Стільниковий зв'язок у Росії подорожчав на 8%

Anonim

Мобільний зв'язок у Росії став обходитися майже на 8% дорожче, ніж півроку тому. Наприкінці 2019 року вартість мінімального тарифу становила 270 рублів, зараз його вартість зросла до 291 рубля. Такий висновок зробили аналітики агенції Content Review, які проаналізували тарифи різних російських операторів по всій країні. Були обчислені і середні розцінки для кожного регіону.

Оператори підвищують розцінки на послуги

Фахівці агентства розповіли, що ще до введення карантину в Росії, оператори кілька разів підвищували розцінки. Але більшість компаній підвищувало ціни тільки на частину тарифів, і тільки один великий гравець ринку підняв ціни на все відразу.

Окрім цього скоро абонентів чекає і друга вона подорожчання послуг мобільного зв'язку. становили майже 30 млрд. рублів. Звісно, ​​цю суму треба якось компенсувати. Зробити це можна за рахунок підвищення тарифів або надання абонентам більшої кількості платних послуг.

Варто нагадати, що до 2019 року тарифи не підвищувалися приблизно два роки. Навесні експерти припускали, що ціни зростуть у середньому на 20%.

Пандемія на благо

Шеф-редактор інтернет-порталу «Мобільні телекомунікації» Леонтій Букштейн вважає, що пандемія була зв'язківцям лише на благо. Багато росіян дотримувалися режиму самоізоляції, зв'язуючись один з одним через інтернет та мобільні. Однак галузь зараз переживає нелегкі часи.

Зовсім скоро в Росії буде запущено зв'язок 5G. Це зайві витрати, обладнання, програмне забезпечення, частоти, - каже Букштейн. Операторам доводиться сильно витрачатися, і допомога абонентів просто необхідна.

У Росії зараз найдешевший мобільний зв'язок, якщо говорити про Європейський континент. Однак менталітет наших людей такий, що їм необхідно мати дорогі мобільні пристрої. Багато громадян навіть допомогу на дітей витрачають на покупку смартфонів, а не за призначенням.

Експерти підкреслюють, що за операторами зв'язку уважно спостерігає відразу кілька структур. Можна бути впевненими, що різкого та необґрунтованого підвищення вартості послуг зв'язку не буде.