Це сталося 4 червня 2018 року. Причиною цього рішення була боротьба з тероризмом, який, за деякими відомостями, часто був присутній у листуванні користувачів месенджера.

Незважаючи на це, конкурентом Телеграма завжди була така соціальна мережа, як Ватсап. Вона офіційно дозволена на території Росії, тому після блокування Телеграма зовсім набула популярності, стала найвідвідуванішою утилітою для спілкування людей один з одним.

У соціальної мережі є певні функції, які сподобаються іншим користувачам. Саме вони відрізняють телеграм від Ватсап, є лідируючими факторами при виборі месенджера.

1. Редагування повідомлення

У телеграмі можна редагувати повідомлення. Відомо, що у Ватсапі такої функції немає. Якщо користувач випадково зробив помилку або некоректно висловився про ту чи іншу ситуацію, то в телеграмі кілька кліків він може виправити це, змінити порядок.

У Ватсапі немає такої функції. Повідомлення доводиться повністю видаляти. Це незручно, адже те, що повідомлення видалено, інші користувачі бачать. Редагування повідомлень – непогана функція, яку варто внести у всі соціальні мережі та месенджери.

2. Автозбереження тексту

Автозбереження тексту – це певна чернетка.Якщо користувач писав повідомлення абоненту, але випадково вийшов із соціальної мережі або ж відволікся, він може в кілька кліків повернутися і побачити збережений текст. Пов'язано це з тим, що система Телеграма відразу запам'ятовує все те, що раніше писав користувач.

Зверніть увагу! У Ватсапі також немає цієї функції. Повідомлення, яке набирав користувач, автоматично стирається, якщо той його не надіслав і випадково вийшов із мережі. Це не плюс до соціальної мережі, а мінус, який також варто змінити.

3. Відкладене надсилання повідомлень

Якщо користувачу необхідно надіслати повідомлення у певний час, але він боїться, що може про це забути, то він може скористатися відкладеною публікацією повідомлення. Достатньо налаштувати час, коли буде виставлено повідомлення. Ця функція відмінно підійде для робочих проектів або момент, коли необхідно в конкретний момент викласти публікацію.

Детальніше про цю функцію варто подивитися в цьому відео

У Ватсапі ж не можна відкласти публікацію на певний термін. Користувач може тільки надіслати повідомлення в той час, коли він його виставив.

4. Секретний чат

Секретні чати - це нововведення, яке відносно недавно з'явилося в месенджері. В інших соціальних мережах та утилітах такої функції немає. Щоб скористатися нею, достатньо створити окремий чат, в якому:

  1. Користувачі не можуть копіювати надіслану інформацію. Тобто, якщо користувач хоче скопіювати надісланий текст, то утиліта не дасть йому це;
  2. Также члени чату не можуть робити скріншоти. Це також обумовлюється спеціалізацією секретного чату. Він створюється під певну мету – потай обговорити той чи інший захід, тому скріншоти також заборонені;
  3. Доступно спеціальне знищення фотографій за таймером. Коли користувач побачив повідомлення, фотографія зникне після певного часу, який встановлює відправник.

5. Декілька телефонних номерів

Якщо у людини кілька телефонних номерів, на кожен з яких необхідний певний аккаунт, то у Ватсапі у нього не вийде використовувати більше одного номера. У телеграмі не так. Користувач може використовувати кілька сім-карток. Змінювати контакти та номери можна в кілька кліків у самому додатку.

6. Наявність чату «Вибране»

Чат «Вибране» призначений для того користувача, який постійно має цікаві матеріали. У цей чат користувач може кидати цікаві для себе повідомлення, фотографії та публікації.

7. Чат-боти та канали у Телеграм

Це дуже класна функція, детальніше про яку варто подивитися в цьому відео

Будь-який користувач може створити свій канал або бота, який функціонуватиме для інших людей. Власний бот можна налаштувати на різні теми, починаючи зі спорту та розкладу матчів, закінчуючи заміною тексту.

8. Надсилання великих файлів

У Ватсапі, коли користувач хоче відправити досить великий файл у вигляді відео або фото, він міг зіткнутися з написом: «Файл занадто великий для відправки». У телеграмі такого немає. У ньому можна надсилати великі повідомлення в кілька кліків і не боятися, що вони не вирушать.Ватсап не може похвалитися таким. Незрозуміло, навіщо в ньому поставили обмеження в 16 МБ.

В телеграмі можна надсилати повідомлення до 1, 5 Гб. Такого ліміту цілком вистачає, щоб надіслати необхідні файли іншому користувачеві.

9. Перегляд відео YouTube під час спілкування

Коли користувачу відправляють відео на соціальній платформі Ютуб, то у Ватсапі необхідно переходити в саму соціальну мережу, а після цього зробити реакцію, перейшовши у Ватсап назад. У телеграмі користувач може досить просто і легко подивитися відео прямо в утиліті. Для цього необхідно натиснути кнопку - мініатюру, після відео відтвориться в самому чаті.

Зручно, тому що немає необхідності в переході на інший соціальний майданчик. Це економить час і ресурси.

10. Більше учасників у групі

В Ватсап з 2018 року є певний ліміт для додавання людей до чату у вигляді 256 користувачів. Це обмеження закриває багато можливостей. Адже існують листування, де понад 256 людей.

11. Надсилання геолокації співрозмовнику

Телеграм дає своїм користувачам таку можливість, як відправлення геолокації. Це актуально для тих, хто живе у відносно далеких місцях або просто погано орієнтується на місцевості. Надсилання геолокації відбувається в налаштуваннях вкладення. Достатньо натиснути на них, вибрати геолокацію і відправити її співрозмовнику.

12. Хто бачить час останнього входу

У Ватсапі користувач може налаштувати, щоб або всі бачили активність користувача, або ніхто. У телеграмі такого нема. Користувач може точно налаштувати, хто може бачити останній вхід, а хто ні.

Для налаштування цього пункту необхідно зайти в налаштування. Спеціальний розділ «конфіденційність» допоможе налаштувати те коло осіб, які можуть відслідковувати активність.

13. Наклейки до фото

Користувач може прикріпити до своєї фотографії наклейки, що також недоступне у Ватсапі. Ця функція для жартівників, які хочуть побавитись з іншими користувачами. Налаштування фотографії, що надсилається, близькі до редагування в Снепчаті.

14. Сховати Telegram

У Ватсапі користувач, коли отримує фотографію, автоматично завантажує її прямо в галерею. Це незручно, оскільки стрічка забивається непотрібними файлами. У програмі Телеграма можна заборонити таку функцію. Для цього необхідно зайти в налаштування месенджера до пункту «Повідомлення».

15. Проксі-сервери

Проксі – сервіси – це спеціальна можливість у Телеграмі, за допомогою якої влада не зможе стежити за користувачем. Розташування зовсім не відстежуватиметься надалі.

Зверніть увагу! Створюються інші дані, в результаті користувач не може переживати за свою безпеку та конфіденційність у мережі.

Чому Ватсап все ще популярний

Невідомо, коли Телеграм візьме свої кермо влади. Незважаючи на це, будь-якій соціальній мережі є куди рости і розвиватися, щоб радувати користувачів новими функціями.

Запитання експерту Хто використовує Ватсап?

За статистикою, це найчастіше люди старшого віку, маленький відсоток – підлітки та молоді люди. Де найпростіше орієнтуватися?

На практиці людям зручніше використовувати Ватсап. Пов'язано це з простими функціями, які є у додатку. Утиліти безкоштовні?

Так, завантажити утиліти можна через офіційні