У WhatsApp з'явився новий обман

Anonim

В останні роки месенджер WhatsApp став дуже популярним у користувачів різного віку. Аудиторія цього месенджера обчислюється мільйонами людей у ​​всьому світі. У сервісу простий інтерфейс і висока функціональність, він вважається одним із найкращих. Але такою популярністю програми нерідко користуються і шахраї, вигадуючи все більш витончені способи обману довірливих громадян.

Нова схема

Вацап досить непогано захищений від зломів і будь-якого впливу ззовні. Але злочинці використовують будь-які способи, щоб дізнатися особисті дані користувачів.В основному такі атаки проводять дуже активно, щоб за короткий час зачепити якнайбільше людей. Довірливі громадяни часто ведуться на хитрощі шахраїв і повідомляють їм всю потрібну інформацію.

В основному шахраям потрібен код верифікації, нібито для того, щоб ідентифікувати аккаунт. не кожен.

Що робити

Насамперед слід запам'ятати, то жодні коди нікому давати не можна. Не має значення, що це за код, від мобільного телефону, банківської картки або соціальної мережі. Таких даних ніхто з розробників не просить, і надавати їх ви не повинні. Віддаючи такі дані в руки чужих людей, ви автоматично передаєте йому контроль над своїм обліковим записом.

Багато хто запитає, а для чого потрібний чужий обліковий запис? Тут варіантів багато. Найчастіше чужі облікові записи використовують для розсилки спаму, але можуть бути і серйозніші злочини, наприклад, розсилання заборонених матеріалів.Все це означає, що у вас можуть бути серйозні неприємності і потрібно доводити компетентним органам, що обліковий запис дійсно зламали.

Якщо ви вже зробили дурість і комусь передали пароль від свого облікового запису, то проблему можна вирішити, щоправда, якщо минуло мало часу. Спочатку слід зайти до розділу WhatsAppWeb і тут вийти з усіх пристроїв, які мають доступ до облікового запису. Після цього необхідно пройти процес верифікації заново, отримавши новий код.