Кого вважають жахливим співрозмовником у Мережі

Anonim

Хорошим співрозмовником вважається уважна людина, яка вміє слухати, підбадьорити та підтримати ненав'язливу розмову. Однак ми часто багато хочемо від інших, не дуже відповідаючи ідеалу. Давайте перевіримо, наскільки ви приємна у спілкуванні людина. Ми зібрали 12 найпоширеніших помилок, які роблять користувачі, спілкуючись в інтернеті.

1. Доводиться довго чекати на відповідь

Ви любите заінтригувати людину, не відкриваючи її повідомлення тривалий час? У такому разі потрібно бути готовим до того, що його інтерес до спілкування з вами може зникнути.Цілком можливо, що ви просто зайняті роботою, але знайти кілька секунд, щоб повідомити про це приятелю, можна.

2. Ви продовжуєте дружити, але спілкуєтеся мало і сухо.

Друзі постійно запрошують вас кудись, але ви відмовляєтеся, обробляючись загальними фразами? Це називається непорозуміння, і воно дуже шкодить спілкуванню. Потрібно бути більш відкритим, якщо хочете далі дружити та підтримувати з цими людьми тісні контакти.

3. Ви часто акцентуєте увагу на негативних моментах

Не варто перетворювати особисте листування у стрічку новин або ток-шоу. Співрозмовники це розуміють, тому намагаються мінімізувати спілкування із негативно налаштованими людьми.Перед тим, як почати нити скаржитися в месенджері чи соціальній мережі, подумайте, чи сказали б ви це особисто людині? Якщо ні, то краще залишити свої думки при собі.

4. Не витягнеш зайве слово

Якщо ви відповідаєте односкладовими і сухими фразами, то може скластися враження, що ви взагалі не хочете спілкуватися. Співрозмовникам може здатися, що ви не слони до спілкування, навіть у тому випадку, якщо ви просто звикли відповідати у справі і не любите використовувати стікери та емоди.

5. Теми для спілкування дуже складні

Спроби поговорити про мистецтво та літературу у листуванні показує ерудицію людини. Але це не найкращі теми для розмов у месенджері, особливо з малознайомими людьми.Розмови про релігію, політику та на філософські теми краще залишити для спілкування під час особистої зустрічі. Такі розмови в соцмережах і месенджерах сприймаються як нудні.

6. Не враховується ритм життя співрозмовника.

Якщо ваш друг живе в іншому часовому поясі або працює за змінами, це варто враховувати при спілкуванні. Потрібно постаратися знайти час, щоб ви обоє були в онлайн режимі, це допоможе зробити розмову максимально жвавою, і ніхто не відчуватиме байдужість.

7. Не даєте можливості другові висловитися

Бути асом у багатьох сферах – це чудово, але не варто завантажувати людей тоннами непотрібної інформації. Багатьом це нецікаво та нудно. Натомість більше цікавтеся справами співрозмовника, так можна завоювати його довіру.

8. Різкі та категоричні висловлювання

Ви часто даєте категоричну та різку оцінку всьому, чим з вами ділиться співрозмовник. Тобто, якщо людина не дивилася на якийсь фільм або не знає про існування якогось виконавця, то вона втрачає у ваших очах бали, про що ви поспішайте їй написати. Якщо ви хочете, щоб з вами люди спілкувалися із задоволенням, слід поважати їхні думки та інтереси.

9. Ви ділитеся музикою та кліпами і одразу чекаєте оцінку

Якщо співрозмовник не спромігся переглянути те, що ви йому скинули, ви сприймаєте це як особисту образу. За цим може бути прихована пасивна агресія. Перш ніж нав'язувати комусь свою думку, варто запитати, а чи цікава вона людині.

10. Настирливі розпитування

Спілкування в соціальній мережі не повинно бути настирливим, не варто щохвилини писати своїм друзям і чекати від них відповіді, принагідно ображаючись на тривале мовчання. Ви ж не хочете уславитися занудою, який пише, тільки коли йому зручно? Потрібно дізнатися, коли співрозмовнику буде зручно спілкуватися та домовитися з ним на цей час.

11. Надсилання фотографій без пояснень

Кілька поспіль відправлений фото без пояснень змушують співрозмовника гадати, що ж ви хотіли сказати. Необхідно бути більш конкретним, щоб людина далі хотіла з вами спілкуватися.

12. Прочитав повідомлення і у відповідь тиша

Не сперечаємося, що іноді над деякими повідомленнями дійсно треба подумати. Це стосується спільних планів та думки про побачене. Але якщо листування зовсім просте і співрозмовник запитує, як у вас справи, то довге мовчання виглядає безглуздо. Людина не захоче з вами спілкуватися, якщо бачить, що ви часто використовуєте такий прийом.

Як бачите, при спілкуванні в соціальних мережах та месенджерах діють свої правила етикету. Якщо ви за собою помічаєте описані недоліки, слід переглянути свою поведінку і тоді люди із задоволенням будуть писати вам знову і знову.