Теле2 не знижуватиме ціни на зв'язок і виконуватиме вимоги ФАС

Anonim

У травні мобільний оператор Теле2 різко підвищив ціни майже на всіх тарифах. Це викликало багато питань з боку ФАС. Відомство вимагало, щоб оператор надав економічну основу такого підвищення цін на послуги. Однак керівництво Tele2 так і не виконало цієї вимоги, тому в червні ФАС видало припис повернути ціни на колишній рівень протягом двох тижнів.

Вимогу так і не виконали

Оператор так і не виконав припис Антимонопольної служби, тому планується провести ще одну перевірку. Вже цього місяця проти Теле2 може бути порушена справа про порушення антимонопольного законодавства.

Варто нагадати, що подорожчання торкнулося близько 11 мільйонів абонентів Теле2. Штраф за невиконання вимог може становити від 50 тисяч до 500 тисяч рублів (це приблизно 22 рублі за кожного абонента, якого торкнулося подорожчання). У цьому вартість послуги підвищилася від 20 до 100 рублів на місяць, залежно від використовуваного тарифного плана.

Керівник аналітичного агентства Content Review Сергій Половніков вважає, що компанія може мати досить серйозні аргументи на користь своєї позиції. Так, майже всі вітчизняні оператори підняли ціни на послуги в період пандемії. У середньому ціни зросли на 8%, але вже до кінця того року очікується 14% підвищення вартості послуг зв'язку.

Чому оператор відмовився знижувати ціни

Представник оператора Теле2 заявив, що компанія не мала можливості виконати вимогу Антимонопольної служби, оскільки керівництво досі займається збором документації, щоб обґрунтувати підвищення цін.Також було відзначено, що оператор готовий до конструктивного діалогу щодо ціноутворення своїх тарифів.

Однак у співробітників ФАС є зовсім інші дані.