Як скинути геолокацію по Whatsapp з Андроїда або Айфона

Anonim

Як скинути геолокацію по WhatsApp з Андроїда та Айфона. Правила включення геоданих, відправлення розташування. Функція безперервної трансляції даних, відключення опції.

Як увімкнути геодані на телефоні

Для включення геолокації на пристроях Андроїд потрібно виконати такі дії:

  1. Відкрити панель повідомлень зверху екрана.
  2. Натиснути на іконку «Розташування».
  3. Після цього функція стає активною і відключається аналогічним методом.

Для смартфонів від Apple використовують аналогічні варіанти включення.

Як відправити місце у Вотсапі

Щоб поділитися власною локацією, не обов'язково точно вказувати адресу або проводити інші маніпуляції. Достатньо надіслати мітку через програму Ватсап. Всі можливості геолокації через програму можна подивитися на відео

Як скинути геолокацію по Whatsapp з Андроїда

На пристроях Андроїд кожен отримує невелику карту, де вказана точка. Вона відповідає тій людині, яка може вказати власне місце розташування. Виходячи з цього, можна побудувати маршрут, замовити таксі та виконати інші дії. Скинути дані можна за такою інструкцією:

  1. Відкрити месенджер і перейти в конкретний чат.
  2. Натиснути на іконку у вигляді скріпки, після чого активувати значок «Місце».

  3. У меню відкриється карта, яка дозволяє ділитися даними.

Перед відправкою локації в пристрої Андроїд, слід ознайомитися з доступними налаштуваннями на екрані. Для вибору є кілька опцій:

  1. Натискання на квадрат зліва наближає карту.
  2. Активація точки праворуч підвищує точність визначення локації.
  3. Иконка «Ділітися геоданими» допомагає транслювати геодані в режимі реального часу. Для цієї функції є часові інтервали на 15 і 60 хвилин, 8 годин.
  4. «Надіслати ваше місцезнаходження» - клавіша, що дозволяє скинути точні дані.

Точність координат може перебувати за сотні метрів, тому геолокація визначення не завжди ідеально.

Щоб додаток з опцією нормально працював, потрібно перейти в налаштування гаджета і вибрати розділ додатків. У ньому буде вкладка "Дозволи", після входу активувати "Дозволи додатків". Необхідно знайти «Місце розташування» та WhatsApp, навпроти якого пересунути прапорець в активний стан.

Як скинути геолокацію по Whatsapp з Айфона

У пристроях Айфон також є можливість надсилання власної локації. Одержувачу буде доступна карта із зазначенням точки, де знаходиться відправник. Щоб зробити активацію функції, необхідно зробити таке:

  1. Перейти в месенджер.
  2. Знайти необхідний чат і зайти в нього.
  3. Натиснути на іконку плюса біля поля для введення текстового повідомлення.

  4. У новому меню вибрати рядок «Розташування».

  5. На дисплеї буде доступна карта, через яку можна надіслати геодані за програмою.

Однак у процесі можуть бути деякі складнощі, викликані функціоналом. Перед користувачем з'являється кілька клавіш, які мають різне значення:

  1. Іконка інформації допомагає вибрати певний вид відображення координат у додатку. Для цього доступна карта, супутник або гібридний варіант.
  2. Активація кнопки літака, яка буде синім кольором, дає можливість рухатися по карті разом з користувачем.
  3. «Ділітися даними» дозволяє активувати функцію, при якій можна не тільки відправляти координати розташування з Айфона в месенджері, а й показувати користувачеві інформацію про всі пересування онлайн. Період може становити 15 хвилин або 1 і 8 годин.
  4. Іконка відправлення власного розташування Whatsapp допомагає скидати поточні точки.
  5. Ще є можливість вибору об'єктів з переліку, який буде доступний під картою. Програма самостійно визначає об'єкти поблизу і формує кілька варіантів списком.

Щоб відправити геодані за допомогою Ватсапа або запустити трансляцію розташування в реальному часі, необхідно зробити такі налаштування:

  1. Перейти в меню смартфона.
  2. Знайти додаток із доступного переліку.

  3. Відкрити розділ «Геопозиція».

  4. Вибрати необхідний дозвіл з доступних: «Під час використання програми», «Завжди», «Запитати в інший раз».

Знаючи всі правила, можна буде швидко скинути свою локацію іншому користувачеві через WhatsApp. Деталі роботи з додатком на Айфон описані на відео

Як налаштувати безперервну передачу геоданих

У разі потреби чи потреби передавати постійно свої координати за допомогою Вотсапа, то для цього є окрема можливість функції «Геодані». Для її активації слід зробити такі дії:

  1. Відкрити чат з людиною, з якою здійснюватиметься передача геоданих або відразу зайти до групи месенджера, якщо інформація потрібна одночасно декільком особам.

  2. Натиснути на іконку скріпки у графі введення текстового повідомлення та вибрати «Місце» у новому меню. Після цього стане доступним перелік варіантів застосування функції, де необхідно натиснути «Ділити геоданими».

  3. В новому меню слід підібрати тимчасове обмеження, яке дозволить показувати координати про місце з пристрою в чат. Для цього доступно 3 режими: на 15 хвилин, 1 та 8 годин. Потрібно клацнути на кнопку, щоб вона підсвітилася.

  4. За бажанням до послання можна додавати текстове повідомлення у вигляді коментаря. Щоб надіслати координати, натисніть на зелену клавішу зі стрілкою.

  5. Після здійснених дій співрозмовник або група осіб отримають можливість стеження за точними координатами в межах встановленого тимчасового проміжку.

  6. Трансляція не буде перериватися навіть у разі виходу з програми, її закриття.Однак вона може зупинятися за бажання тієї людини, яка створила показ даних. Така можливість доступна у будь-який час. Щоб вимкнути функцію та зупинити передачу даних, натисніть клавішу «Перестати ділитися». Можливість доступна під зображенням із картою в самому чаті. Задіявши клавішу, буде сповіщення, в якому вибирається слово "СТОП".

Експлуатація описаного методу для пристроїв на базі Android добре реалізована, всі функції гранично прості і зрозумілі. Результат залишається досить точним, інформативним, що дозволяє розширювати функціонал Вотсапа та вирішувати додаткові завдання.

Як відключити відправку геолокації

Для відключення функції відправлення розташування, можна використовувати кілька методів:

  1. Відкрити чат у програмі та задіяти клавішу «Перестати ділитися», натиснути «Стоп».
  2. Перейти у профіль, у налаштуваннях перейти в «Приватність», «Геодані» та натиснути «Перестати ділитися». У новому вікні активувати клавішу «Стоп».
  3. В установках телефону встановити заборону визначення локацій.

Ще є можливість відправляти координати за допомогою тимчасового інтервалу через налаштування програми. У такому випадку функція автоматично вимикається після встановленого часу.

Запитання експерту Що робити, якщо телефон неправильно відображає розташування?

Для цього необхідно увімкнути бездротову мережу, що дозволить GPS-модулю правильно працювати. У Вотсапі геолокація з'являється із запізненням?

Інформація відображається з деякою затримкою, що є нормою для функції. Чи можна встановити період, який дозволяє переглядати моє місцезнаходження?

У програмі можна виставити час, протягом якого користувачі можуть бачити геодані через Вотсап. Після його закінчення функція блокується.

Відправити дані про місцезнаходження можна за кілька хвилин, причому зробити це можливо для групи осіб або окремої людини через чат. Опція працює до повної зупинки або відсутності інтернету.